Нов дом – обзавеждане, цени, разпределение...

• 46 286
  • 563
  •   1
Отговори
# 525
Съгласна съм с Румка, аз също много харесвам естествен паркет или дюшеме, но трябва да е качествен, иначе е по-зле от хубав ламинат.

# 526
20 лв кв не е хубав ламинат.
Не очаквайте да издеяни много и той.Ако искате висок клас , вземете от 35 лв нагоре,няма да съжалявате.Иначе няма смисъл да подменяте настилката.
Казвам ви го,защото наскоро правихме цял апартамент и доста поразпитахме и прочетохме.
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО махнете долната настилка като слагате ламинат.Не правете грешката да я оставяте, каквато и подложка да сложите-излиза прах,мръсотия и миризма отдолу.

# 527
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО махнете долната настилка като слагате ламинат.Не правете грешката да я оставяте, каквато и подложка да сложите-излиза прах,мръсотия и миризма отдолу.

Ако тази долна настилка е дюшеме/паркет, макар и грозни, дават много добра основа и много ще намалят усещането за ламинат при ходене.

Относно качеството - изцяло съм за. Аз си сложих дъб, но и той не ми е достатъчно твърд - ако се изпусне нещо тежко или остро остава подбито. Малко е, ама мен ме дразни. Следващия път (ако има такъв) ще дам пари за ипе, ятоба или нещо друго такова.

# 528
Излиза фин прах .И аз така си мислех,пък и по-топло ще е и сложихме отгоре ламината.Няма по-прашна стая.От невидими за окото цепнатини(понякога и не толкова невидими Grinning ) излиза фин прах от долната настилка.Не говоря да стъпваш и да бухат вълма прах,просто тази стая вечно беше потънала в прах.И това стана след като направихме грешката да сложим по този начин ламината.
Под/между дюшемето има доста прахоляк и мръсотия,мое мнение е ,че е по-добре да се махне.Ще останете учудени,когато го изкъртите. Simple Smile

# 529
Не знам какъв ламинат е хубав, защото нямаме ламинат вкъщи и не съм се интересувала, говорех по принцип, че Румка е права, ако е естествен паркет или дюшеме, трябва да е качествен. Но това всъщност важи и за ламината, и за всяка друга ремонтна дейност.

ЧС, аз съм фен на парената акация в стаите, скъпо е, но си струва, според мен, а кухнята и коридорите са на грантогрес.

# 530
Скъпо, скъпо, колко да е скъпо? 2, 3 или 4 хилки отгоре за 50 квадрата площ. Проблемът е, че не се намират. Колко оферти за паркет с големи паркетини от "парена акация" има на пазара? Иначе акацията също е твърдо дърво. Или поне някой вид акация, защото се оказа, че и между видовете има голяма разлика.

# 531
Скъпо и евтино са относителни понятия, вярно е Simple Smile Парената акация е някъде 80-100 лв на кв. На мен не ми харесват големите ламели, така или иначе.

# 532
Няма да го махаме дюшемето, защото сме на партер, първия етаж. Каквото и нова цивилизация да има отдолу, то тя ще иде и под ламината в един момент. Simple Smile

# 533
  • SF
Според мен зависи какъв лак слагате. У майка ми е естествен паркет. Преди 9 години го изцикли един "майстор", който съсипа хубавия лак. Нанесе го на много дебел слой и стои на четки. Но въпреки всичко не е мръднал за толкова време. Не праверте грешката да махате дървото и да слагате тази глупост, наречена ламиниран паркет.

Аз съм от тези, които се канят да покрият дървото с глупостта, наречена ламинат. Имаме естествен паркет, разтропан, разклопан, с отворени "фуги" между дървените плочки. Лакът се е изтъркал неравномерно. Имаме голям тежък ъглов диван и голям масивен шкаф. Другото може да се изнесе. Кажи как да стане цикленето, мазането и пренареждането, за да запазя дървеното, и да не щракна а половин следобед ламинат в желания цвят, вид и нюанс.

# 534
Не се притеснявай, и аз съм от твоята партия! Само да събера малко пари, и ... Някакво желание у мм, и слагам ламинат над дюшемето!

# 535
  • Бургас
И аз не мога да си обясня как ще имаш дървен под и ще сложиш ламинат отгоре 🙄

# 536
  • SF
Аз го обясних, miss july.

В спалнята го направихме преди много години с идеята, че дървеният паркет си е отдолу и с ламината отгоре просто го пазим. И как един ден ще махнем ламината и дървеният естествен паркет ще блесне с цялата си прелест. Ами още не ни е дошла музата да покажем на света естественото си дърво. Ще видим как ще бъде през следващите 10 години. Даваме му още един шанс да ни убеди, че е по-привлекателен от ламината. Simple Smile
Само че нещата вървят натам, че и този в хола ще си пазим под ламинат.
Не ни се цикли. Това ще означава нов диван. Ще опаковаме масивния дървен шкаф, но години след това от него ще излиза прахоляк от цикленето. А вътре държим неща като спално бельо,чаши и чинии.

# 537
Ламината е съвременият балатум. Както написаха няколко поста по назад, почва да се бели, лющи се. Усещането на допир е студено, при дървото не.
На пазара има трислойни дървени паркети, които се слагат като ламинат, но цената им доста по различна.

# 538
  • SF
Като започне да се бели и лющи, се сменя лесно с нов, по-модерен и по-подходящ като цвят. От зелен може да стане розов.
С паркета си свързан завинаги. Дървен, топъл, ако лежиш или пълзиш по него, качествен, скъп, но вечно жълт, докато не почернее в кръгче от някоя саксия или ваза. И докато не се отворят фугички, в които да се събира мъх, прах и нещо мазно от омасляването.

# 539
  • Бургас
Esmee, разбирам те. Дано дойде момент, когато имате възможност да върнете красотата на дървения ви под

Общи условия

Активация на акаунт