Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 8 008
  • 253
  •   1
Отговори
# 30
Винаги може да завърши, но до 30 не го е направила. Даже е решила дете да ражда. Ами, безотговорно и несериозно е, няма какво да се лъжем. Най-вероятно това вади очите на роднините, а не просто някаква хартийка.

# 31
Момичета, не че нещо, ама авторът се радва, че жената до него не харчи и целенасочено е търсел такава евтина булка. Това във всякакви други теми е червен флаг, тука обаче го прескачате.

# 32
Момичета, не че нещо, ама авторът се радва, че жената до него не харчи и целенасочено е търсел такава евтина булка. Това във всякакви други теми е червен флаг, тука обаче го прескачате.
Той се радва, че не харчи, тя (може би) се радва, че някой я е взел без да е с предразсъдъци към образованието й... Търкулнало се е гърнето.

Жената е бременна вече, така че...

# 33
  • Melmak
За мен е ред флаг, че не е имал връзки преди това и то на почти 30. Щото диплома ще изкара мацката, но опит как да добиеш от никъде?

Елунария, разбирам какво имаш предвид, но като те захапе живота приоритетите се променят. Да, не съм с основно, второ висше завършвам и виждам как не е най-важното в живота.

Сещам се за една съседка на свекърва ми, която е около 40 годишна. Като тийнейджърка забременява и ражда детето. Спират я от училище и не завършва. След време почва работа по разни кухни, бели картофи и подобни. Една готвачка започнала да я учи на занаят и жената станала готвач. Поработила тук-там, сега си има собствено производство разни неща и не работи за други хора. Не знам дали е завършила все още, но реално прави бизнес и си изкарва пари. И другата ми позната и тя се захвана с нещо свое. Мисълта ми е, че липсата на диплома изглежда като голям бич в 21 век, но пари се изкарват от всякакви неща днес и това, че няма да работи в офис от 8 до 5 не я прави по-лош човек и майка. Иначе и аз обичам образовани хора, но дипломата не винаги е гаранция за широк мироглед, знания и умения.

# 34
Понеже няма какво друго да я похвали, казва че не харчи. Ама това ще е ден до пладне, като се почувства сигурна в позициите си ще започне да харчи.

# 35
...или поиска да харчи, ама за детето, щото то все пак не е на фотосинтеза.

# 36
Голяма работа, че е с основно. То днешно време много от тези с висше са на ниво основно. И половината поне не работят това, което уж са учили. Той ще живее с тази жена, не баба му. Важното е да има обич и разбирателство.
А и тия неща се гледат преди да е станало бебето. То, надали и автора е с висше. Да се стяга и да си гледа семейството. Ако не иска да живее с баба си. Че явно и за него не са приритали жените. И да не цепи стотинката на две, нали имал добра професия. И да се моли детето да е здраво.
Винаги може да завърши, но до 30 не го е направила. Даже е решила дете да ражда. Ами, безотговорно и несериозно е, няма какво да се лъжем. Най-вероятно това вади очите на роднините, а не просто някаква хартийка.
Точно така, преди да е завършила висше, да има собствено жилище и поне 100 бона на сметка, никоя жена не трябва да помисля да ражда.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 22:55 от Прекрасная Василиса

# 37
Дори да харчи какъв е проблемът? Нали са семейство. Или трябва жената да ражда и гледа деца и да поема всички семейни разходи? Авторът да не си усложнява живота и този на семейството си с разни баби и лелки, а да се погрижи за семейството си като мъж.

# 38
  • Далечният изток
Авторе, 29 години не са зряла възраст.
Както е видно, нямаш никакъв житейски опит. Звучиш като 15-годишен. Предстои ти да станеш баща. Спри да се занимаваш с глупости кой какво казал, рекъл, ами си гледай семейството.

# 39
Мхм. Точно така, трябва да се разчита само на мъжете, те ще вадят парите. А жените ще раждат все пак, даже няма нужда и основно да изкарват.
И после реват по темите, че нямат 5 лева в джоба, и нямат къде да отидат.

# 40
  • Melmak
Е, тя нали изкарва.

# 41
Жената работи, 10 и повече години сама се е оправяла, даже авторът казва, че взима добри пари. Естествено, че е много по-добре да си има дипломата, но дори в темата има примери за хора с основно, които са успешни финансово.

# 42
Тя изкарва и е работила доста повече от автора...

# 43
Авторе, а баба ти и леля ти какво образование имат, какво са работили?
Лекарки, учителки, юристи? А ти с какво образование си? И сега, като детето е на път, какво очакват от теб, да я зарежеш ли, щото е с основно?
И ти обичаш ли тази жена, или си с нея само да не си сам?

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 23:08 от Прекрасная Василиса

# 44
Примерите за успешни бизнесмени с основно образование, са единици. Повече от ясно е, че масово хората без образование са чистачи, разносвачи, касиери.

Общи условия

Активация на акаунт