Невъзможна любов - моля за съвети

• 6 592
  • 139
  •   1
Отговори
Здравейте,

Аз съм на 24 години и все още съм студентка. Запознах се с гаджето ми, когато бях първи курс, а той беше малко по-голям от мен – трети курс. Всичко вървеше добре, докато не завърши и не замина за София по настояване на родителите си. Това доведе до връзка от разстояние.

Моето притеснение е, че родителите му просто не ме харесват. Когато се запознах с тях, не успяхме да общуваме добре, защото изпаднах в тревожност и се затворих в себе си. Не знам защо това се случва с мен, но изпитвам силен страх и не се държа особено адекватно. Знам, че съм се изложила, но се надявах те да разберат, че просто се притеснявам и че ми трябва малко време, за да се отпусна. За съжаление, те не проявяват никаква инициатива да ме опознаят. Дори не искат гаджето ми да ме споменава или да ме вижда. Те го натискат да ме зареже, заплашвайки го, че ще го отхвърлят като родители.Въпреки всичко, гаджето ми не се отказва от мен, защото знае, че съм добър човек и че нашата любов е истинска. Аз страдам, защото тази ситуация заплашва нашата връзка. Имаме връзка от разстояние от доста време и идеята беше, като завърша, да отида при него. Но родителите му дори не му позволяват да ме доведе за два дена, камо ли да живея с него. Той живее в апартамент, купен от родителите му, и въпреки че е на 27 години, те все още имат силно влияние над него.

Не знам какво да правя в тази ситуация. От една страна, си мисля, че трябва да го зарежа заради проблемите със семейството му. От друга страна, виждам, че той ме обича и ми дава надежди, че нещата ще се оправят. Но честно казано, се съмнявам в това, защото след 5 месеца трябва да се преместя при него, ако ще продължим тази връзка. Като виждам, че за година и половина нищо не се е променило, се съмнявам, че нещо ще се промени и след пет месеца.

Какво бихте ме посъветвали? Питам вас, защото нямам с кого да обсъдя ситуацията. С родителите ми нямам тази възможност и се чувствам сама.

# 1
Намери си истински мъж, не такъв който техните още го хранят. Много ясно че като са му купили апартамент ще се разпореждат.

# 2
Прочетох само първите редове. Защо изобщо се питаш и анализираш! Отсвирвай. Отгоре и отдалеч. Всякакви такива нерви са ненужни. Дори за "гаджето"ти. Хайде бе!
Самочувствие трябва.

# 3
Не тормози момчето. Това с родителите е само предтекст, да избяга ..

# 4
Здравейте,

Аз съм на 24 години и все още съм студентка. Запознах се с гаджето ми, когато бях първи курс, а той беше малко по-голям от мен – трети курс. Всичко вървеше добре, докато не завърши и не замина за София по настояване на родителите си. Това доведе до връзка от разстояние.

Моето притеснение е, че родителите му просто не ме харесват. Когато се запознах с тях, не успяхме да общуваме добре, защото изпаднах в тревожност и се затворих в себе си. Не знам защо това се случва с мен, но изпитвам силен страх и не се държа особено адекватно. Знам, че съм се изложила, но се надявах те да разберат, че просто се притеснявам и че ми трябва малко време, за да се отпусна. За съжаление, те не проявяват никаква инициатива да ме опознаят. Дори не искат гаджето ми да ме споменава или да ме вижда. Те го натискат да ме зареже, заплашвайки го, че ще го отхвърлят като родители.Въпреки всичко, гаджето ми не се отказва от мен, защото знае, че съм добър човек и че нашата любов е истинска. Аз страдам, защото тази ситуация заплашва нашата връзка. Имаме връзка от разстояние от доста време и идеята беше, като завърша, да отида при него. Но родителите му дори не му позволяват да ме доведе за два дена, камо ли да живея с него. Той живее в апартамент, купен от родителите му, и въпреки че е на 27 години, те все още имат силно влияние над него.

Не знам какво да правя в тази ситуация. От една страна, си мисля, че трябва да го зарежа заради проблемите със семейството му. От друга страна, виждам, че той ме обича и ми дава надежди, че нещата ще се оправят. Но честно казано, се съмнявам в това, защото след 5 месеца трябва да се преместя при него, ако ще продължим тази връзка. Като виждам, че за година и половина нищо не се е променило, се съмнявам, че нещо ще се промени и след пет месеца.

Какво бихте ме посъветвали? Питам вас, защото нямам с кого да обсъдя ситуацията. С родителите ми нямам тази възможност и се чувствам сама.
Ако те обича ще седи с теб. Ако не си отива. Помни хубавите дни и не му мисли много.

# 5
Здравей, ние сме почти връстнички. Simple Smile

Виждала съм такива ситуации при мои приятели и (ама как винаги са родители на момче) може вината да не те харесват изобщо да не е в теб; има майки и бащи, за които никое момиче не е достатъчно добро за синковеца. 🥴 Или пък очакват гранд дама, завършила минимум Сорбоната, докато синът им едва е завършил второразреден университет. Всякакви ги има. И аз като теб преди бях много притеснителна, докато не научих, че невинаги вината е в мен.

Вече за връзката - ако го обичаш и искаш да спасиш отношенията ви, ще трябва той да тропне по масата, защото нещата засега не изглеждат особено очарователни. Преместил се е в друг град, защото те така искат, те отказват срещи с теб, купили са му жилище и сигурно ще го заплашват, че ще му го вземат, ако не се раздели с теб... И това мъж на 27 години! Ако той не скъса пъпната връв, нещата няма да се наредят никога. Във форума има много теми за мамини синчета, пусни търсачката и виж дали не си попаднала на такъв.

Ако успееш да се преместиш при него, тия родители могат да ви направят живота ад, а дали той ще избере теб пред тях? Моят съвет ще е да се задействаш тези няколко месеца и да видиш дали е "мъж на място", а ако пък не, няма да просъществува тази връзка.

# 6
  • Melmak
Мамино синче не ти трябва! Мъж на 27 години да слуша майка си с кого да живее??

# 7
  • ☀️София / London🌂
няма бъдеще тази връзка.
на 27 вече трябваше да си е сам господар в живота, а не да слуша мама и тати.
Щом до сега не са се случили нащата , няма да намери смелост и в бъдеще.
Не си губи времето. Гадно е когато трябва да избира наистина, но ти никога не си и няма да бъдеш първа и на-важна в живота му. По-добре да си знаеш от сега, от колкото да градите бъдеще и майка му да се бърка във всичко.

# 8
Ако си моя дъщеря бих те посъветвала да не страдаш повече по тази любов, да не се обвиняваш и да не се стараеш да оправдаваш нечии очаквания. Изобщо не ме интересува какви са мотивите на родителите на момчето е какви са им отношенията с него. Единственото, което като майка ме интересува е как дъщеря ми се чувства с това момче и как той се отнася с нея.
Как се чувстваш ти? - несигурна, изплашена, тревожна, не виждаш подкрепа, знаеш, че за година и половина нищо не се е променило.
Как се отнася той с теб? - обича те, не се отказва от теб, дава ти надежда.
Какво са действията му реално: връзката ви е от разстояние, той е поставен пред труден избор, който отлага, до сега не е предприел действия, балансира между тяхните желания/нареждания и собствените си чувства. Имаме ли реални действия или имаме само думи?
Ако си ми дъщеря не бих застанала никога на пътя на любовта ти и бих уважавала всеки твой избор.
Уча дъщеря ми, че няма абсолютно никакво значение какво хората говорят (особено момчетата). Единственото, което се брои е какво правят. Един мъж трябва да може да прави много за жената до себе си! Най-вече да живее с нея!
Ако си ми дъщеря не бих искала да имаш такъв човек до себе си.

# 9
Еххх тези родители … явно такъв е манталитета на българина: да се меси макс в живота на отдавна порасналите си деца. Мъж на 27 години така да ги слуша….. явно не в никакъв мъж. Според мен, нещата няма да се получат.

И моята майка какво ли не направи за да ме раздели с моя приятел, тормозеше мен, тормозеше него, иска да има контрол в живота ми, а аз съм вече на 35 години… но аз нито я слушам нито ми пука за нейното мнение, смятаме я за луда и толкова.

# 10
  • Paris, France
Невъзможна любов няма. Любовта е ..... любов. Като обичаш, просто обичаш и баста. Любовта ви е възможна и я осъществявате. Живот заедно изглежда труден на този етап.

Ако проблемът е, че той смята за нередно да настани в апартамент, купен и предоставен безплатно от родителите му дадена жена, с която има връзка, а родителите му не харесват, виждам решения:

1. Твоите родители купуват апартамент в София, в който се настаняваш и го каниш да дойде да живеете заедно.

2. Наемаш си жилище в София, в което го каниш да дойде.

3. Отиваш в София, намираш си работа и си купуваш жилище според парите, които банка ти отпусне като кредит или ипотека. Трудно осъществимо без начален капитал или помощ от родители.

Аз в нов град не бих отишла директно при мъж, с когото никога не съм съжителствала. Ако битовизмите скофтят връзката, може и на улицата да останеш по някое време. Също не бих се оженила и създала семейство с мъж, чиито родители не ме харесват и не ме искат. Бракът е сродяване на две семейства и ако от самото начало не се искате, отиде конят у реката, особено с мъж, който е подпомаган от родители. Бих си изживяла любовта и бих продължила напред без него.

При тебе той няма да се върне. Възможностите, които е намерил в София, в малък град ги няма. Мъжете не се обръщат назад.

Ако все пак решиш да идеш при него, седнете и говорете! Кажи в прав текст какво очакваш и кога ще се осъществи! Питай какви намерения има, предлага ли брак и кога точно със срок 1г максимум, колко деца ще имате и кога. Ако уговореното не се осъществи в срок - стягал багажа и чао. Иначе рискуваш да се превърнеш в удобна съквартиранта с бонус безплатен секс и след 5, 10 или 15г да установил, че родителите му не те щат, не е готов за семейство, иска да иде да живее в Шанхай или Лисабон итн, итн.

Успех, любов и щастие ти желая.

# 11
Какво означава "просто не ме харесват"? Ако не са някакви откачени, вероятно има причина да не те харесват. Защо не я напишеш тук?
Паник атаки ли получаваш? За тях трябва да търсиш лечение. Ако са станали свидетели на някоя паник атака, нормално да се притесняват. Как да се доверят напълно, че няма да получиш криза докато гледаш бебе, например?

# 12
Ъъъ, много са далече от брак и бебе, а може и изобщо да не искат. Аз на тия години почти не знам хора, които са се решили на тези стъпки, единици са/имат инцидентни бебета. 😀 Друг е проблемът в темата.

# 13
  • София
Ако отсега не може да застане зад теб и да си отстоява решенията, зарязвай го.

# 14
Ъъъ, много са далече от брак и бебе, а може и изобщо да не искат. Аз на тия години почти не знам хора, които са се решили на тези стъпки, единици са/имат инцидентни бебета. 😀 Друг е проблемът в темата.

Те може да са далеч, но родителите мислят за тези неща.
Ако тя има подобен проблем, дали ще е с този или друг мъж, семейството му пак може да реагира по същият начин. А и заради себе си най-вече трябва да го реши.

Общи условия

Активация на акаунт