КРУИЗИ /Тема 12/

• 64 496
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, моля по-запознатите с карибските дестинации да ми отговорят на следния въпрос:
Освен от Париж, има ли други опции в Европа за директен полет до  Гваделупе (Poant-a-Pitre) ?

Относно предишния ми пост, отново ми потвърдиха ъпгрейд за още по-висок клас каюта. Това свръх евтино пътуване ще бъде твърде луксозно. Дори за мен неочаквано чак толкова...

Bled, как и колко по-рано се процедира, за да се иска ъпгрейд? Конкретно букнахме круиз за август за норвежки фиорди с Коста, за първи път на круиз, букнато е през Kreuzfahrten, външна с прозорец...

# 256
  • София
Bled, много благодаря Flowers Hibiscus

# 257
  • На зелено
Инфо за тези, които имат интерес .
Утре от 10.00ч. (немско време) Black Friday - Aida. Ще има оферти и с вкл.полет
Средиземно море с полет - от 599
Канарски о-ви с полет - от 699
Ориент с полет - от 899
Северна Европа - от 999
Все още не е публикувано инфо за дати и каюти.
*изгодност на офертите не коментирам. Всеки сам преценява.

# 258
  • София
Здравейте, моля по-запознатите с карибските дестинации да ми отговорят на следния въпрос:
Освен от Париж, има ли други опции в Европа за директен полет до  Гваделупе (Poant-a-Pitre) ?

Относно предишния ми пост, отново ми потвърдиха ъпгрейд за още по-висок клас каюта. Това свръх евтино пътуване ще бъде твърде луксозно. Дори за мен неочаквано чак толкова...

Bled, как и колко по-рано се процедира, за да се иска ъпгрейд? Конкретно букнахме круиз за август за норвежки фиорди с Коста, за първи път на круиз, букнато е през Kreuzfahrten, външна с прозорец...

Дали ще искате Ъпгрейд трябва да се предвиди още преди резервацията. Това е съществения вариант. Безсмислено е да искате ъпгрейд ако вече сте резервирали каюта, която сте желали.
В случая явно вие сте нямали такива намерения и вече имате каюта с прозорец. Трябваше от този клас да резервирате гарантирана каюта и после да чакате за балкон. Ако не стане, пак си имате с прозорец.
Сега остават вариантите, които описах в предишния пост и просто късмет вече на кораба ако не се напълни.

# 259
Освен от Париж, има ли други опции в Европа за директен полет до  Гваделупе (Poant-a-Pitre) ?

Дали ще искате Ъпгрейд трябва да се предвиди още преди резервацията. Това е съществения вариант. Безсмислено е да искате ъпгрейд ако вече сте резервирали каюта, която сте желали.
В случая явно вие сте нямали такива намерения и вече имате каюта с прозорец. Трябваше от този клас да резервирате гарантирана каюта и после да чакате за балкон. Ако не стане, пак си имате с прозорец.
Сега остават вариантите, които описах в предишния пост и просто късмет вече на кораба ако не се напълни.

Благодаря. Всъщност избрахме най-базовата тарифата за прозорец, нямаме номер на каюта. Единственото ни желание беше да не е вътрешна и затова взехме тази. Ще почакаме пък ще видим.

# 260
Според мен по-вероятно е upgrade да дадат на вътрешните кабини, защото се водят по-нисък клас. Или ако се оплачеш от нещо в кабината. На първия ни круиз имахме кабина с прозорец, на кораба се оказва, че тя е свързана със съседната кабина с врата... Още с влизането се чува говорене и телевизора от съседната кабина... Отивам веднага на рецепция и се оплаквам, че не искам кабина с междинна врата и да слушам съседите като говорят. Те се извиниха и ми предоставиха друга свободна кабина с прозорец (но не ми дадоха с балкон например Grinning). Все пак е нещо...
Сега на круиза с децата, мисля на място да се оплача, че кабината ни е малка, но когато съм резервирала кабините с балкон бяха разпродадени... Между другото намерих в един сайт кабина с балкон за нашия круиз, но на двойна цена от обявената в сайта на Коста... Значи фирми са ги изкупили веднага и по-късно ги продават на двойни цени... Все ми е на акъла, че никой няма да им се върже на тия цени и кабините ще останат непродадени... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 261
  • София
Големите агенти купуват пакет от каюти за да спечелят, а не да губят. Слагат си горница на купеното, но тази надценка не остава до края ако каютите не вървят. Или поне не всичките. Има период в който продават скъпо.
Може и всичко да продадат скъпо. Но ако не успеят намаляват. В никакъв случай не трябва да останат непродадени каюти от закупените. Защото спечеленото дотук ще отиде на кино.
Могат да продадат последните каюти на цената, която са ги купили. И така ще остане печалбата отрано продадените.
Пример в това отношение е https://www.cruisenation.com/ с много различни цени. Често много ниски, но всичко да се продаде.

По-лесно се получава Ъпгрейд на близки категории. Ако заявите клас вътрешна, нормално е смяната да е до прозорец. Ако заявеното е прозорец може да се разчита на балкон. И т.н.
Прескачането на категория е доста по-рядко. Когато наистина кораба е достатъчно празен към края.
Въпреки, че при мен и сега се случи точно това. Случвало се и преди, но по-рядко.
Но аз когато разчитам на Ъпгрейд винаги рискувам и резервацията гарантирана е винаги вътрешна. Или-или.

Най-неуспешният ми риск е точно на голям кораб, Norwegian Epic. На Карибите, резервиран в последния момент, дни преди тръгването. Мислех си, без да проверявам, че щом ще успеем да се качим има доста свободни каюти.
Да ама Не. Резервирам гарантирана вътрешна с надежда поне за прозорец.
Оказва се, че кораба е напълно пълен и сме едни от последните. Лош късмет...
Получаваме най-налудничевата каюта като килия. Мивката за тоалет и всичко останало е в спалнята !!!
Един се мие друг гледа телевизия. Приехме всичко с усмивка, трябваше и това да видим. И то на най-големия кораб по онова време.
След това имаме още круизи на Epic при коренно различни условия с постигнат два пъти Ъпгрейд.

Но както много пъти съм казвала за мен вече не е важен кораба. А маршрута и изживяванията по него...
Кое е по-важно, тази снимка:

или каютата ?
Epic в средата/ние сме с него/...По една красива случайност се оказа, че сме плавали и на трите кораба от снимката. Затова и тя е една от любимите направена от нас.
Прекрасно е да срещаш кораби на които вече си бил...

И сега ще ви кажа нещо неприятно относно снимките...
Под постовете ми виждате два линка от flickr. Само два са, защото повече не може.
Само в тях имам над 15000 снимки. И още много такива, сортирани по видове с още много хиляди снимки.
flickr става платен...
След 5 февруари 2019 г. може да имате в безплатен профил до 1000 снимки. Останалите ще бъдат изтрити ако не сте платили. Честито...
Ако имах само една галерия ще  платя, но те са много ???
По същия начин ми изгоряха галерии в друг един сайт, който директно фалира.
От него показвах хиляди снимки на желаещите тук. Сега включително качените ми снимки в темите тук ги няма.
Сега същото ще се случи и със снимките от flickr...Докога незнам ? Това е много труд да ги качиш в тези сайтове/а и после тук/, писна ми...
По тези причини отдавна не нося фотоапарат и камера. Снимаме най-важното, което вече не сме ако има такова, с телефоните...

# 262
Блед, жалко за снимките... А не можеш ли да си ги свалиш обратно от този сайт преди да ги изтрият или паметта е много голяма?
Много е неприятно да загубиш снимки. Аз съм губила снимки от дубайския ни круиз, понеже преди да ги кача на подвижната памет ми изгоря лаптопа с всички качени снимки там. Пробваха да ги възстановят, но не успяха всичките, повечето заминаха... Друг неприятен случай имахме с първия ни круиз. Като първи такъв бяхме много eнтусиазирани и снимахме целия круиз с камера... Когато се прибрахме при опит да прехвърлим видеото на компютъра, се прецака нещо картата с памет и цялото видео се изтри... Направо умрях от яд, добре че снимките останаха...  Smile

# 263
  • София
Блед, жалко за снимките... А не можеш ли да си ги свалиш обратно от този сайт преди да ги изтрият или паметта е много голяма?
Много е неприятно да загубиш снимки. Аз съм губила снимки от дубайския ни круиз, понеже преди да ги кача на подвижната памет ми изгоря лаптопа с всички качени снимки там. Пробваха да ги възстановят, но не успяха всичките, повечето заминаха... Друг неприятен случай имахме с първия ни круиз. Като първи такъв бяхме много eнтусиазирани и снимахме целия круиз с камера... Когато се прибрахме при опит да прехвърлим видеото на компютъра, се прецака нещо картата с памет и цялото видео се изтри... Направо умрях от яд, добре че снимките останаха...  Smile

Скъпа не си ме разбрала. Аз лично няма да загубя нито една снимка. Застраховала съм се сериозно и всичко, което имам е на три носителя. И непрекъснато се актуализира.
Болката ми е, че много труд и време ми отива по дяволите да правя тези галерии в сайтовете. И още повече, че снимките изчезват от bg-mamma когато се случи нещо подобно.
Добре, че отдавна спрях да качвам много снимки във flickr.
Ако оттам изчезнат към 30000 снимки, аз имам над 1 милион. Няма как да ги загубя, не се притеснявай.

А аз да не ти казвам колко снимки съм загубила на път. Загубени/откраднати фотоапарати, телефони, камери преди сваляне. И се отказах вече, носим само телефони. Като и два последни модела Самсунг ни останаха по кораби. Здраве да е, ние да сме наред. В главата нали остава...

# 264
  • София
Момичета, зачетох се в постовете ви за ъпгрейдването и започнах да се съмнявам в избора, който се каня да направя - бях се спряла на вариант вътрешна каюта гарантирана, с пакет комфорт премиум, но сега се питам толкова ужасно тесни ли са тези каюти...? (става дума за Коста Пасифика, ще сме двама възрастни с малко дете)

# 265
Момичета, зачетох се в постовете ви за ъпгрейдването и започнах да се съмнявам в избора, който се каня да направя - бях се спряла на вариант вътрешна каюта гарантирана, с пакет комфорт премиум, но сега се питам толкова ужасно тесни ли са тези каюти...? (става дума за Коста Пасифика, ще сме двама възрастни с малко дете)
ОК са. Стига да нямаш проблем с вестибуларния апарат, защото аз имам...

# 266
За Коста Пасифика не знам, за по-големите кораби на Коста (тези по 300м дължина) съм виждала вътрешната кабина макар да не сме били в такава. Като размер и обзавеждане е същата като кабина с прозорец, но просто няма такъв и на мястото на прозореца има нещо като картина или пано... Само с изкуствено осветление е. За семейство само с 1 дете е ОК, стига да има диван, който се разтяга и става за спане. На малките кораби детето спи на падащо легло и това оптически смалява пространството някак си. Повери колко кв.м е кабината и дали е с падащо легло (предполагам има в нета информация). Понякога някои хора се чувстват подтискащо от липсата на светлина и в малко пространство, все едно няма достатъчно въздух... Но пък в кабината само се спи, никой не стои в кабината целия ден...Grinning
Между другото вентилацията и климатизацията на корабите са много добри, така че няма проблеми и за вътрешните кабини...

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 11:25 от lunna pateka

# 267
Ние сме с 2 деца, бих се набутал във вътрешна кабина, обаче искам децата да са на ратегателен диван, а не на падащи легла от стената. Как мога да проверя на даден кораб вътрешна кабина 2+2 с каква конфигурация на легла е. Никъде по сайтовете не пише тази подробност...

# 268

Кога и къде ще пътувате с Пасифика? Бих се радвала да споделите после. И ние сме със същия кораб през август.

# 269
Ние сме с 2 деца, бих се набутал във вътрешна кабина, обаче искам децата да са на ратегателен диван, а не на падащи легла от стената. Как мога да проверя на даден кораб вътрешна кабина 2+2 с каква конфигурация на легла е. Никъде по сайтовете не пише тази подробност...

Кой е кораба да погледна за снимки и информация за кабините?
Двете деца не са на разтегателен диван, само едното, другото спи на падащо легло над дивана... Става като двуетажно легло със стълба...
По принцип при букването ти излиза схема на кабината за съответния кораб, поне в сайта на Коста е така...

Общи условия

Активация на акаунт