КРУИЗИ /Тема 12/

• 64 571
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, корабът отплава в 18 ч от началното пристанище. В колко можем да се качим най-рано и съответно най-късно?

# 436
  • Mediterraneo

Монтего бей, Ямайка:  мисля, че и тук бях питалa, a и в крузкритик четох, че не е много ок да се разхождаме самосиндикално, което всъщност не ми се стори да е проблем в последствие, но … понеже имахме конкретна цел - ресторанта на Юсейн Болт, букнах трансфер от порта до Хип Стрип и обратно (www.jaital.com) , $45 за трима. Човекът ни чакаше на порта , остави ни пред входа на Doctors Cove Beach , след това ни изнамери в една тълпа пак там и ни върна обратно на кораба. Освен досадниците, които ни предлагаха транспорт и трева на всеки два метра, без да бъдат агресивни, нищо друго не ми направи негативно впечатление.

Ние взехме хоп-он/оф, 15 евро на човек, платихме на кораба. Съвсем самосиндикално се разхождахме, много спокойно беше всичко, направо като в безвремие. Трева ни предложиха няколко пъти, но наистина нищо особено откъм поведение.

За Козумел съм на същото мнение- рай! Пих най- огромната маргарита, която съм виждала някога. Хората усмихнати и спокойни, обясняват, упътват те, поздравяват, усмихват се. Обикаляхме около 5 часа, най- много ми хареса от целия маршрут( същия като на Шантал, без Маями).

В Хавана препоръчвам също хоп он автобуса, 8 долара на човек платихме. Взехме го от порта и слязохме пак направо там, без да ползваме други спирки. Пълната обиколка е около час. На втория ден от престоя си пеша обиколихме Старата Хавана- къщата на Виктор Юго, Музеят на революцията, Бодегита дел медио и още куп интересни места. Хавана те кара да плачеш, повярвайте ми. Романтичната представа за града се стопява още стъпки навътре в града. Мизерията наднича от всеки ъгъл, въпреки привидно неуморната работа, която кипи на всеки ъгъл. Навсякъде скелета по сградите, уж строят и оправят, а всичко се руши...

# 437
Здравейте моля за помощ За пръв път ми се иска са отидем на круиз харесах този https://crusit.bg/kruizi/5-dni-proletna-vakantsia
Влязох в сайта на Коста и там няма такъв. Тръгва от Савона и си свършва в Савона 7 дни Може ли да се продава само част от круиза ?
Този сайт български посредник сигурен ли е ?

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 22:55 от radives

# 438
  • София
Здравейте моля за помощ За пръв път ми се иска са отидем на круиз харесах този https://crusit.bg/kruizi/5-dni-proletna-vakantsia
Влязох в сайта на Коста и там няма такъв. Тръгва от Савона и си свършва в Савона 7 дни Може ли да се продава само част от круиза ?
Може да се продава частично.
Посредникът е сигурен дотолкова, че след резервацията да предостави реален (проверим в сайта на Коста) резервационен номер на ваше име.
Не виждам нищо смущаващо.

# 439
В сайта на Costa, този 5 дневният излиза първи, със същата цена.

# 440
Има интересни предложения от сайта www.cruisenation.com, но въпроса ми е когато има включен  полет той само то Лондон ли може да е и може ли да се купи круиза с българска кр.карта?

# 441
  • Пловдив
стейси, може, но имай предвид, че резервацията с круизнейштн е тегава, трябва да е по телефона, до колкото знам, трябва и да си диктуваш номера на КК, не може направо, с две думи не е улеснено.
Ние се върнахме от нашия круиз, беше страхотно, естествено, най_много ни хареса Сингапур. Изключителен град. По-натам ще пиша подробно, че сега ще оправям багажериите. Не мога да кажа обаче нито една хубава дума за Коста. Най-ужасния кораб, на който сме били е Фортуна, с най - лошо обслужване, храна, организация и т. Н. Между другото имаше адски много българи на борда, освен нас още една група от 21 човека, организирани, отделно още няколко самосиндикални двойки.

# 442
стейси, може, но имай предвид, че резервацията с круизнейштн е тегава, трябва да е по телефона, до колкото знам, трябва и да си диктуваш номера на КК, не може направо, с две думи не е улеснено.
Ние се върнахме от нашия круиз, беше страхотно, естествено, най_много ни хареса Сингапур. Изключителен град. По-натам ще пиша подробно, че сега ще оправям багажериите. Не мога да кажа обаче нито една хубава дума за Коста. Най-ужасния кораб, на който сме били е Фортуна, с най - лошо обслужване, храна, организация и т. Н. Между другото имаше адски много българи на борда, освен нас още една група от 21 човека, организирани, отделно още няколко самосиндикални двойки.

Чакаме с нетърпение подробности

# 443
luba_rizova, чакаме разказ... Еххх Сингапур... и на мен многооо ми хареса...Smile
Иначе Фортуна не ли техен старичък кораб? Аз пък не бях особено доволна от Фаволоза, в сравнение с другите им кораби... Като си помисля, че ще се качвам на Неоривиера, който е от най-малките им кораби и просто не знам какво да очаквам... Някой има ли пътувал с него да каже дали е много зле?

# 444
Lunna_pateka, къде ще ходиш с Неоривиера? Не е ли Мавриций-Мадагаскар? Ако да, моля те да споделиш от къде си го букнала?

# 445
Lunna_pateka, къде ще ходиш с Неоривиера? Не е ли Мавриций-Мадагаскар? Ако да, моля те да споделиш от къде си го букнала?

Hе е този, а Средиземно море и съм буквала директно от Коста... Satisfied

# 446

Здравейте, предстои ни пътуване по същият маршрут от Сингапур, но с кораб Voyager of the Seas в началото на месец март. Чухме противоречиви мнения, че за Тайланд не се искат визи ( от консулството казаха, че ни е необходима транзитна виза до 48ч на цена от 25 евро), бихте ли споделили как бяха нещата при Вас. И ние очакваме Вашия  подробен разказ, който ще ни помогне за организацията ни.

# 447
  • Пловдив
Здравейте!
Да споделя Малко и за круиза - Сингапур, Тайланд (Ко Самуи и Банкок 2 дни) и Камбоджа (Сихануквил). Предварителна подготовка с визите - питах в посолството, казаха, че една виза транзитна е достатъчна, защото не се излиза от териториалните води на Тайланд, та си взехме, изпратихме по пощата документите и така. На кораба имаше много българи, на някои им бяха взели пари за двукратно влизане в Тайланд. Не знам дали имаше някой без виза за Тайланд, от кораба казаха, че те също могат да извадят виза, ако нямаме в паспорта, срещу 30 долара, до колкото помня. Още като се качихме на кораба проверих какви визи имаме, и залепиха отгоре бележка какво има и какво не. Взеха паспорта на качването, върнаха го при слизане. За Камбоджа автоматично бяха сложили визи на всички, независимо от това дали ще се слиза или не на порта. Сингапур - прекрасен град. Уреден, зелен, чист. За някои е стерилен, за мен си беше пълен с живот. Тъй като имахме време, успяхме да отидем до Бърд парка, зоологическата градина, Сентоса, Марина бей и Гардънс бай дъ бей с Флауър дом и Клауд форест, Ботаническата градина, Саутърн Риджис, Кларк кей, минахме през китайския квартал. Също и една прекрасна разходка по континенталната част на централната част, малко Орчард роуд. Не сме ходили в Литъл Индия, тъй като не представлява интерес за нас. Също и по храмове. За мен лично, ако човек отиде до Ботаническата градина, безплатна, само 5 долара се плаща за орхидеи те, 3 излишно да дава 30 долара за Флауър дом и Клауд форест, но повечето хора минават Сингапур пътьом и стигат само до Марина бей и ложе би за това. Вечерното шоу на Дърветата е много красиво, то е в 7.45 и 8.45. Продължава 15 минути. Веднага след това, в 20 часа и 21 часа са "пеещите фонтани" пред Марина бей, много са красиви, но не са и  извънземни. Въобще вечер около Марина бей е вълшебно. Зоологическата градина и особено Бърд парка са страхотни и много заслужават посещение, стига човек да има време, защото зоото е повече от час път от центъра. След метрото се пътува 40 минути с рейс и се губи време. В Сингапур разстоянията са големи и наистина няма как да се ходи много пеш. Ние сме пешеходци, но там се налагаше да ползваме Метро за транспорт. То е супер уредено. Купихме си ез линк карта от летището (от гишето пред метрото), за целта трябва да имате кеш. Ако имате дребни кеш, може да си купите и билети от машините. Не приемат по големи банкноти от 10 долара сингапурски. С ез линк карта е удобно, цените на транспорта са ок, като останаха накрая пари на летището пак от същото гише ни върнаха сумата. Не може да се топ апне по малко от 10 долара. Храната - ядохме и във фуд кортовете на молове те, и на тези специални места с много щандове, където е и по евтино. Има всякаква, включително и европейска, но е скъпа. Например два Хамбургера 44 долара бяха на Кларк кей, а на тези щандове едно пиле на жар по китайски е 12,някакви оризи с месо са под 10,така че си заслужава повече,а и е по-интересно да си хапваш местни яденета. Ако имате въпроси за Сингапур конкретни, ще дам инфо. За Тайланд - в Ко самуи бяхме на резорт, беше хубаво, в Банкок ходихме на основните неща организирано, някакви Буди, кралския дворец, реката, обеда беше включен и беше в Шератон, доволни бяхме. На втория ден бяхме на едни градини близо до Патая. Също много ни харесаха, имаше слонско шоу, фолклорно шоу, Лейди бойс, упоен тигър за радост на туристите и самата градина беше супер. Но, с голямо но, много малко време ни дадоха за градината и това ме изнерви. Слонското шоу беше хубаво, фолклорното хич. Но това е, туристически продукт стирилизиран. В интерес на истината и в Банкок беше подобно, тези азиатци ходят бързо и беше едно неспирно препускане. Ама какво да се прави, мъжа ми не искаше да разглеждаме сами и нямахме избор. Последния ден в Камбоджа. Ходихме на Реам национален парк, видяхме училище, как живеят хората, разходка по реката и в мангровата гора. Беше много интересно и ни хареса. Е, лодката шофьора я блъсна на едната спирка силно и явно нещо се размести, после взе да се пълни ужасно бързо с вода и да потъва. Хората зад нас се намокриха и се наложи да си вдигнат краката на пейките, защото водата беше стигнала до там, слава богу минута преди потопа стигнахме на кея. Отделно и в мангровата гора бяха изГнили дървените пътечки и един турист, дебел, счупи една дъска и се пльосна във водата. Не се удави, но му отидоха двата Фотоапарата. С две думи, беше интересно и забавно. Някои хора, които не ползваха екскурзия ходиха ДО сихануквил, но всички казаха, че е пълен абсурд и няма какво да се види. Така че за там препоръчвам това. Други се опитали да идат на резорт, ама не им се е получило и на тях. Та така. За кораба. Ужас и безумие, но за 300 Евро толкоз. Иначе на нас пък на Фаволоза (или фасиноза, ама те са еднакви) ни хареса повече, а и там поне самия кораб е по - нов и по-голям. Ами това е, че стана много, ако има други въпроси, съм насреща.

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 10:46 от luba_rizova

# 448
Един бърз въпрос ,харесвам круиз от vivavoyage трябва да платя до 30 мин, а парите не са достатъчно по кр.карта, какво да направя?

# 449
Пробвай да платиш..ако ти потвърди резервацията значи си ОК. Утре ще получиш имейл, че е имало проблем с плащането и да опиташ пак с друга карта или същата. Предполагам, че утре вече ще си захраниш картата

Общи условия

Активация на акаунт