Как да постъпя, дразня се

• 15 493
  • 327
  •   1
Отговори
Здравейте! Младо семейство сме и не искам да тревожа майка си с глупости, не знам от кого да поискам съвет, затова пиша тук.
Чух свекърва ми да говори за мен и да ме обижда, без дори да ме е опознала и тн,затова реших да не контактувам с нея и да не се занимава , не и говоря.  Живеем в една къща, с отделни входове.
Напоследък доста се дразня, бях му сложила една пижама за работа, бил си е оставил багажа при тях, тя е махнала тази пижама и е сложила пижама ,която тя е купила. След това си беше събул обувките на двора, тя ги видяла и изпрала. Това не е нейна работа да се занимава с неговите неща. Не знам как да постъпя и какво да направя, за него това са глупости. Бвха му се захабили домашните пантофи, вместл да вземе в шкафа от нас, взез от нея. Дайте ми съвет как да постъпя и какво да правя. Не искам тя да се бърка в нали неща.Като му кажа че за мен не е ок, само казва че са дребни неща , защо се дразня, той не бил виновен ,че тя му изпрала обувките и т.н  Ами тя така малко по малко и други неща ще започне да прави..
Благодаря

# 1
  • Washington,USA
Да се махнеш. Това е отговора на 90% от темите в тоя форум. Не виждам какво може са се направи.

# 2
Да се махнеш. Това е отговора на 90% от темите в тоя форум. Не виждам какво може са се направи.
Това означава да си разваля семейството заради нея.

# 3
  • Washington,USA
Това означава да си разваля семейството заради нея.

Тя няма да се промени. Винаги е била такава.
Мъжът ти не те взема насериозно. Явно него го устройва.

# 4
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Младо семейство сме и не искам да тревожа майка си с глупости, не знам от кого да поискам съвет, затова пиша тук.
Чух свекърва ми да говори за мен и да ме обижда, без дори да ме е опознала и тн,затова реших да не контактувам с нея и да не се занимава , не и говоря.  Живеем в една къща, с отделни входове.
Напоследък доста се дразня
, бях му сложила една пижама за работа, бил си е оставил багажа при тях, тя е махнала тази пижама и е сложила пижама ,която тя е купила. След това си беше събул обувките на двора, тя ги видяла и изпрала. Това не е нейна работа да се занимава с неговите неща.
Скрит текст:
Не знам как да постъпя и какво да направя, за него това са глупости. Бвха му се захабили домашните пантофи, вместл да вземе в шкафа от нас, взез от нея. Дайте ми съвет как да постъпя и какво да правя. Не искам тя да се бърка в нали неща.Като му кажа че за мен не е ок, само казва че са дребни неща , защо се дразня, той не бил виновен ,че тя му изпрала обувките и т.н  Ами тя така малко по малко и други неща ще започне да прави..
Благодаря
А какво му има на него, че се налага да бъде обгрижван като малко детенце?

Иначе е грешка да се живее с родители. Не е трябвало да се съгласяваш. Най-добрият вариант е да се изнесете и той да порасне и да стане мъж.

# 5
Много просто: да не живеете в една къща с родителите.

В тоя форум ту се събират с тъщата ту със свекървата.
И после защо имало конфликти … ами защо ли ?

# 6
  • София
Нс възрастен вменяем човек му слагаш пижамката за работа и му се грижиш за пантофките?

# 7
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Много е трудно да живееш под носа на МАМА, и тя да не ти се меси... 
Преди да се съберете е трябвало да ги изкоментирате тези неща, но вероятно той е казал, че си има дом, и не ще на квартира, или да купувате друг...

# 8
  • София
Каква е тази работа, за която е нужна пижама?

Проблемът се решава с отдалечаване от дома на свекърви и тъщи.

# 9
Ами наистина са глупости и дребни неща. Но са дразнещи, разбирам. Като живеете в една къща, така ще е, трябва да си била наясно с това от самото начало.
Директен, но кротък и добронамерен разговор с нея да не прави така. С мъжа ти - също. Ако не стане - преместване. Защо да си развалиш семейството? Вие за къщата ли сте женени или един за друг?

# 10
Трябвало е още преди да тръгнеш  с този мъж, да оправите тази работа.
Аз по принцип никога не бих се събрала с мъж дето живеее с мама и тати, такъв не бих погледнала втори път, директно аут.
На каква възраст сте?

Защо не може да се изнесете ?

# 11
  • Варна
Махни нейната пижама, изхвърли я и му купи друга, която да му дадеш. Щом за него са дребни неща, не би трябвало да му пука.

# 12
Ами не е приятно и мъжа ви е човека, който трябва да каже на майка си, че той може сам да прецени кога обувките му са за пране, как да си стяга багажа и други такива битовизми.
Не е редно майка му да се държи с него като с малко момченце, което има нужда от обгрижване. Ясно че на него му е приятно, две жени да го перат и чистят, но той е човека който трябва да порасне.
Мисля ще е нужно да преведете сериозен разговор, че живее с вас, а не с мама 🙂
Успех

# 13
Абе, аз хем разбирам защо се дазниш, ама хем и не мога да си представя как отивам на война със свекито, защото аз искам да му пера на мъжа ми обущата. Смисъл, пред голяма дилема ще съм. Grinning

По принцип да се изнесете е най-добре. Ама, остави мама, тоя мъж отглеждате ли го?

# 14
  • София
Започваш бавни и категорични действия да се изнесете от мама.

Общи условия

Активация на акаунт