Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 950
  • 253
  •   1
Отговори
# 60
А може да гледат нещата от друг ъгъл - тяхното дете също е без родители, с ТЕЛК, бил е по болници и тн, и въпреки това е намерил начин да се образова и да има добра професия. Какво е нейното оправдание, защо тя не е положила нужните усилия за себе си? Наготово ли чака?
Разбирам тяхната гледна точка...
Има бая голяма разлика да останеш без родители на 15-16 като нея и на 27-8 като него. Наготовото се вижда къде е, мисля.

# 61
  • София
Човекът казва, че досега не му се е получавало с връзките, не се е чувствал добре сам, страдал е. Какво да чака, някоя принцеса? Той не се оплаква от жена си, не разбирам защо трябва да бъде хулена. Явно му е отговорила на изискванията, а тези с висшето и амбициите, можеше изобщо да не искат да го погледнат. И между другото, на само момиче без родители, му е супер трудно да издрапа. Той поне е имал някакви роднини. Не ми се струват сравними ситуациите.

# 62
Какво значи прибързал? Тази е единствената, която му е вързала. Каква е гаранцията, че ще има друга, готова да има семейство с него? Или е по добре цял живот сам, за да не е зле придружен, според бабата и лелята?
Те вместо да се радват, че все пак има жена, и дете ще има...намират кусури на снахата.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 00:00 от Прекрасная Василиса

# 63
За мен е несериозно след толкова кратка връзка да се стигне до забременяване. Всеки си носи последиците.

# 64
Няма нужда сега да мерим кой от двамата е по-голяма жертва. Очевидно и на двамата им е било трудно. Както и не са единствените на света, преживяли загуби.

А тя не е на 20 или 25, почти на 30 години е, и още не е отишла да изкара каквото й остава. А то явно дори не е много. Не разбирам такива прояви на неуважение към себе си. Лично за мен е отблъскващо, и бих го възприела като червен флаг.

# 65
Елунария, нали няма ти да имаш дете с нея? Или твоят син? Проява на неуважение към себе си било. Не всеки държи да има дипломи. Нали работи. Ми, такова намерил автора. С това заболяване, че и стиснат, какво да намери?

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 00:17 от Прекрасная Василиса

# 66
Лично за мен е отблъскващо, и бих го възприела като червен флаг.
🚩 може и да е, че досега е нямал сериозна връзка, а при първата такава не се е залюбил с някоя с три висши. 🥴

🚩 може да е, че не знае как да се хареса на повече жени и как да ухажва.

🚩 може да е, че на тези години не знае как да отработи ситуацията от темата.

🚩 и тук могат да се намерят, както спомена Нарциса:
А за приятелката ми, както казах тя си работи. Отделно не е някаква кифла да иска пари за всякакви неща, да ходи където си иска и т.н. Ако има неща дето са нейни и съм ги купил аз, то е било по моя инициатива.
А и за мен като цяло е било важно преди, ако евентуално си намеря някога жена, да не е някоя, която нон стоп ще ми иска пари за всичко и всякакви глезотии, ще иска скъпи неща и т.н Отделно да я мързи и да работи...

Според мен тука имаме гърненце и похлупак.

# 67
Авторе,  май ще съжалиш, че писа.
Радвайте се на живота и идващото бебче. Грижете се един за друг и бъдете здрави. Може пък като се роди детето, баба и леля да се “умилостивят”.
А щом приятелката е изкарала 12 клас, като се пооправите да си изкара матурите.

То не знам защо писах де... Беше импулсивно, но както се вижда няма единодушни мнения... Каквато е ситуацията и в момента при мен, едните са така други така...

# 68
Аха, като се оказа жената по-голямата жертва, внезапно стана ирелевантен фактор, добре.
Реалността е, че жената може да оправи статуса си, авторът не, така че той да си наляга парцалите.

# 69
Защити жена си и избора си. Ти си си я избрал. Дето ще имате заедно. На баба ти й кажи това.

# 70
И като вземе диплома за средно образование на 35, какво? Аз не смятам, че тя е по-голямата жертва. Имала е достатъчно време, за да си обърне внимание, и не мисля, че е чак толкова странно това, че хората не я взимат сериозно.

# 71
И аз това питам, като вземе диплома за средно на 35, това с какво ще промени нещата?

# 72
Автора е по-проблемен, самият начин на представяне на темата говори за пропуски в други области. Първо така представено, че е с основно образование се има предвид, че е завършила само 8-и клас, а тя реално е завършила 12-ти, което си е завършено средно без диплома. Второ зрялата възраст е към 40-45, а не 29. Сега да не обиждам някой, още по-малко автора, това че е програмист до някъде оправдава тези неща. Но наистина да си гледа жената и да не слуша родата, че при тези обстоятелства+ телк-а е голям късмет да има жена, която да не го гледа като ходещ портфейл, че дори и изобщо жена.

# 73
Авторът може да има дипломата, обаче може да има личностни дефицити, които пък жената да няма. Май нито се редят на опашка за него, нито сме се върнали в кастово общество, според което хората трябва да се събират само с партньори с еквивалентни дипломи.

Иначе авторът щеше да пише, че много жени го търсят и не знае коя да си избере от всичките, а не, че му е било трудно години наред да си намери приятелка.

# 74
В интерес на истината аз съм вече на възраст когато съм видяла много неща и мога да кажа че има такъв тип двойки в които жената е хубава но не "образована" в форумския смисъл на думата. И това не пречи тя и мъжът й да имат чудесно семейство деца и дълго съжителство. Когато се събират семейно с други двойки , мъжете си дърдорят, жените слушат и са красиви. Какво им трябва повече.
Авторе
баба ти и леля ти няма да решават как и с кого ще живееш. Понякога с образована жена се живее по-трудно отколкото с обикновена. Ако си щастлив в момента , това е важното. Радвай се това което ви предстои. А жена ти е ревнива защото усеща неравенството. Просто седнете и поговорете. Ако много държиш на нея й го кажи и й го показвай, не спирай да й го показваш. Изградете заедно дом с доверие и разбиране. Образованието не винаги е задължително условие за щастлив семеен живот.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 07:45 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт