Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 933
  • 253
  •   1
Отговори
# 45
Авторе, кажи тук какво работи девойката, че да се кротнат дамите  Joy

# 46
Няма значение какво работи. Има значение, че не е проявила отговорност към себе си да избута 1-2 години. Няма ли малко самоуважение и достойнство? Да не й се налага да обяснява насам-натам, че е само с основно образование?

# 47
Примерите за успешни бизнесмени с основно образование, са единици. Повече от ясно е, че масово хората без образование са чистачи, разносвачи, касиери.
Е, и? И от такива хора има нужда. Дали е със средно, или основно, за такава работа, какво точно променя нещата?
Или да прави аборт и да не забремененява, поне докато не се сдобие с диплома за мениджър?

# 48
  • Melmak
Аз никъде не твърдя, че масово бизнесмени са с основно образование.

Твърдя, че малък семеен бизнес от 1 човек не е непостижим без диплома.

Жената на автора е учила до 12 клас и не го е добутала до край. Няма диплома, но реално не е учила кой знае колко по-малко от някой със средно.

Може да работи като готвач, касиер, производство и още доста неща.
Тези хора нямат ли деца и семейства?

Моите родители са със средно и двамата и не са били в офис, но нито масата ни е била празна, нито са били някакви неуки. Баща ми имаше огромна лична библиотека с книги, които редяхме на два реда, за да се съберат. И взимаше все нови от библиотеката.

Тя може и сега да го завърши това, трябва да се яви на матури. Жената вече е бременна, авторът да я изхвърли от тях ли?

# 49
Тя реално е изкарала гимназията, а не се е явила на матури, така излиза.
Предвид предишни постове, според мен роднините се притесняват да не се окажат отглеждащи племенник/внук, бебето му и майката на бебето. Той с образование е имал проблеми с намиране на работа, смятай как им изглежда жена, която даже образование няма.

# 50
Или да прави аборт и да не забремененява, поне докато не се сдобие с диплома за мениджър?
Не исках да го казвам аз, ама... Разбирам, че се възмущавате в темата, ама иначе какво, да я накара да абортира или да я зареже и тя сама да се оправя, я с бебе, я без?

Човекът има конкретен проблем - как да балансира между роднините и жената, евентуално как роднините да я приемат. Тюхкането по образованието й тук не е съвет, освен ако не предлагате да се разделят/да се премахне плода, ако още има такава възможност. Авторът дори не го е споменавал като опция, впрочем.

# 51
Очевидно няма какво да се направи вече, бебето е на път. Това е и причината да са ядосани близките му.
И аз не бих била очарована, ако децата ми имат необразовани партньори.

# 52
Нарци, а какво образование има автора и какво работи?

# 53
И аз не бих била очарована, ако децата ми имат необразовани партньори.
А може самият автор да не е особена партия (хипотетично говоря, авторе, да не се засегнеш) и само с тази жена да му се е получило - но пък той изглежда доволен. Казва, че му е било трудно да си намери приятелка - родата, като е имала такива претенции с каква жена да бъде, да го беше посватосала малко.

# 54
  • Melmak
Според мен ще е странно един много образован младеж с жена без образование или с доста по-ниска степен. Някак университетски преподавател ще ми седи странно до лирическата героиня. Това в идеята на Елунария.

Обаче не знаем какъв е случая на автора. Той е загубил родителите си, ако е на 29 да нямаш майка и татко е наистина травмиращо. Аз загубих баща си на 29 и знам какво е.

Разбирам, че авторът иска да запази отношения с малкото си останали роднини и че няма други близки. Обаче иска и жена, явно е видял нещо в тази конкретна дама и е с нея. За мен е прибързано 30 годишни хора да правят бебе след година познанство, но това е мое лично мнение.

В случая авторът пита как да балансира между родата и жената, а не какво мисли форума за жена му.

В случая дори техните не са на тоя свят, а става дума за разни лели и баби.

Аз като гледам и хората със средно някак живеят и за тях има място под слънцето.

# 55
Не е писал май конкретно , но преди 5 години си е търсил работа с програмиране, не са искали да го назначат заради ТЕЛК. Ясно е кой му е поемал разходите за живот. А по това време необразованата отдавна е бачкала.
Разбирам роднините му, и аз ще направя проблем на тяхно място. Тъкмо са приключили с грижа за един, и цъфва голям риск да кацнат трима. Освен това авторът има твърде сбъркани ценности, готов е да хване каквато и да е жена, стига да не му иска пари и тя самата да е навита. Ако не е тази, ще е някаква друга проблемна.
Според мен жената се е прецакала като е влязла в това семейство.

# 56
Той в момента е добре финансово и здравословно, нали? Или поне така пише той. Повече ги притеснява да не е някоя, която търси на хляба мекото и смята да се възползва от него и да го разори, ама това и най-образованата и успешна висшистка може да чуе по своя адрес. ☺️

# 57
А може да гледат нещата от друг ъгъл - тяхното дете също е без родители, с ТЕЛК, бил е по болници и тн, и въпреки това е намерил начин да се образова и да има добра професия. Какво е нейното оправдание, защо тя не е положила нужните усилия за себе си? Наготово ли чака?
Разбирам тяхната гледна точка...

# 58
Съчувствам на роднините му. Няма родители и те се чувстват отговорни за него. Но вече е късно. Пребързал е и бебето е на път.

# 59
Авторе,  май ще съжалиш, че писа.
Радвайте се на живота и идващото бебче. Грижете се един за друг и бъдете здрави. Може пък като се роди детето, баба и леля да се “умилостивят”.
А щом приятелката е изкарала 12 клас, като се пооправите да си изкара матурите.

Общи условия

Активация на акаунт