КРУИЗИ /Тема 12/

• 63 852
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, знае ли някой до колко най-късно може да се напусне кораба в деня за слизане. Просто самолета е в полунощ и ако трябва да се мъкнем с куфарите...иска ми се да останем на кораба, но не знам дали е разрешено

# 706
Ние сме оставали до 14 часа. Освободихме си каютата, оставихме си багажа на определеното място за съхранение, обядвахме спокойно. Никой не ни е правил проблем. Но предполагам, че може да има различни правила за различните компании или дори кораби.

# 707
Здравейте,някой може ли да ми даде информация приблизително за цените на напитките на Costa на брой.Примерно колко е една бира,чаша вино,100 г твърд алкохол.В пакета нямаме включени напитки и  искам да се ориентирам за алкохолния бюджет:laughing:

# 708
  • Пловдив
Здравейте,някой може ли да ми даде информация приблизително за цените на напитките на Costa на брой.Примерно колко е една бира,чаша вино,100 г твърд алкохол.В пакета нямаме включени напитки и  искам да се ориентирам за алкохолния бюджет:laughing:
Бира - 5-6 Евро, вино (чаша) - 4-5 евро, вода - 3 Евро голяма бутилка, твърдия алкохол не помня. Поне това са моите спомени, дано и някой друг се сети.

# 709
  • Варна
за да не преповтварям поста който написах за Кораб Венеция и в отговор на запитване, както и на лични искам да отбележа още веднъж, че кораб Венеция няма да плава в Европа поне този сезон. Благодаря за оценките които ми дадохте за разказа, със сигурност не  изчерпателен, но в общи линии това са моите впечатления. С интерес очаквам и разказите на останалите съфорумки, които бяха също на този кораб.
Искам да ти благодаря лично за информацията за промоцията на Коста Венеция, заради която си позволих и аз удоволствието да го видя. Не се запознахме лично с теб, за което съжалявам. Нямам много опит в круизите/този ми е едва трети и то на съвсем различен клас кораби всеки път/ Незнам по каква причина, но се получи така че Коста ни даде бонус- при платена вътрешна каюта от най-ниския клас, прекарахме едни прекрасни 5дни в каюта с балкон. Може би късметът на начинаещия сработи в нашия случай, но за мен това се оказа едно доста по-различно пътешествие от всички други. Искаше ми се да пробвам  нов кораб и ми се получи. Доста забавления на борда, както и различни развлечения за малката ми дъщеря.                                                           В този ред на мисли искам да благодаря на Bled, че вследствие на това което пише и съветва събуди отново пътешественика в мен и ми показа, че мога да си задоволявам любопитството срещу едни много прилични пари, и да не пропускам да си доставям такъв тип удоволствие.                                                                                                           Благодаря на всички, за усилията ви да помогате на начинаещите като мен!                                                                                        И тъй като говоря само руски език, след поста на Domino 25 за промоцията на Коста, потърсих руските сайтове/там промоцията също вървеше. В крайна сметка всичко резервирах и платих през българска агенция, на същата цена, която беше и в сайта показан от Domino25. Така че и да не е на ти със западните езици човек, пак може да се възползва от прекрасните предложения тук.                                                                                                                                         Благодаря още веднъж!

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 21:01 от Lilija

# 710
  • Варна
За тези, които имат възможност бързо да реагират. Преместване на Коста Медитеренеа от Савона към Амстердам, от 23.03 до 07.04. (12 дни) Цена на балкон-кабина от 619 евро с вкл.бакшиши (през seereisedienst)

Маршрут:
Mi. 27.03.2019
Abfahrt 16:30
Savona (Italien)
Do. 28.03.2019
08:00 17:00
Marseille (Frankreich)
Fr. 29.03.2019
08:00 18:00
Barcelona (Spanien)
So. 31.03.2019
08:00 17:00
Cadiz/ Sevilla (Spanien)
Mo. 01.04.2019
09:00 17:00
Lissabon (Portugal)
Di. 02.04.2019
09:30 19:00
Vigo (Spanien)
Mi. 03.04.2019
La Coruña (Spanien)
Fr. 05.04.2019
08:00 19:00
Le Havre (Frankreich)
Sa. 06.04.2019
Harwich (Großbritannien)
So. 07.04.2019
09:00 Ankunft
Ijmuiden/ Amsterdam (Niederlande)
Предстои ми круиз с този кораб от Ijmuiden/ Amsterdam (Niederlande) и в тази връзка търся съвет:1. Как да се добера до пристанището. 2. На връщане корабът акостира в 8ч, самолетът ми е от Айндховен в 13.15ч/някаква идея за бързо предвижване/. И последен въпрос: Англия-Thu Dover /коя корабна екскурзия бихте ми препоръчали? Благодаря за отделеното време!

# 711
  • Пловдив
В трипадвайзър погледнах, има хубаво обяснение. Първо се хваща някакъв тролей ли е, какво е, номер 26 от круизния терминал до Централна гара в Амстердам. От там фликсбъс направо до летището. Виж часовете на фликсбъс от ЦГ Амстердам до летище Айндховен, кое ще ти излезе най-удобно. Общо гугъл мапс го дава 2 часа с двата вида транспорт. Така че в момента, в който спре кораба, слизаш, не си оставяй багажа пред каютата вечерта, за да си гъвкава със слизането. Хващаш си транспорт до централната гара и си готова. Само виж разписанието на рейсове те дали ти е удобно .

# 712

Цените на напитките на кораб на Коста са колкото в Италия по заведенията, с една дума скъпичко по нашите стандарти... Бутилираната вода също се заплаща. Но те предлагат пакет напитки, които се вземат на място и излиза по-евтино. Например има пакет вино, вода, кафе. Има пакет вино и бира на всяко хранене и т.н. Освен това всеки ден на отделните барове слагат табела с промоция на коктейл за деня... Който обича да не се ограничава в пиене на кафета, вода, безалкохолни, вино и бира на всяко хранене, коктейл или чаша твърд алкохол в дискотеката например, най-добре е да вземе пакет Бриндиамо (all inclusive), защото излиза по-изгодно... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 713
  • Варна
В трипадвайзър погледнах, има хубаво обяснение. Първо се хваща някакъв тролей ли е, какво е, номер 26 от круизния терминал до Централна гара в Амстердам. От там фликсбъс направо до летището. Виж часовете на фликсбъс от ЦГ Амстердам до летище Айндховен, кое ще ти излезе най-удобно. Общо гугъл мапс го дава 2 часа с двата вида транспорт. Така че в момента, в който спре кораба, слизаш, не си оставяй багажа пред каютата вечерта, за да си гъвкава със слизането. Хващаш си транспорт до централната гара и си готова. Само виж разписанието на рейсове те дали ти е удобно .
Благодаря много

# 714
за да не преповтварям поста който написах за Кораб Венеция и в отговор на запитване, както и на лични искам да отбележа още веднъж, че кораб Венеция няма да плава в Европа поне този сезон. Благодаря за оценките които ми дадохте за разказа, със сигурност не  изчерпателен, но в общи линии това са моите впечатления. С интерес очаквам и разказите на останалите съфорумки, които бяха също на този кораб.
Искам да ти благодаря лично за информацията за промоцията на Коста Венеция, заради която си позволих и аз удоволствието да го видя. Не се запознахме лично с теб, за което съжалявам. Нямам много опит в круизите/този ми е едва трети и то на съвсем различен клас кораби всеки път/ Незнам по каква причина, но се получи така че Коста ни даде бонус- при платена вътрешна каюта от най-ниския клас, прекарахме едни прекрасни 5дни в каюта с балкон. Може би късметът на начинаещия сработи в нашия случай, но за мен това се оказа едно доста по-различно пътешествие от всички други. Искаше ми се да пробвам  нов кораб и ми се получи. Доста забавления на борда, както и различни развлечения за малката ми дъщеря.                                                           В този ред на мисли искам да благодаря на Bled, че вследствие на това което пише и съветва събуди отново пътешественика в мен и ми показа, че мога да си задоволявам любопитството срещу едни много прилични пари, и да не пропускам да си доставям такъв тип удоволствие.                                                                                                           Благодаря на всички, за усилията ви да помогате на начинаещите като мен!                                                                                        И тъй като говоря само руски език, след поста на Domino 25 за промоцията на Коста, потърсих руските сайтове/там промоцията също вървеше. В крайна сметка всичко резервирах и платих през българска агенция, на същата цена, която беше и в сайта показан от Domino25. Така че и да не е на ти със западните езици човек, пак може да се възползва от прекрасните предложения тук.                                                                                                                                         Благодаря още веднъж!
Радвам се, че съм ви бил полезен!!!!
Продължаваме НАПРЕД!

# 715
Здравейте.
Предстои ни круиз от Барселона до Амстердам
Сред пристанищата, които ще посетим са Кадис, Лисабон, Виго, Ла Коруня, Хавър, Лондон и Амстердам.
Ще се радвам, някой посещевал тези места да сподели по нещо. ЗА лондон сме взели екскурзия от кораба. Прецених, че за един ден няма смисъл да търчим с влакове нагоре-надолу.
Чудя се за Виго.. дали да останем там или да търся транспорт до Сантяго? Виждам, че има екскурзии в тази посока.. И Ла Коруня не ми е много ясна, ако някой е посещавал, ще съм благодарна. За Хавър.. мислех да отскочим до Руан, в Париж сме били, а и е доста далеч..
Изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети!
Благодаря!

# 716
Направихме резервация за Дубай, Оман и Катар. Получихме потвърждение, с линк за този сайт www.cibtvisas.de, в който да проверим дали имаме нужда от визи за някоя от държавите. За Дубай знам, че не се изисква, но питах тук за Катар и Оман. Мисля, че две момичета ми писаха, че и за двете страни не се изисква. В този сайт, обаче пише за Оман ще ни е нужна виза. Та въпроса ми е, да не би да казвате, че няма нужда защото когато си с кораб е по-различно, а този сайт да дава информация ако  да кажем отиваш за няколко дни там?

# 717
Направихме резервация за Дубай, Оман и Катар. Получихме потвърждение, с линк за този сайт www.cibtvisas.de, в който да проверим дали имаме нужда от визи за някоя от държавите. За Дубай знам, че не се изисква, но питах тук за Катар и Оман. Мисля, че две момичета ми писаха, че и за двете страни не се изисква. В този сайт, обаче пише за Оман ще ни е нужна виза. Та въпроса ми е, да не би да казвате, че няма нужда защото когато си с кораб е по-различно, а този сайт да дава информация ако  да кажем отиваш за няколко дни там?

Няма нужда от визи, защото сте на круиз. Иначе да, ако пристигате със самолет в Оман визи трябват. Бях на този маршрут. На слизане в Оман ще ви дадат едни временни талони, които доказват, че сте от кораба и това е. Няма нужда да вадите нищо предварително.

# 718
Ако трябва за Оман от кораба ще ви издадат. Както е казала колежката, те са едни картончета най-често. Не се притеснявайте!!!

# 719
  • София
Здравейте.
Предстои ни круиз от Барселона до Амстердам
Сред пристанищата, които ще посетим са Кадис, Лисабон, Виго, Ла Коруня, Хавър, Лондон и Амстердам.
Ще се радвам, някой посещевал тези места да сподели по нещо......
Във Виго непременно посетете Сантяго де Компостела - струва си екскурзията до там!
Кадис е приятно морско градче, хубава разходка може да си направите, но ако не сте били в Севиля - отидете!
Лисабон и Амстердам - самостоятелно разглеждане - ще уплътните цялото време със забележителности.

Общи условия

Активация на акаунт