Как да постъпя, дразня се

• 15 519
  • 327
  •   1
Отговори
# 60
Да се махнеш. Това е отговора на 90% от темите в тоя форум. Не виждам какво може са се направи.
Това означава да си разваля семейството заради нея.

Тя няма да се промени. Винаги е била такава.
Мъжът ти не те взема насериозно. Явно него го устройва.

Не точно. По-скоро наистина от неговата мъжка гледна точка това са женски глупости, типично поведение на слабия пол да прави от мухата слон. И не бих казала, че като цяло мъжете грешат.

# 61
Не искам да ми се извинява, не съм си го и помислила, тя не съществува за мен, това е

Противоречите си.
Прочетете какво сте написали по-горе.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:43 от Tatti

# 62
Противоречите си.
Прочетете какво сте написали по-горе.
Обидена съм ,но какво да направя, няма какво, нито има какво да се направи. Думите са казани,това имах предвид, извинения не искам

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:44 от Tatti

# 63
Здравейте! Младо семейство сме и не искам да тревожа майка си с глупости, не знам от кого да поискам съвет, затова пиша тук.
Чух свекърва ми да говори за мен и да ме обижда, без дори да ме е опознала и тн,затова реших да не контактувам с нея и да не се занимава , не и говоря.  Живеем в една къща, с отделни входове.
Напоследък доста се дразня, бях му сложила една пижама за работа, бил си е оставил багажа при тях, тя е махнала тази пижама и е сложила пижама ,която тя е купила. След това си беше събул обувките на двора, тя ги видяла и изпрала. Това не е нейна работа да се занимава с неговите неща. Не знам как да постъпя и какво да направя, за него това са глупости. Бвха му се захабили домашните пантофи, вместл да вземе в шкафа от нас, взез от нея. Дайте ми съвет как да постъпя и какво да правя. Не искам тя да се бърка в нали неща.Като му кажа че за мен не е ок, само казва че са дребни неща , защо се дразня, той не бил виновен ,че тя му изпрала обувките и т.н  Ами тя така малко по малко и други неща ще започне да прави..
Благодаря

Чакай чакай чакай... Дразниш се, че на мъжа ти майка му му изпрала обувките, вместо да ги изпереш ТИ?

Жено, осъзнай се, докато е време.

# 64
Ох, сега видях, че и лелята живее в къщата, че и тя ви се меси в отношенията. Мъжът пък се сърдел за някакви глупости като малко дете.
Какво да ти кажа, авторке, насадила си се... да не казвам на какво. Не искам да обиждам роднините ти, но са от онези хора с възможно най-селския манталитет, който може да съществува. Начело с мъжа ти. Но щом такъв си си го харесала и такъв го търпиш, ти си си виновна. Като те гледам, няма да промениш нищо в обстоятелствата, в които живееш и в отношенията между теб и него.
Не мога нищо друго да кажа. Освен да се запиташ така ли искаш да прекараш целия си живот? И децата ти също?

# 65
Дразня се,защото след случката с обидите се бяхме разбрали, че просто си живеем без никой да се бърка, и аз се държа все едно я няма..

# 66
Обясняваш му съвсем спокойно, че ако не се изнесете с майка му някой ден може и да се хванете за гушите. Ако той не иска да ви разтървава и да вика после "Съдебен спор" да се хваща да търси квартира. Аз такова чудо не бих търпяла. И да свекървата има пълното право да те нарича както си иска защото си й в къщата.
Седиш ли още ще става по-зле.

# 67
  • София
Дразня се,защото след случката с обидите се бяхме разбрали, че просто си живеем без никой да се бърка, и аз се държа все едно я няма..

Няма такова нещо като "просто си живеете, без никой да се бърка".
Ти си в чужда къща, вие не сте отделно домакинство, а сте под един покрив и то очевидно не само с майката. А майката меко казано не те харесва.

# 68
Обидена съм ,но какво да направя, няма какво, нито има какво да се направи. Думите са казани,това имах предвид, извинения не искам

Не знам в друга тема какво сте писали, но последният ви пост е красноречив!
Ако някой дебил ви нарече "боклук" е едно, ако свекърва или друг го каже, има друг подтекст. Не идва една дума току така. Или подобни епитети летят в това семейство и обичайният начин на изразяване е този?
Не обсъждате ли нещата взаимно,  не разсъждавате ли, нямате ли друг речников запас?

Ако нямате, няма какъв съвет да ви се даде. Единият обижда, другият си стои обиден и не реагира...

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:45 от Tatti

# 69
Не знам в друга тема какво сте писали, но последният ви пост е красноречив!
Ако някой дебил ви нарече "боклук" е едно, ако свекърва или друг го каже, има друг подтекст. Не идва една дума току така. Или подобни епитети летят в това семейство и обичайният начин на изразяване е този?
Не обсъждате ли нещата взаимно,  не разсъждавате ли, нямате ли друг речников запас?

Ако нямате, няма какъв съвет да ви се даде. Единият обижда, другият си стои обиден и не реагира...
Как да реагирам? И какво мога да направя като не иска да се изнесем?
Да станах боклук защото не и позволих да се меси в отношенията ни като с най добър тон и казах,че каквото има си е между нас и тя няма право да се меси, това стана при опит да се намеси в отношенията ни, защото не съм била вечеряла от пържолите ,които тя била сготвила. Да не съм вечеряла от пържоли защото си имах вечеря, която си бях сготвила.
Защото като се оженихме идваше всеки ден и носеше храна, и влизаше без да чука
И понеже една вечер спах в къщата на нашите понеже там имам помещение, работата ми е там, тя беше решила че съм се изнесла и дойде да се кара с мен. Аз просто и казах че не съм се изнесла и че ако има нещо е между мен и мъжа ми,тя не трябва да се бърка,затова станах боклук

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:40 от Mamma

# 70
Той ясно е казал че не иска да се изнася защото той къща си имал.
Е в такъв случай няма решение. Или търпиш или си търсиш друг мъж.
Нещата ще вървят и към по зле.

Боже, вие сте и женени
Е няма …..

# 71

Е хубаво де, и тя какво се бърка - подменя на мъжа ти пижамката и му изпира калните обувки. Голям праз. Нали разбираш, че това са пълни глупости.

Съсредоточи се върху важното - отделни домакнства, отделни финанси, отделни сметки, отделно хранене, отделен двор - разделете двора, например, щом няма да се махате оттам. Зарежи пантофите и  дреболиите.

# 72
Само ако може да спрем с цитатите. Километрична става темата.

# 73
Разбери, че само с фръцване и с констатация на проблемите и дразнене и сърдене няма да си подобриш положението. И няма как да живеете в една къща, без да ви се месят и няма как да се правиш, че тя не съществува.
Още веднъж те питам - виждаш ли се да живееш по този начин още 50-60 години и така да ти мине животът? Ако да - значи нямаш проблем, дерзай!

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:46 от Мила Атова

# 74
Отделни входове все пак е нещо.  Теоретично може да се постигне разделност в домакинствата, пък мъжът да ходи да яде където иска, в края на краищата няма да се биете кой да нахрани момченцето и да му сложи на крачетата пантофките.

Общи условия

Активация на акаунт