Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 925
  • 253
  •   1
Отговори
Здравейте, пише ви мъж вече на зряла възраст просто за съвет, понеже ще изперкам тотално...

Става въпрос, че до преди 1 година не бях имал връзка, но си намерих приятелка малко след като баща ми почина и като цяло и двама ми родители не са живи, само баба ми и леля ми.
Та с приятелката ми много бързо почнахме и да живеем заедно. Аз имам мой апартамент имам и доходоносна професия. От своя страна тя е с основно образование и разбира се няма много опции за работа, но все пак работи и получава добри пари въпреки, че наистина работата е много.
Още отначалото роднините ми като разбраха, че няма образование се почна едно - "Как може, ти нормален ли си" и всякакви такива, като даже чух неща за майка ми дето не ги бях чувал до сега...

Както и да е, това го оставихме. Приятелката ми се запозна с баба ми и всичко сякаш беше ок или поне аз самия се правих, че не помня нещата които се бяха говорили преди това.

Но сега дойде момента и в който тя забременя, казах и на роднините ми, но тогава беше тотално разочарование лично за мен, понеже може би съм бил и заблуден да си мисля, че ще се зарадват, но беше точно обратното. Единия ми роднина даже направо ми се развика как съм с някой дето само ме използва и ще имам дете от нея, и евентуално след време как ще ми вземе и апартамента и детето и т.н и т.н....
Вече не знам какво да правя сериозно, а като цяло само те са живите ми роднини, които се интересуват от мен.

А за приятелката ми, както казах тя си работи. Отделно не е някаква кифла да иска пари за всякакви неща, да ходи където си иска и т.н. Ако има неща дето са нейни и съм ги купил аз, то е било по моя инициатива.
Минуса и е, че е много ревнива и сме се карали много пъти заради това.

И както казах, няма опит и за първи път попадам в такава ситуация с роднини и половинка, до сега само съм чел различни неща...

# 1
Кой днешно време е с основно образование?  Представям си от какво семейство е и какво семейно възпитание има. Ами прави са роднините ти. Ама вече е късно. И темата за какво е само ти си знаеш.

# 2
  • София
Добре правиш, че заставаш на страната на жената до теб. Да се опитваш да угодиш на роднини е безсмислено, най-много накрая да си умреш сам. Не те имат връзка с нея, важното е ти да я харесваш и да се чувстваш добре с нея. Проблемите във връзката са между вас двамата, не между теб, нея и трети лица. Изобщо не бих я занимавала на твое място, а на роднините бих поставила твърди граници. Като начало, никакво споделяне относно жена ти, образованието й, работата й, бременността й. Това не са техни работи и щом не се държат добре, не бих ги допуснала до тези неща.

# 3
Хем те разбирам, защото е гадно да изгубиш рано-рано родителите си и естествено ти се иска да не губиш връзката с останалата част от семейството, хем вече си голям мъж, животът е твой, трябва да можеш да застанеш зад изборите си. Ще трябва малко такт и дипломация, ако искаш да съхраниш взаимоотношенията с роднините си И същевременно да си мъж на място, който е дал да се разбере, че това е жена му и точка.

# 4
Приятелката ти защо няма образование? Защо не е намерила време за това?

# 5
Хубаво си на зряла възраст ,но май много рано сте направили 'белята'.
Вие изобщо опознахте ли се за тази 1 година?
Роднините винаги ще се недоволни,важното е ти да си удовлетворен от изборът си.
Понякога се налага да ограничим контактите,съветвам те и ти това да направиш.

# 6
Не обръщайте внимание на роднините. Радвайте се и се подготвяйте за идването на бебчето. Гледайте да изградите стабилна връзка. Първите  месеци след раждането са трудни, често не можете да се наспите.
Винаги има опция приятелката да довърши средното образование.

# 7
Просто страничните роднини вече са се виждали като твои наследници предвид средната ти възраст, липсата на досегашни връзки и наследници. И сега сигурното до този момент бъдещо обогатяване без да са си мръднали пръстта им се изплъзва. Как да са щастливи?

От друга страна ти уж си образован с добра работа и доходи, а жената до теб - необразована и поради това с кофти работа. В реалността такива връзки не просъществуват дълго, а лично на мен ум не ми побира каква тема на разговор сте намерили, та да се сближите. Вероятно има нещо вярно в думите на роднините, че тази жена се е закачила за теб като спасителен пояс или може би те вижда като някаква ракета-носител. Ревността и може да се дължи както на простотия, така и на неувереност в собствената стойност, понеже вероятно и е ясно, че не сте от една черга. Знам ли... Вероятно темата е пързалка, но пък да си дам моите 5 стотинки.

# 8
  • Melmak
На колко си? Защо не си имал връзки до сега?

Като цяло не се изненадвам от реакциите на роднините ти. Гледат на тази връзка като неравностойна. В днешно време кой е с основно образование?

Познавах двама такива, българи, едното момиче беше от нормално семейство, мързеше я да учи. Работи, дори бизнес направи. Живее си живота и не й пука особено.

Момчето беше от много проблемно семейство и го разбирам, работи от ученически години и в един момент се беше отказал да учи. Завърши средно на 35, защото реши да си доучи.
Не бива да се съди по корицата, може приятелката ти да си е съвсем нормален човек и да има причина да не е учила.

Според мен ако си решил, че ще бъдеш с нея и тя е твоя човек, подкрепяй я. Ако беше с 2 висши пак можеше да не я харесат. Дипломите не са гаранция за одобрение на родата. Ти живееш с нея. Ти трябва да я приемеш такава, каквато е. А и винаги може да си довърши образованието.

# 9
Авторът е на 29-30г, едва ли баба му и леля му чакат да го наследят.
Проблемът вероятно идва от липсата на образование и семейството на приятелката му.

# 10
Позволих си да погледна ваши предишни публикации. На колко години сте.

# 11
Кой днешно време е с основно образование? 
Масово ромския етнос.

# 12
Основно или средно. Нещо май бъркаш.
Не позволявай повече на роднините си да говорят лошо за нея.
Просто им кажи, че ако продължат, ще прекъснеш контакти с тях.
На тоя с виковете му кажи, че явно наличието на диплома не му пречи да крещи и да простее.
Не им вдигай телефона половин година и ще видиш промяна.
Но наистина не вдигай на никого.

А приятелката ти винаги може да си довърши образованието, ако наистина е с основно.
Примерно даже май и шоф. книжа не може да имаш с основно.
Това си е важно нещо. Не относно роднините, други неща.

А на онзи дето смята, че ще ти вземе тя всичко му кажи, че това го правят и жени не само със средно, но и с висше.
Та не е до образование, а до други неща.

# 13
Ама, хора, човекът съвсем друго нещо пита, а не дали въпросната жена е подходяща партия за него (в крайна сметка ние знаем твърде малко и без това, за да правим преценки). Сигурно повечето тук имаме първоначални предразсъдъци, обаче той явно я харесва достатъчно, за да има бебе с нея.

Не можем в половината теми да ревем, че днешните мъже са безотговорни и са мухльовци, а в другата половина да се държим баш като родата. Твърде малко е описано засега, за да почваме веднага с 🚩 - дори годините на двамата нямаме. И аз се надявам жената да си доучи!

# 14
Как да реагира родата? Тук има ли някой, който иска партньор/ка с основно образование за детето си?

Общи условия

Активация на акаунт