Дали ще ме приеме мъжът, който харесвам.

• 3 642
  • 47
  •   1
Отговори
Здравейте, искам вашите съвети към дадена житейска ситуация, която много ме мъчи.
На 27 години съм от малко градче, живяла съм с баба ми, дядо ми и брат ми.
Живеехме бедно, но щастливо.
Баща ми и майка ми се разделят и всеки тръгва по техния път.
Ние сме отгледани от баба ми и дядо ми, които бяха страхотни родители.
Аз и брат ми се изучихме стигнахме до магистър. Сега вече работим и сме съвестни и добри хора.
Но се притеснявам за едно нещо. Предните ми гаджета винаги са ме гледали странно като обяснявам за семейството ми.
Сега харесвам един мъж но ме страх да му разкажа за семейство ми, как майка ми и баща ми не се грижили за нас.
Той много говори за неговото семейство, колко са близки и така.
Притеснявам се, дали би ме отхвърлил за това и че семейството ми не в богато.
Преди доста често ми се случвало не са ми го казвали директно, но съм го виждала и са ми намеквали..
За себе си мога да кажа, че съм сериозна жена с чувство за хумор, възпитана и добре изглеждаща.
Мъжът е хубав, мил изглежда добро момче, но дали би имал предразсъдъци към мен?

# 1
  • Melmak
Не се срамувай от семейството си. Със сигурност е много тежко родителите да те оставят изцяло, но имаш прекрасни хора до теб - баба, дядо и брат ти. Сигурна съм, че ти самата ги цениш много и ги обичаш. те са твоето семейство и не бива да те е срам, а да се гордееш с тях!

Ако някой не те приема, заради семейството ти, бягай от него! Значи не те уважава! Сигурна съм, че ще намериш своя човек, който да те оцени такава, каквато си! Ако този мъж те отблъсне, защото си бедна или си отгледана от баба си и дядо си, заслужава да му теглиш една м… на и да си върви по пътя!

# 2
Предразсъдъци за какво? Щом си отговорен и добър човек, щом работиш, интелигентна си, не виждам проблем. Какво значение има, че си отгледана от баба си и дядо си? В 21 век сме, това няма никакво значение, щом човек е стойностен. Някой, който е отгледан от майка си и баща си пък не става за нищо дали е по-добре?
Трябва да имаш самочувствие и изобщо да не се срамуваш или притесняваш от подобни неща. Ако човекът срещу теб е адекватен, също не би трябвало да се впечатли.

# 3
Много ми е интересно какви са били бившите ти, че да имат предразсъдъци за такива неща? В смисъл не мога да разбера как може някой човек да те осъжда един вид, че си отгледан от баба и дядо? Че ти каква вина имаш? Трябва да са били идиоти да ти кажа.

# 4
  • София
Много ми е интересно какви са били бившите ти, че да имат предразсъдъци за такива неща? В смисъл не мога да разбера как може някой човек да те осъжда един вид, че си отгледан от баба и дядо? Че ти каква вина имаш? Трябва да са били идиоти да ти кажа.

Точно!
Ако някой ще ме отхвърля не, заради това, което съм, а заради семейството ми, финансовото ми състояние или наднорменото ми тегло значи въобще не е  моят човек! Next, please!

# 5
1 на 1000 живее в съвършена житейска ситуация.
Едни се борят с диабет, други нямат читави роднини, трети имат екстра кила, не знам какво си се вгледала в себе си, сякаш на съд отиваш, а не на среща с нормален човек.

Хора без крайници се женят и имат деца...

# 6
  • София
Нормален човек не би те отхвърлил и с по-тежко минало от това, което си описала.

# 7
Аз не бих споделяла за семейството ми в началните етапи на връзката ми. Някога, по- нататък, ако въобще е необходимо. Не че има нещо срамно, напротив, справила си се добре, но не можеш да очакваш разбиране от мъже, които са имали добри семейства. И още нещо: разказвайки, все едно не си прродоляла травмата, че си изоставена от родителите си.

# 8
  • Варна
Мъжът ще те оцени по личните ти качества. Ти нямаш вина за безотговорните решения на родителите си. На този етап не е нужно да му обясняваш в детайли какво е семейството ти. Има много по- интересни теми в процеса на опознаване.

# 9
По-добре си трай. Винаги може да бъде ползвано срещу теб.

# 10
50-годишният ти колега ли е доброто "момче"?

# 11
Ама нали някой ден ще трябва да разкажа, като ме попита
По-добре си трай. Винаги може да бъде ползвано срещу теб.

# 12
Не си слагай сама препятствия. На умствено ниво. Ти си това, което си и си се справила чудесно. Брат ти също.
Защо трябва всички да имаме едно и също минало, да сме израсли по един и същи начин, да сме ходили в една и съща детска градина, да сме пели в хора и ходили на балет?

Просто когато ти разказва за семейството си едва ли очаква да му разкажеш същите неща. Няма значение кой ви е отгледал, а КАК ви е отгледал, какви хора е направил от вас.
Друг е въпроса обаче какво точно се е случило с родителите ви, за да ви отгледат баба и дядо. Времето е джентълмен и някои хора поумняват и разбират грешките си - имам предвид родителите ви. Ако е така, по-добре не ровете в миналото.
По-скоро ако станете по-близки и партньори, брак, ще е неизбежно да се срещнете както вие с неговите родители, така и той с вашите. Тогава би могло да е стрес-тест за една връзка. Но ако отсега мислете за това, няма да изживеете пълноценно това увлечение/любов или там каквото е.
Няма безгрешни хора, няма идеални хора.
Frau Danna е права. И в библията е казано нещо подобно..

# 13
Ами баща ми реши да се събере с друга жена и просто прекъсна контакт без да има караници и такива неща.
А майка ми живее с друг човек и вече доста се отдалечихме, но поддържаме връзка.
Въпроса е че хората имат някакви предразсъдъци и очакват всички да са живеели като тях.
Аз не се оплаквам от живота си била съм изключително щастливо дете, но за някой хора е странно.

Не си слагай сама препятствия. На умствено ниво. Ти си това, което си и си се справила чудесно. Брат ти също.
Защо трябва всички да имаме едно и също минало, да сме израсли по един и същи начин, да сме ходили в една и съща детска градина, да сме пели в хора и ходили на балет?

Просто когато ти разказва за семейството си едва ли очаква да му разкажеш същите неща. Няма значение кой ви е отгледал, а КАК ви е отгледал, какви хора е направил от вас.
Друг е въпроса обаче какво точно се е случило с родителите ви, за да ви отгледат баба и дядо. Времето е джентълмен и някои хора поумняват и разбират грешките си - имам предвид родителите ви. Ако е така, по-добре не ровете в миналото.
По-скоро ако станете по-близки и партньори, брак, ще е неизбежно да се срещнете както вие с неговите родители, така и той с вашите. Тогава би могло да е стрес-тест за една връзка. Но ако отсега мислете за това, няма да изживеете пълноценно това увлечение/любов или там каквото е.
Няма безгрешни хора, няма идеални хора.
Frau Danna е права. И в библията е казано нещо подобно..

# 14
  • Paris, France
Мъж, който те харесва и иска няма да има проблем със семейството ти, което не е и наблизо. Даже и за брак няма значение за повечето мъже. Даяна, Уелска принцеса, отгледана от детегледачки и в интернат от малка, се ожени за престолонаследника. Почти като тебе съм отгледана и съм щастливо женена от над четвърт век, при това с мъж от вярващо, ходещо на църква католическо семейство. Имах и други кандидати.

Не разбирам съветите да криеш, че не си отгледана от родителите ти. Че ако това беше проблем, никой английски благородник нямаше да може да се ожени, защото от люлката са хвърлени на детегледачки и после на 3, 6 или 8г отиват в интернат.

От всичките ми тръпки и гаджета само един беше казал, че не би се оженил за дъщеря на разведени родители. Е, още 101 не се ожениха за мене, така че и причината не е от голямо значение.

Не бих се правила на маймуна и не бих крила и таяла обстоятелства от живота ми за да съм с мъж.

Ти живееш в Германия, където предразсъдъците са по-малко и има всякакви хора от цял свят. Живей за себе си и бъди щастлива!

Ко стана с 47 годишния колега?

Общи условия

Активация на акаунт