Как да постъпя, дразня се

• 15 518
  • 327
  •   1
Отговори
# 45
Никога не съм разбирала това съперничество на битово ниво между снаха и свекърва.
Била му изпрала обувките, ми супер. Ти вместо да се радваш, ще се спукаш от злоба.
Радвай се и си пий кафето, вместо да търкаш калните чепици на мъжа ти.

Въпрос на гледна точка, нали?

# 46
  • Terra incognita
Да, определено. Някои жени си умират да го играят най- добрата домакиня. После се пръкват мъжки чеда като това на свекървата, които не могат и една чанта с багаж да си съберат.
Никога не съм разбирала това съперничество на битово ниво между снаха и свекърва.
Била му изпрала обувките, ми супер. Ти вместо да се радваш, ще се спукаш от злоба.
Радвай се и си пий кафето, вместо да търкаш калните чепици на мъжа ти.

Въпрос на гледна точка, нали?

# 47
Излиза, че още не сте пораснали с мъжа ви. Той е вече с "две майки" тъй да се каже, които воюват за пижами, пантофи...

Вие сте влязла в  къщата на свекървата, къща с 2 входа, с илюзията, че сте ОТДЕЛНО. Да, ама не. Имотът не е ваш. По-самостоятелни щяхте да бъдете под наем.

Мъжът ви жонглира с този багаж, разнасяйки го и в двете отделни къщи - да не излезе после, че и пералнята ви е обща? Или че някой е сменил пижамата, ако половинката ви вместо в командировка е кръшнал някъде.

Чула сте свекървата да ви нарича "боклук" в разговор със сестра му и какво правите? Вместо да разберете, че това не е нормално - там, където живееш да те считат за боклук, вие не разговаряте с нея, дори не сте обидена, а просто решавате да я изключите. Добре, но как?
Като питате във форум чужди хора, за да не притеснявате майка си?

Да си играете на семейство - може. Но това е фарс, бързо балонът се пука.

На колко сте години? Според годините, образованието и професията някакъв съвет може да се търси. Иначе хей така като универсална рецепта, няма как да ви се даде съвет.
Ами обидена съм и какво? Никой не е идкал да ми се извинява, затова не и говоря, все едно не съшествува, да я целувам ли като я видя

# 48
Какво лошо има една жена на приготви багажа на мъжа си, да му сложи пижама, чехли и каквото му трябва? Аз я разбирам авторката, тази война снаха- свекърва съм я гледала доста дълго, докато не се изнесох на 18 от родния ми дом. Тази война смъртта я приключи. Не бих живяла никога със свекърва, нито с моите родители. Авторката я съветвам багажчето, чехличките и да си хваща пътя. Мъж, който да мълчи, когато майка му нарича жена му боклук... айде у лево.

# 49
Аз бих се изнесла, като не ще - без него. Айде де, някаква дива селянка ще ме нарича "боклук" и аз ще си мълча.
Защо изобщо си го допуснала да живеете при техните? Нали знаеш какво  те чака, ако се появат и деца? Ще ти отрови живота, маминка.

# 50
Така, като не можеш да се изнесеш, нека видим откъде е изначалният проблем.

Ти казваш, че сте младо семейство, но казваш, че и свекървата не те е опознала. Това ме навява на мисълта, че не сте женени, не сте били дълго заедно преди да се нанесеш у маминка. Така ли е?

Много е важно и ти как си се държала. Сега, човек, който не те познава, може да мисли, че си всякаква. Малко несвързан пример, но най-добрата ми приятелка, която е и до днес, в продължение на няколко седмици не можеше да ме понася и си е въртяла някакви нейни филми в главата. Сега се смеем на това. Grinning

Опитвала ли си се някога да говориш с тази жена? Сядали ли сте на маса? Как протичат разговорите тогава? Канила ли си я на кафе или тя теб?

# 51
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....
Чакай, чакай... Единият те нарича "боклук", другият предпочита къщата пред теб... А ти стоиш и търпиш, защото?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 21:17 от Мила Атова

# 52
Излиза, че още не сте пораснали с мъжа ви. Той е вече с "две майки" тъй да се каже, които воюват за пижами, пантофи...

Вие сте влязла в  къщата на свекървата, къща с 2 входа, с илюзията, че сте ОТДЕЛНО. Да, ама не. Имотът не е ваш. По-самостоятелни щяхте да бъдете под наем.

Мъжът ви жонглира с този багаж, разнасяйки го и в двете отделни къщи - да не излезе после, че и пералнята ви е обща? Или че някой е сменил пижамата, ако половинката ви вместо в командировка е кръшнал някъде.

Чула сте свекървата да ви нарича "боклук" в разговор със сестра му и какво правите? Вместо да разберете, че това не е нормално - там, където живееш да те считат за боклук, вие не разговаряте с нея, дори не сте обидена, а просто решавате да я изключите. Добре, но как?

На колко сте години? Според годините, образованието и професията някакъв съвет може да се търси. Иначе хей така като универсална рецепта, няма как да ви се даде съвет.
Ами обидена съм и какво? Никой не е идкал да ми се извинява, затова не и говоря, все едно не съшествува, да я целувам ли като я видя

Значи някой ви нарича "боклук", вие чакате да дойде да ви се извини за това? И ако се извини, тогава ще бъде наред? Да каже едно извинявай и всичко е ок?

# 53

Значи някой ви нарича "боклук", вие чакате да дойде да ви се извини за това? И ако се извини, тогава ще бъде наред? Да каже едно извинявай и всичко е ок?
Не искам да ми се извинява, не съм си го и помислила, тя не съществува за мен, това е

# 54
Ами сори, допуснала си няколко основни грешки. Първо, отишла си да живееш с родителите му. Огромна грешка. Това не се прави. Второ, смяташ, че пълнолетен вменяем човек не може да си нагласи сам багаж и да си почисти чепиците Joy Трето, влизаш в махленски бой кой да обгрижва пораснал човек като дете... Scream и що, от къв зор?? Освен да си на 20 от някое село, друго обяснения нямам.
И аз да включа да питам, каква е тази работа дето трябва пижама? И кой мъж изобщо спи с пижама..?! Аз такива не съм чувала, освен дядовците. Иначе си спят по боксерки...

# 55
Mary_1, това същият мъж, за който твърдите, че сте омъжена в тази тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1604299 - ли е? Ако е така, още преди година са Ви казали, че не си заслужават нервите в дома на подобни хора. Не знам защо пускате подобна тема година по-късно.

# 56
Ама това "тя не съществува за мен" не решава проблема. Уверявам те - това в момента е нищо. След време нещата ще станат много по-зле. Спасявай се, докато е време. Ако имаш някакво самоуважение де. Ако не - стой си и си направете деца, които ще възпитате по същия начин. Може след години дъщеря ти и тя да се включи във форума, споделяйки как нея наричат "боклук".

# 57

Не искам да ми се извинява, не съм си го и помислила, тя не съществува за мен, това е

Не съществува за теб, обаче и живееш в къщата ? И очакваш това някой, особено пък тя или мъжа ти, да го вземе насериозно ? Щом не съществува за теб, нямаш работа в къщата и. Събираш си багажа и със или без мъжа си се изнасяш от там. И повярвай ми, по-добре да го направиш сега, защото иначе някой ден ще те изхвърлят те и то вероятно с дете на ръце.

# 58
Оооо, аз я помня тая тема. Още тогава ми бяха нелепи отношенията между абсолютно всички в това домакиство, включително и това да не спите при мъжа си, защото имате бизнес на другия край на града.

# 59
  • София
Имаш два варианта пред себе си.
1. Примиряваш се и търпиш. Само че от "боклук" можеш да станеш и "к*рва, к*чка, мърсница" и какво ли още не. А като се появи дете, свеки като нищо ще се опита да те изкара некадърна майка и да те избута. И мъжът ти, научен да не казва нищо, пак ще си мълчи. Пък и явно чака майка му да припише къщата, ще мълчи я, къде ще иде.
2. Започваш на принципа на китайската капка да обработваш мъжа си да се изнесете и да живеете като нормално семейство.

Общи условия

Активация на акаунт