Скарах се с най-добрата ми приятелка

• 2 580
  • 32
  •   1
Отговори
  • София
Осъзнавам, че е доста глупаво да пусна тема, но все пак ще го направя..
На кратко скарах се с най-добрата ми приятелка по най-глупавия начин. Решиха да идват с нас на море. Тяхното семейство са 4-ма, ние също. Още преди месеци звъняха на мъжа ми да запазва почивката..Някъде около 10 дни преди това се започна едно мрънкане и усещах,че нещата не вървят на добре. Още преди да пристигнем , предлагаха да ходим в Лидл, мъжа ми им казал,че ние си пазаруваме от БГ, не губим там време да пазаруваме. Отиваме първия ден на плажа,почна се мрънкане,че скъпо им било. Отиваме вечерта на заведение, същата работа..минаха се ден- два и почнахме сами да обикаляме,те също. Моите съображения бяха,че ходя 1 път в годината на почивка, макс 2 пъти и искам да си я прекарам както сметна за добре. Имаше и още доста подробности,които ще ви спестя..Просто супер смотана причина да се скараш с някой..сега нито тя пише,нито аз. На мен разбира се ми мина през ума да й звънна,но съм ядосана. Защо решиха да идват като нямат пари или имат ,а не им се харчат? Защо не се отказаха 10 дни преди заминаването? И така не спирам да се ядосвам и да се чудя как да постъпя. Ако имате съвети, приемам.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 04:10 от nimfi4ka

# 1
Съвети трудно. По гадният начин човек се учи да ходи на почивки сам. Всяко семейство има своите особености и, било то и най добри приятели или семейство, трудно се погаждат.
Преди колко време се е случи. Според мен обади се и се изяснете. Не да се извиняваш, а просто си изкажете нещата. Ако всичко друго до сега ви е било наред, преглътнете и продължете да сте приятелки, просто не ходете с никого на почивка.

# 2
От колко време сте приятелки?

Тук 100% ще ти кажат да бягаш с 200 и повече да не й проговориш, ама за такива глупости не бих си развалила приятелството. Естествено, зависи и колко дълбоко е приятелството - с моите най-добри приятелки сме като сестри. Като сме минали през ада заедно, няма как да се караме за битовизми.

Както ти казваш, че си искала да се съобразят, така и те може да са мислили, че и твоето семейство трябва да се съобрази. Предварително не сте обсъдили как възнамерявате да си прекарате почивката, а на самата почивка сте допуснали кавги и лошо настроение вместо да се направи някакъв компромис или всяко семейство да я прекара, както намери за добре. И двете страни имате някаква вина. Ако държиш на приятелството ви и досега тя се е отнасяла добре с теб, звънни й един телефон.

# 3
  • София
Kaya,  благодаря ти за отговора. Преди няколко дни се върнахме. По принцип винаги си ходим сами..просто сега не знам, решиха да дойдат и помислих,че не е лоша идея.. Права си,утре ще звънна..ще си преглътна егото и ще направя компромис и каквото е писано, това да става.
Persona7,  от 22 години сме приятелки. Направо супер тъпо се получи цялата история. Иначе и ние имаме вина, 100% така е.

# 4
Лелеее, 20 години! ❤️

Ако това е единственото търкане в момента (и то даже е на ниво битовизми), според мен наистина най-добре е да се изслушате. Нищо кой знае какво не е станало, просто не сте се напаснали двете семейства и сте тръгнали с погрешни очаквания. Ще ви мине ядът. Simple Smile

# 5
  • София
Да, 22 години приятелство да отиде на вятъра заради несподелени очаквания за една почивка. 😞 Все пак се надявам да не е безвъзвратно. Ще пиша ако има развитие.

# 6
Аз това не го разбирам. Като искат да ходят да си пазарят в Лидл, вие не ги спирате. На ресторант също не са длъжни да ходят.  Нали затова е почивка, всеки да прави това, което му харесва.
 Ние не сме се сърдили на приятелите ни, че не искаха всеки ден да сме неразделни по време на почивката в Созопол. Все пак те са ни приятели не деца, за които да се грижим.

# 7
  • София
То и аз не го разбирам, но се получи тотално разминаване. Намериха си друг плаж явно, ние си ходихме на любимия. И от 3-ти ден нататък нито те звъняха къде ще ходим, нито ние..и си прекарахме до края по отделно. Което едва ли беше целта да ходим заедно, за мен поне се обезсмисля.

# 8
Ние, 2017, ходихме 4 семейства заедно, наехме голяма къща за нас. От тия 7 дена, 2 или 3 сме вечеряли заедно и това беше. Всеки ходеше където иска и се прибирашe когато иска. Аз не съм по обикалянето и слизах към плажа само. Даже с мм не ходехме постоянно заедно.
Въпреки това не бих повторила.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 08:56 от Kaya

# 9
Нищо фатално не е станало, такова че да промени безвъзвратно живота ви - никой не е умрял, живи и здрави сте всички.

20-те години приятелство е хубаво нещо, Най-хубавото! Какво значение има кой къде иска да пазарува, къде ще иде на плаж?
Не сте очаквали да бъдете навсякъде и във всичко заедно, нали? Или?
На мен ми се струва тъпо да очакваш 2 семейства да правят еднакво нещата, на почивка или другаде. Даже идеята да сте но стоп заедно на почивка ми се струва много елементарна. 8 души няма как да сте винаги в такъв синхрон, че да ви е винаги хубаво заедно. За 20 г. всеки се променя. Дори двамата мъже, вие, децата ви...

Погледнете широко на нещата и не се тревожете за елементарни неща.
Поканете приятелите си на един сладолед навън или на една бира и така съвсем естествено им кажете, че се радвате много на приятелството между вас. Че всичко е наред и се радвате, че онези... детски неразбории на почивката все едно не са се случвали.

# 10
Олеле изобщо не виждам причина да се скарани?
Защо така сте били с очакване да сте нон стоп заедно, не знам. Това е абсурд, особено с деца.
Всеки си следва ритъма и чат пат събирате децата да играят или пък ядете заедно някъде. За цяла почивка все ще намерите едно заведение да сте на едно мнение за него - цена/качество.

Звънни и/пиши и И не се занимавай с глупости.
Всичко е наред. Мога да се скарам с всеки на тоя свят ако иска цяла почивка нон стоп да се стиковам
Даже пак ходете заедно, просто без очакването да сте слепени.
Всеки си гледа почивката и на обяд като легнат децата, в жегата вие се вижте с приятелката.
Всеки си гледа почивката и веднъж вечеряте заедно.
Всеки си гледа почивката и правите една разходка
Ако може, когато може, където може

Всичко е наред. Обади и се! Приятелствата са важо нещо, някой трябва да е първи!

# 11
  • София
Ето затова, откакто сме 32 г. със съпруга ми, винаги си ходим само нашето семейство.
Когато "ходим" с приятели, просто се уговаряме да сме в едно населено място, понякога в близки хотели, но всеки си има самостоятелна програма, а се виждаме 1-2 пъти на ден на по кафе или да хапнем заедно. Не ходим групово на едни и същи места, не се съобразяваме какво ще ядем, дали ще пазаруваме, нищо.
Вкл. този уикенд на морето ни "гостуваха" сватовете ни. Съдействахме им за хубава стая в хотел на наши познати и излизахме да се разходим привечер, да пием по едно и да свършим разни задачки. През останалото време идея нямам какво са правили, а ние си организирахме нашите дни, защото всеки има право да разполага с времето и с желанията си по свое усмотрение.

Не знам дали проблемът е в цените или в това, че вие с мъжа ти сте очаквали семейството на приятелката ти да се води по вашите разбирания, но нищо не ти пречи да я питаш как е и да видиш как ще реагира и дали има шанс за приятелството ви. За 22 г. би трябвало да знаеш нагласите й за харчене, забавление и подобни.

# 12
  • София
Авторке, защо реши, че тая неразбория е край на приятелството? Случва се хората да се скарат, ти с половинката сигурно си се карала много повече пъти, не е било краят. Вдигни един телефон, кажи, че се чувстваш тъпо, попитай я за тяхната страна на нещата. Не го превръщай в конфронтация, бъди готова да изслушаш, нещата би трябвало да се наредят.

# 13
Почти същите оплаквания съм чувала и от други мои познати. Почивка в Гърция му казват. Simple Smile
Целият проблем идва заради голямото хвалене колко по-хубава и по-евтина излиза почивката там, за разлика от нашето море. И хората тръгват с големите очаквания, а се оказва, че и в Гърция всичко е с пари.
Вторият проблем е разликата в стандарта или манталитета на семействата. Едните искат и могат да си позволят пълноценна почивка с плажове, разходки и хранене навън, другите не искат или не им е по джоба и разчитат сами да си готвят с продукти от Лидл. И ето ти я ябълката на раздора.
При това изобщо не засягам евентуалните проблеми между децата, че често две скарани деца развалят отношенията и между родителите си.
Затова най-добрата почивка е сами. Или ако е с приятели, всяко семейство да си е самостоятелна единица и да се събират само от време на време.

# 14
Моят опит с ходенето на почивка заедно е същия като твоя с тази разлика, че не сме имали толкова старо приятелство.
Моят съвет е да говориш с приятелката ти, но все пак виж дали нещо не идва от мъжът. При нас примерно той изгаряше от желание да организира и нашия ден. Явно с приятелските им други семейства се е получавало, но с нас не. Като нямаше как да ни накара да ставаме в 7:30 за да сме рано на плажа, нито успяваше да ни убеди да стоим до 17 започваше да не му харесва да обядваме в заведение, защото искаше сандвичи. Вечер мрънкаше в 18 да излизаме да вечеряме, после да ходим да си пазаруваме в хранителен магазин за да имаме сандвичи …. На мен също ми се стори, че се чувстват недобре, че ние искаме ресторант, а не бързо хранене на самообслужване и много други. Не виждам лошо хората да са заедно когато времето и плановете им съвпадат, не е нужно да сме 24/7 заедно. За тях обаче не беше ок. След тази почивка съм търсила/писала на жената няколко пъти и все уклончиво отказваха. Накрая видях, че са ни разприятелили във фейсбук, което ми се видя мега незряло и спрях контакт. И до ден днешен не си обяснявам как ходят всяка година на почивка с други семейства, но явно с нас не се получава. За мен той беше инициатора понеже видях как на никой от семейството не му се става в 7-7:30, но го правят, както и всичко, които той нареди.

Общи условия

Активация на акаунт