Невъзможна любов - моля за съвети

• 6 606
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
Прекалено много си се фокусирала върху родителите му. В крайна сметка, от него зависи как ще се развият отношенията ви, не от тях. Ако реши да ги послуша, значи така е решил. Наивно е да вярваш, че проблемът идва изцяло от тях. Напротив, явно и самият той си следва някакъв негов път, който е с приоритет пред всичко в момента.

# 46
Добре де, нали идеята е като завършиш и ти да отидеш в София.  Като стане вземете си отделно квартира (ако той изобщо пожелае) и заживейте заедно.Така ще се отделите самостоятелно и като се срещнете с живота, битовизмите и всичко останало може да установите, че "не си пасвате" и въпросът да приключи. Може пък да се окажете много близки и да създадете дом и семейство.
Ти какво учиш, че на 24г не си завършила?

Изглежда трябва да дам доста детайли. Не исках да пиша толкова много по темата, по-важното беше да чуя малко мнения и да си направя равносметка как да постъпя, след като вече е такава ситуацията.
Фармацевти сме и двамата, изисква 5 г. образование, приеха ме на втората година която кандидатствах. И преди да замине живяхме заедно. И доста боля когато той замина.

# 47
А какво според теб не ти харесват неговите родители?
Произход, външност, характер?
Защо смятат, че си неподходяща?

# 48
Съжалявам, но за мен е нелепо. Не сте на 15. На 27 и 24 сте, тоест, ако имате наистина сериозни отношения - той не може просто да се вдигне, въпреки че живеете заедно, и да замине. И ти седиш и обвиняваш техните, ама не те са проблемът. И да те харесат, цял живот на пръсти ли ще ходиш, че безхарактерното им синче да не те напусне?

# 49
А какво според теб не ти харесват неговите родители?
Произход, външност, характер?
Защо смятат, че си неподходяща?
Прочети какво съм отговаряла на предишните коментари. Общо взето не знам какво искат от мен.

# 50
  • София
Дааа, тежка специалност. Но скоро приключваш. Насочи си мислите натам.
Няма значение какво не ѝ харесват. Имат това право. Онзи ден гледах едно момиче, което учатсваше в "Игри на волята" - много хубава девойка, младееше, хубавееше. Сложила си една уста - доповръща ми се. Или подарих едни обеци на кумата ми - пчелички. Тя пощуря от кеф, страхотни са. Но, ако някой друг ги види, може да ги погледне с насмешка. Или още хиляди неща. Какво значение има?
И не, не е проблемът, че не я харесват. Проблемът е, че мъж на 27 години не може да се отстоява!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 18:53 от Светулчица

# 51
Не те обича мъжът, иначе никой не би го спрял да е с теб. Мисля, че нямаш връзка вече, той е приключил с теб, но го е страх да ти го каже. Може би защото си страхлива, депресивна и не винаги адекватна. Родителите му не са длъжни да те харесват. Няма защо да те харесват всъщност при твоето поведение. Поработи върху себе си! Ако имаш заболяване лекуват се! Твоят живот е е твоите ръце!

# 52
  • София
Ама хора, разберете, че хората са различни. И това е тяхното право. И това не е толкова важно. Важното е, човекът, който си избрал за партньор да те харесва. Ако това е така, не би следвало мнението на външни хора да е определящо!
Това е.
Но нека на забравяме, че тя все още учи и той няма какво много да доказва.
Малко се слага каруцата пред коня.
Нека завърши, да се  изнесе, да го покани (в никакъв случай да не се навива да ходи у тях), ако той се съгласи и се получи темата е безсмислена. Ако не дойде - да пие едно, че се е отървала и да кара към следващия!

# 53
Моето притеснение е, че родителите му просто не ме харесват. ....Дори не искат гаджето ми да ме споменава или да ме вижда. Те го натискат да ме зареже, заплашвайки го, че ще го отхвърлят като родители. Въпреки всичко, гаджето ми не се отказва от мен, защото знае, че съм добър човек и че нашата любов е истинска. ..... Но родителите му дори не му позволяват да ме доведе за два дена, камо ли да живея с него.

Сама ли стигна до тези мисли, или ти ги говори гаджето? Звучи малко като приказката за принца, Пепеляшка и злата мащеха, в случая проекто-свекъри.

# 54
Моето притеснение е, че родителите му просто не ме харесват. ....Дори не искат гаджето ми да ме споменава или да ме вижда. Те го натискат да ме зареже, заплашвайки го, че ще го отхвърлят като родители. Въпреки всичко, гаджето ми не се отказва от мен, защото знае, че съм добър човек и че нашата любов е истинска. ..... Но родителите му дори не му позволяват да ме доведе за два дена, камо ли да живея с него.

Сама ли стигна до тези мисли, или ти ги говори гаджето? Звучи малко като приказката за принца, Пепеляшка и злата мащеха, в случая проекто-свекъри.
Той ми ги е казал тези неща.

# 55
Ясно.
Той просто иска да те разкара.
Може и да си измисля какво казват техните.
А ти защо си толкова залепена?

# 56
Ами, не ми звучи добре, трийсет годишен пръч да разказва  на гаджето, че мама и тате не я харесват и искат да ви разделят, но той ще се бори за любовта ви.

# 57
Това задълбаване в родителите и поставянето на диагнози е напълно излишно, макар и предсказуемо.

Не може в половината теми да ревем, че мъжете слушат родата и вечно я поставят пред половинката, а в другите все с нея да се съобразяваме.

На мен ми изглежда, че авторката просто е случила на кофти хора, но както и да е.

Опциите ми изглеждат да са три:
1) това с квартирата, което вече ти писахме;
2) гаджето ти да тропне по масата, че те обича, иска да бъде с теб, ти си неговият избор и прочее, и вече каквото стане;
3) гаджето да вкара малко дипломация, да ти уреди срещи с родителите, да говори с тях и да се стопи леда, за да те приемат малко от малко.

Има както по-меки, така и по-крайни решения. Ако гаджето ти не положи усилия в нито една посока, значи не е твоят човек.

ps. Като знам родния манталитет, има голям процент шанс да не искат да им ползваш "наготово" апартамента. 🥴

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 19:38 от Анонимен

# 58
Във връзките има моменти, когато трябва да преминете на нов етап. За вас този е такъв. Ако връзката не прогресира - или деградира, или изпада в застой, което рано или късно ще доведе до първото. Та трябва да му поставиш ултиматум - или заживявате заедно, или го зарязваш. Няма смисъл да си губиш времето в безперспективни отношения. Не позволявай да те омотае във някакви временни решения удобни на него, за да не вземе той решението да се опълчи на техните.

В оставащите пет месеца си търси работа и успоредно апартамент под наем сама или със съквартирант. Като наближи момента и дотогава не те е поканил да живеете заедно в неговия апартамент - ти му кажи, че искаш да живеете заедно там. Ако откаже, му предложи да живеете заедно под наем в друг апартамент, като той плаща половината наем. Ако не иска или почне да те мотае - шута! Важно е да заявиш какво искаш, очакваш и последствията, ако не го получиш. В никакъв случай не се съгласявай ти да плащаш сама наем и той да си живее сам у тях, все едно сте гаджета в гимназията и си ходите на гости. Това е дегрес на връзката. Също не се съгласявай само ти да плащаш наема, а той да се нанесе без да е включен финансово и с грижи за домакинството. Това е застой. И при двете ситуации на него ще му е много удобно, а ти ще си временно приспана и губеща си младостта, докато чакаш нещото да се случи.

Най-важното, както вече казаха, не го слушай какво говори сега и какво обещава за в бъдеще, а го гледай какво прави.

Успех! Дано покаже топки, ако наистина те обича!

# 59
  • Най-красивата страна
Въобще недей да се местиш в София заради него.
Като искаш подържай някаква връзка от разстояние,но приятелска.
Той ако държи на теб няма да позволи на родителите си да го командват.
Гледай си твоя живот,не се бутай там,където си нежелана.
Ако ще се местиш някъде-направи го защото ти така искаш,защото  за теб така ще е по-добре,а не заради Мунчо.
Мъжете не са се свършили.
Не смяташ ли,че заслужаваш нещо по-добро?

Общи условия

Активация на акаунт