Вечната роля на(финансова) жертва.

• 5 843
  • 74
  •   1
Отговори
Правило ли ви е впечатление как някои хора са вечната жертва чисто финансово? Все трябва да ги съжаляват, да им дават и все гледат да изкопчат нещо, а всъщност са зле само привидно, ако се разрови човек ще види че само гледат да изскопчат нещо, вечно паразитират и си кътат парите. Примерно реват все че нямат и всеки им дава играчки и дрехи за детето/децата. Роднини ги водят по почивки, правят разни събирания - рожденник дни и подобни, които са със символична почерпка(и не е от липсата на пари), хората гледат да занесат хубав подарък или повечко пари, а ако те отидат на някой рожден ден ще дадат нещо за 10 лева макс.От държавата ще изскопчат каквото докопат, а да не говорим за крайностите - пъхат се по разни институции само и само да спестят някои лев от разходи(за последните може и да са от малцинствата, но регулярно ходят по кризисни центрове държавата да ги храни с тази цел. Има и такива, които са изтормозени наистина, но има и злоупотребяващи).Имам вътрешна информация за това, та ме си измислям.
 Все реват, все онеправдани и все ги мързи.

# 1
  • Melmak
Аз такива нямам в обкръжението си. Какви са тия роднини, от които изкопчват почивка?

Това не можах да го схвана. Аз все като искам някъде да ходя с мм се разбираме и си плащаме сами. Нямаме роднини да ни водят, но и не виждам около мен други хора, които роднините им толкова да ги влачат.

Някой ако избере сам да е жертва, за него си е. И да има такива вечно неоправдани, просто слагаш границата и точка. Не бих общувала с подобен вид хора.

# 2
  • София
Правило ли ви е впечатление как някои хора са вечната жертва чисто финансово? Все трябва да ги съжаляват,
Скрит текст:
да им дават и все гледат да изкопчат нещо, а всъщност са зле само привидно, ако се разрови човек ще види че само гледат да изскопчат нещо, вечно паразитират и си кътат парите. Примерно реват все че нямат и всеки им дава играчки и дрехи за детето/децата. Роднини ги водят по почивки, правят разни събирания - рожденник дни и подобни, които са със символична почерпка(и не е от липсата на пари), хората гледат да занесат хубав подарък или повечко пари, а ако те отидат на някой рожден ден ще дадат нещо за 10 лева макс.От държавата ще изскопчат каквото докопат, а да не говорим за крайностите - пъхат се по разни институции само и само да спестят някои лев от разходи(за последните може и да са от малцинствата, но регулярно ходят по кризисни центрове държавата да ги храни с тази цел. Има и такива, които са изтормозени наистина, но има и злоупотребяващи).Имам вътрешна информация за това, та ме си измислям.
 Все реват, все онеправдани и все ги мързи.
Много хора обичат да са вечните жертви. Едни са все бедни, други пък са им опрели пистолет в челото да живеят в някакви села. Вечните жертви.

# 3
Паразитизмът е начин за оцеляване. Ако не искаш да си приемник, не го подкрепяй. При някои е психично отклонение. А ти звучиш, все едно им завиждаш.

# 4
Това някакъв конкретен казус ли е? Целта на темата такава е? Да се оплачете? Ако е така, има тема за оплаквания.

Иначе да се плюе на общо основание не е продуктивно.
Хваща се частен случай, споделя се максимално информация и може да се помогне или да се прецени има ли евентуално проблем.
Иначе е несериозно. Някакви злобни твърдения.
Пък и кой ви кара да общувате с такива?

# 5
Много странна тема. Чак пък някой да злоупотребява с кризисни центрове, щом те могат - значи и вие можете. Ама не смятам, че е чак толкова приятно преживяване, колкото си мислите.

Въобще, казусът е абсурден. Няма как да знаете финансовото състояние на непознати. Има хора с една купчина апартаменти и пак нямат пари и живеят мизерия, имат кредити, издържат болни родители и етц. Въобще, материалното състояние се измерва много трудно от странични хора.

# 6
Сигурно темата е за свеки...

# 7
Според мен подобни хора не са за завиждане. От лични наблюдения виждам, че колкото по-богат е някой, толкова по-стиснат е.
Не мога да си представя да живея цял живот в мизерия,   докато в банката имам сумати евра. Това не е моето, но всеки има правото да живее така както си пожелае.

# 8
Айде да си гледаш твойта паничка.

# 9
Имаш вътрешна информация, че някой прави по-евтини рожденни дни, отколкото трябва да прави Simple Smile
Това е темата на седмицата.

# 10

Или за сестрата/брата на милУтУ.

# 11
Защото всички гледате вашата.
Точно определени хора да. Няколко човека близки, реват все искат съжаление. В един момент с нов телефон, екскурзийка и подобни. Ти ги подпомагаш, колкото можеш, накрая излъганото камилче. Та мисля че тука нещо не е наред. И да съжаляваш ги и си заделяш от залъка да им дадеш тлъста сума за РД или по друг повод, само за да не изглежда подаяние. После виждаш че човека не е толкова зле както се изкарва(един вид ще мре от глад). Става му начин на живот да изкопава от където падне.
Не, информацията е от центъра.

# 12

За зълвата. Simple Smile

Авторката, защо ходиш на рождени дни на хората и после ги обсъждаш. Не е хубаво така. РД на дете може да се направи и със символична почерпка, никой не е отишъл там да плюска. Подаръците пак да по преценка на подаряващия.

Много яд си събрала, но не става ясно защо.

# 13
Кои са тези хора, и кой им дава пари, то ясно, че не сте вие - мъжът ви, родителите ви?

# 14
Няма. Обичам да мотивирам още повече комплексите, които и така имаш за малоценност и да форсирам разклатената ти нервна система. 🫶🏻 Все така да гледаш отстрани кой какво е постигнал, а ти не. 😗

Общи условия

Активация на акаунт