Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 927
  • 253
  •   1
Отговори
# 15
С основно е защото майка и като е починала е била 10 клас някъде и от тогава е тръгнала да работи и има до 12ти изкаран клас.
(Като го кажа това на родните ми, ми казат - "ама аз по 24 часа съм работила и учила и т.н, и един вид това за ранното започване на работа не е оправдание)

Аз лично не съм имал връзки понеже въобще не съм като приятелите ми сваляч и нещо такова, а отделно преди когато беше време за тея работи, малко по трудно ми беше детството, понеже бях по болници, понеже съм с автоимунно заболяване от дете като бях на 11 г.

# 16
Авторе, на колко години сте с жена ти? На нея много малко й трябва, планирате ли да доучи?

# 17
Роднините ти искат да те предпазят, така че не им се сърди. Наистина е странно да няма средно образование, но ако има желание би могла да завърши.

# 18
Ако има да взима 1-2 години, е несериозно, че не го прави. Много хора започват работа рано и все пак намират начин да си завършат образованието. На колко години е тя?

# 19
Няма оправдание да живееш в 21 век в България и да си с основно образование.  Подценил си се, авторе. Нормално е роднините ти да се тревожат.

# 20
на по 29 сме и двамата.

Но благодаря за мненията, общо взето няма едно мнение. А и за мен като цяло е било важно преди, ако евентуално си намеря някога жена, да не е някоя, която нон стоп ще ми иска пари за всичко и всякакви глезотии, ще иска скъпи неща и т.н Отделно да я мързи и да работи...
Отделно колкот и да е роднините ми си мислят, че мъжете в днешно време ей така си намират половиники... Вече съм бил достатъчно сам и ми беше ад....

# 21
В десети клас да загубиш родител е тежко.
Не сте много справедливи да я обвинявате за това.
Колко от вас са останали сираци в 10-ти клас?
Знаете ли през какво е преминало това момиче? Не, ама дайте да я плюем, все едно е убиец едва ли не.
Първо трябва да ходите в нечии обувки, тогава съдете.

# 22
Кой днешно време е с основно образование?  
Масово ромския етнос.
Не само, аз познавам и хора, сега на. 45-50, чиито семейства са имали големи финансови проблеми в началото на прехода. Познатите ми започват работа в гимназията и приключват с образованието с реално завършено с тапия само основно ниво. За момента не им пречи.
Авторе, честно казано, ти не ми звучиш много на център. Някак много наблягаш на имиджа си на доброто момче, което не е сваляч, и имиджа на приятелката ти като скромното момиче, което не ти иска пари. Ценностната ти система не е добре и преценката ти е кофти. Разбирам ги роднините ти, не е въпросът в самото образование. Явно нямаш особени шансове с жените, обаче и жена с основно е ограничена до кофти работа най-малкото, дори за теб е леко проблемен избор.
Иначе жената може да не ти иска пари, ама да е турбо поддържана, защото бачка страхотна работа с трите си университетски дипломи, а в същото време ти да нямаш парите да поддържаш такъв стандарт.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 23:18 от Нарцùса

# 23
Има вечерни училища,ако има желание може да продължи образованието си.
Разрових се в старите публикации,не мисля,че момичето гони целите описани от роднините му.
И приказките изказани от роднините са ти най-малкия проблем,сега трябва да мислиш как ще подсигуриш семейството си занапред.

# 24
Тежко е, да, но това не е причина до 30 да се остави без образование. За мен е очевидно защо роднините са ядосани.

сега трябва да мислиш как ще подсигуриш семейството си занапред.
Ще трябва да мисли, като за двама, защото жена му не е мислила много по този въпрос.

# 25
Жената е завършила 12-ти клас без диплома, нищо и няма, но автора е много загубен. Роднините му са някаква склеротична баба и кой знае каква леля, си мислят че дипломата е нещо велико, а липсата и е много зле. Щом работи и е отговорна, отделно има съвсем основателна причина да не е завършила, да не им обръща внимание и да си гледа жената и детето

# 26
  • София
Ама, хора, човекът съвсем друго нещо пита, а не дали въпросната жена е подходяща партия за него (в крайна сметка ние знаем твърде малко и без това, за да правим преценки). Сигурно повечето тук имаме първоначални предразсъдъци, обаче той явно я харесва достатъчно, за да има бебе с нея.

Не можем в половината теми да ревем, че днешните мъже са безотговорни и са мухльовци, а в другата половина да се държим баш като родата. Твърде малко е описано засега, за да почваме веднага с 🚩 - дори годините на двамата нямаме. И аз се надявам жената да си доучи!

Напълно подкрепям. Всеки иска най-доброто за детето си, но дали и отсрещната страна ще го сметне за най-доброто за своето дете? Може някой да не иска детето му да е с човек с автоимунно, например (извинявай, авторе, коментарът ми не е насочен срещу теб, а към някои от мненията в темата). Двамата са се намерили, явно са си паснали по някои важни параграфи, изглежда се чувстват добре един с друг, градят нещо заедно. Това е повече, отколкото могат да кажат някои хора с висше образование и идеални на хартия. Жената винаги може да завърши, а досега се е справяла сама, в много трудни обстоятелства, което говори че е борбена. Авторе, не се връзвай на чужди хора, гледай си жената и семейството. Тя и детето са на първо място сега, не се подлъгвай по глупости.

# 27
 Ако се чувстваш добре с нея какъв е проблемът. 
Твоите роднини сега мърморят , но ще свикнат със ситуацията. Какво искат те? Да я зарежеш и тя като самотна майка да отглежда детето ти ли? Покажи им, че я обичаш, уважаваш и искаш да си с нея и те щат не щат ще я приемат. Кажи им, че си щастлив с нея. Това е твоето семейство и ти трябва да го защитиш. Те не определят как ти ще живееш. Иначе живей сам по техните правила. Обичай я и се грижи за нея и детето ви и ще получиш обратно същото и не цепи стотинката.

# 28
Авторе, и животът и решенията, които вземаш са си твои.
От позицията на роднините ти ще ти кажа с няколко приказки една истинска история, която се развива пред очите ми.
Младеж се запознава и залюбва с девойка с няколко години по-голяма от него, много работна. Брак. Дете. След малко време става ясно, че девойката има дете от предишна връзка, което майка й гледа на село, няма образование и вече хич не й се работи.
Започва напрежение в семейството, младежът работи упорито, за да издържа всички вкл. доведеното дете. Девойката поработва максимум месец тук-там и основно си пийва в къщи. Развод той не иска, защото ще му вземат детето (въпреки, че тя не работи и няма собствени доходи и жилище), тя не иска да изпусне удобния мъж (няма как да претендира да остане в жилището им, защото то не е собственост на мъжа). Животът им е пълен ад. Съсипват се взаимно, вкл. детето страда.
Няма никаква гаранция, че подобна драма не може да се случи и на вишисти, но когато партньорите не са равностойни вероятността за пробойни е много по-голяма.

# 29
  • Melmak
Не бих съдила толкова строго. Моята позната без средно си направи бизнес, работи за себе си и изкарва повече от нас с двете висши. Не мисля, че е лесно да загубиш родител на 16! Да, може да завърши, ще иде на 2 матури и ще избута. Явно си е нормална жената, просто е с тежка съдба, както предположих.

Авторе, не обръщай внимание на роднините си, голям мъж си.

Общи условия

Активация на акаунт