iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 103

• 45 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Кой колаген поръчвате? Не мога да преценя кой е по-добър. Оранжевия на Great lakes или този на Zint.
Добре е да е посочено, че е колаген, не желатин, защото има разлика.
Колаген е когато е хидролизиран до пептиди, поне, а желатина е по-голяма структура и първо трябва да се "смели" от тялото  до по-малки структурни единици и след това от тях да се синтезира колаген /най-общо казано/.
Колагенът е с по-ниско мол. тегло и се усвоява по-добре, докато желатина е с по-голямо молек. тегло
От двата продукта на Great Lakes - зеленият е по-добър избор, ако ще се ползва за стави, коса, кожа.

iHerb® код:   YUL919
 дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти
Благодаря, Денис. Не знаех и понеже оранжевия ми се стори по-безопасен от гледна точка на митница, поръчах него. Още е processing. Ако го откажа, връщат  ли пари, ако е платено с мастър кард, а не с пейпал?

# 541
Кой колаген поръчвате? Не мога да преценя кой е по-добър. Оранжевия на Great lakes или този на Zint.
Аз поръчах зеления на Great Lakes, защото прочетох в стари теми, че е по-подходящ за ставни/костни болежки, а от това имам нужда в момента. За оранжевият прочетох, че е за кожа/коса/нокти.
Благодаря за отговора. Но зеления не превишава ли сумата от 15 евро. При мен излиза 16.08 евро, а някой по-назад беше споменал, че в митницата гледат не 30 лева, а 15 евро. Кое е вярно, знае ли се със сигурност?
Иначе и аз преди зеления съм поръчвала.
Аз поръчвам в левове. В този случай субтотала ми е 29.42 лева. Не би трябвало да имам проблем.
Позовавам се на този текст:
Скрит текст:
Разпоредби, прилагани по отношение на пратки от трети страни

1. Пратки от изпращач юридическо лице до получател физическо или юридическо лице.

Съгласно чл. 23 от Регламент 1186/2009 от вносни сборове се освобождават пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, изпратени непосредствено от друга страна до получател в Общността. Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято обща стойност за пратка не надвишава 150 евро. Не се допуска освобождаване на алкохолни продукти, парфюм и тоалетна вода, тютюн и тютюневи изделия.
      Процедура по освобождаване:
      - За пратки на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС (чл. 58, ал. 14, т. 1 от ЗДДС);
      - За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим;
      - За пратки, съдържащи стоки, чиято собствена стойност e над левовата равностойност на 150 EUR се оформя митническа декларация (ЕАД) за поставяне на стоките под митнически режим.
В долари поръчката беше $17.51. Обърнах в левове по митническия курс за септември /сега прочетох, че се гледал октомврийския/ и пак не надвишавам 30 лв.

water_13, сега сметнах поръчката ти - явно ползваш само 22% отстъпка, можеш да ползваш код на някой потребител и ще получиш още 5%. Така трябва да стане 15.05 евро, което прави 29.44 лв.
Благодаря, след 20 ч. ще опитам пак.

# 542
Denis, какво ти е мнението за колагена на Great Lakes:
https://www.iherb.com/c/great-lakes-gelatin-co

Много хвалебсвия се изписаха за него от българските нутриционисти (Маги Пашова, Надя Петрова...). Моя позната сподели, че са я извикали на митница във Варна заради него, въпреки че доставката е била под 30 лв.

Здравей ! Аз пия този колаген вече 2 месеца (зеления), прочитайки статия на Маги Пашова. Взех го заради проблемно храносмилане. За съжаление все още не виждам особен ефект нито върху коса и нокти, нито върху храносмилането. Иначе има много добри отзиви в Iherb. Сега мисля да опитам да си варя домашен костен бульон, мисля че и ще ми излиза по евтино !
+1 за дом костен бульон и изобщо от дом кокошка/пиле. Вярвай ми мн добавки пия, най вече от бульона видях подобрение. CASP diet Dr. Natasha K.

LTZ471

# 543
# 544
  • Пловдив
Искам да се възползвам от кода за намаление на Колагените. Търся нещо добро за коса/кожа/нокти, най-вече коса. В момента имам какво да пия, но искам да взема за бъдещи периоди. Моля за насоки Hug. Цената не е фактор, не ме притеснява, че ще отиде на митница Peace.

# 545
  • София
Искам да се възползвам от кода за намаление на Колагените. Търся нещо добро за коса/кожа/нокти, най-вече коса. В момента имам какво да пия, но искам да взема за бъдещи периоди. Моля за насоки Hug. Цената не е фактор, не ме притеснява, че ще отиде на митница Peace.
Това е добро:
https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Collagen-Peptides-Hydro … oz-478-88-g/84964 ванилия, 41 дози по 11 грама
https://www.iherb.com/pr/Vital-Proteins-Collagen-Peptides-Unflav … 20-oz-567-g/71356 дозите са големи, може да се приема по 10 грама -  56 дози
https://www.iherb.com/pr/Neocell-Collagen-C-Pomegranate-Liquid-1 … l-oz-473-ml/16087 този го знаеш
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Fish-Collagen-With-TruMar … Stick-Packs/69215 този морския е хубав
https://www.iherb.com/pr/Neocell-Beauty-Infusion-Refreshing-Coll … 64-oz-330-g/63745 този също ти е познат, с кода доста се намалява
С течния на Health Direct се запаси, ако не бъркам Wink
https://www.iherb.com/pr/Health-Direct-AminoSculpt-Medical-Grade … l-oz-887-ml/65391
- на гладно с вода, поне час преди хранене
- добави вит.С  поне 200-300 мг, до 1000 мг, на няколко приема
- пий повече вода през деня

# 546
Какво пишете в мейлите си, когато се бавят с шипването? На 25 септ.  направих поръка и още се обработва.

# 547
Какво пишете в мейлите си, когато се бавят с шипването? На 25 септ.  направих поръка и още се обработва.

Спокойно, има забавяне в момента. И моите от 24-ти и 26-ти още не са шипнати. Нормално е с такива необичайно големи намаления да се претовари малко сайта и да се шипват по-бавно.

# 548
Здравейте, момичета Simple Smile с наближаване на сезона на гриповете (не, че около нас вече няма доста болни) търся нещо за укрепване на имунната система. Попаднах на много препоръки за коластра.
Бих се радвала да споделите, коя си купувате, как се примема, каква е препоръчителната дневна доза...и нещо друго важно за нея, ако не съм го споменала Simple Smile

Задължително ще се запасим и с епокор и ехинацея - доказали се миналата зима Grinning
Благодаря Yum

# 549
  • Тра-ла-ла
Аз ги питах какво става с поръчка №Х от дата Y, защо стои 4ти ден със статус "Processing", въпреки, че плащането е извършено и парите липсват от картата ми. Че разбирам, че имат много поръчки, но и те да ме разберат, че не искам в един момент поръчката ми да се окаже канселирана, заради изчерпване на наличности и да изпусна шанса си да пазарувам с намаление. Освен това възнамерявам да направя още поръчки, но не мога да използвам loyalty credit-а, защото поръчката ми не е шипната. Веднага ми отговориха и до 12ч поръчката беше шипната. Grinning

Днес пуснах една поръчка. Утре - още една...да видим...

Iherb код: ACQ8058 - 5% отстъпка

# 550
Аз имам три поръчки на статус processing. Едната от 25.09

# 551
Преди малко ми шипнаха поръчката от 26-ти, а двете от 24-ти още не са. Работят хората. Няма повод за притеснение, освен ако не е продукт, който е бил с малка наличност, както беше с органичните мултивитамини. По принцип и това не би трябвало да е притеснително при тяхната добра, компютъризирана система. Не мислех, че можеш да поръчаш нещо, а да се окаже неналично, но ето на, случи ми се.

Може би някои от вас са нови тук и на знаят, но не мислете, че някой служител обикаля по рафтовете в халето и ви слага едно по едно нещата в кашончето Grinning И като им пишете ще се забърза. Не, всичко е автоматизирано и когато ѝ дойде реда - ще тръгне и вашата пратка по поточната линия:

https://www.youtube.com/watch?v=Iqd6GO79PxY&feature=youtu.be

# 552
Да, от 24-ти не са изпратени, а тези от вчера, 27 - ми - днес са шипнати. Simple Smile

# 553
  • София
+1 за дом костен бульон и изобщо от дом кокошка/пиле. Вярвай ми мн добавки пия, най вече от бульона видях подобрение. CASP diet Dr. Natasha K.

LTZ471
Това си е чист желатин и е най-доброто! И за стави, и за кости, за сухожилия и кожа! Няма тип 1,2,3 и т.н. Хората в миналото са били със здрави стави и сухожилия, не защото са пили колаген 1,2 и 3. Преди няколко месеца ме почерпиха такава супа, от свински уши, крачета, опашки и кой знае какво подобно, типично за Разлог или Банско. Пача, с добавен зелен фасул и други. Не само вкусно, но докато ядох супата, усещах как ми се вливат живителни сили в организма Simple Smile Няма как да го усетите с две лъжици колаген I-III Simple Smile. Алтернативата на това, лично за мен е желатина, като нещо, съдържащо в себе си всички тези типове колаген, м/би не толкова "бионалично", но пък значително по-евтино. Аз от продуктите в iHerb съм си харесал Now Foods, Real Food, Beef Gelatin Powder, 1 lb (454 g) като най-достъпен за мен и като алтернатива на домашния костен бульон.

ROV5021

# 554
  • София
В този продукт коя съставка беше с... по-къси вериги? > понеже взех същия като цитирания долу (без МСМ, понеже беше по-евтин и си спестих митницата) и си взех отделно ОптиМСМ на др. Бест
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Glucosamine-Chondroitin … -120-Capsules/211

От Колагените тип II (хрущяли)  и тип 1 и 3 (стави, връзки) - кои са за препоръчване?

ПП: За няколко лева не ми достигнаха... и утре ще заредя картата - ъпдейтваме ли нещо по поръчката или те си я придвижват автоматично (при достатъчна наличност)?

Общи условия

Активация на акаунт