Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 929
  • 180
  •   1
Отговори
Здравейте.Аз съм разведен мъж на 35, имам дете от бившата ми жена. Преди малко повече от година се запознах с едно момиче което е на 30 от друг град. Бяхме заедно до скоро. От няколко месеца нещата съвсем не вървяха помежду ни. Тя все по-често правеше проблеми за това че си взимам детето,че е с нас почти навсякъде,че му купувам разни неща, че давам пари за него, от времето си , като цяло всичко. Много пъти се карахме за това , като тя излиза с това,че искала да съм само нейн, че не искала да ме дели,че сме нямали свободно време заедно,което далеч не е точно така. Постоянно казваше как детето ѝ пречи, ,как постоянно спъва нещата, как нямала да го приеме никога(нещо което не съм искал от нея). Опитвахмв да говорим много пъти никога не се получаваше. Тя мислеше единствено и само за себе си, за нейните чувства,твърдеше че ме обича,че съм ѝ всичко,че съм ѝ приоритет обаче не показваше това с действията си.
Опитах всичко което можех да направя за нея и все не ѝ стигаше. Много държа на тази жена, много я обичам, искам да съм с нея , но тя не ме приема, както и не приема факта че имам дете и ще отделям време и пари за него. Моля за съвет, проблема в мен ли е , какво трябва да направя в тази ситуация, струва ли си да се боря за нея или да оставя нещата така и всеки да продължи пътя си?

# 1
Здравейте.Аз съм разведен мъж на 35, имам дете от бившата ми жена. Преди малко повече от година се запознах с едно момиче което е на 30 от друг град. Бяхме заедно до скоро. От няколко месеца нещата съвсем не вървяха помежду ни. Тя все по-често правеше проблеми за това че си взимам детето,че е с нас почти навсякъде,че му купувам разни неща, че давам пари за него, от времето си , като цяло всичко. Много пъти се карахме за това , като тя излиза с това,че искала да съм само нейн, че не искала да ме дели,че сме нямали свободно време заедно,което далеч не е точно така. Постоянно казваше как детето ѝ пречи, ,как постоянно спъва нещата, как нямала да го приеме никога(нещо което не съм искал от нея). Опитвахмв да говорим много пъти никога не се получаваше. Тя мислеше единствено и само за себе си, за нейните чувства,твърдеше че ме обича,че съм ѝ всичко,че съм ѝ приоритет обаче не показваше това с действията си.
Опитах всичко което можех да направя за нея и все не ѝ стигаше. Много държа на тази жена, много я обичам, искам да съм с нея , но тя не ме приема, както и не приема факта че имам дете и ще отделям време и пари за него. Моля за съвет, проблема в мен ли е , какво трябва да направя в тази ситуация, струва ли си да се боря за нея или да оставя нещата така и всеки да продължи пътя си?
Е какво пък, друга ще приеме детето. Тази или не осъзнава положението или ще си остане така. Ако беше приоритет нямаше да се оплакваш

# 2
Ама къде тук има място за двоумения.
Кръвта си е кръв. Как ще си игнорирате детето заради егоистката.
Много добре, че от самото начало си е показала характерът, за да я видите колко струва.
Не е последната жена, а и заявката й за щастлив живот с вас е компрометирана.

# 3
  • Далечният изток
Насила хубост не става.
Като не може да приеме детето ти, да си търси мъж, който няма деца от предишна връзка.
Пак борби и войни.... Какво значи да се бориш за нея?! Как я виждаш тази борба? Да я накараш да приеме детето ли, как, с шамари и юмруци ли?
Жената не иска да приеме, че имаш дете, за което си отговорен и за което искаш да се грижиш. В крайна сметка ти решаваш кое/кой ти е приоритет...

# 4
денят днес пак с 'п' започва, но не е петък..рано е за пързалка

# 5
  • Terra incognita
Как може да обичаш жена, която не приема детето ти и съвсем открито го заявява?
Детето е приоритет, ти си баща за цял живот и ако искаш то да порастне и да стане нормален възрастен без психологически травми, трябва да се отървеш от подобни токсични отношения.

# 6
Изобщо не мога да повярвам, че има човек, който да говори такива неща на друг за собственото му дете. Да недоволства и да шикалкави, да, но така открито.... Както и не мога да повярвам, че има родител, който да търпи такъв човек и да иска да се "бори" за него.

Авторе, какъв е проблемът с парите и времето, след като тази жена е от друг град и явно не живее с теб (поправи ме, ако греша)?

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 23:55 от sorscha

# 7
  • Melmak
Аз разбирам и двете страни.
Не разбирам само защо тя се е хванала с мъж с дете.

Аз не бих приела също, не искам да деля мъжа си с никого, искам всичкия му ресурс вкъщи. Това е истината. За това решението е много лесно - мъж без ангажименти.

Тази жена не е за теб.

# 8
В любовта всеки е егоист. И мъже, и жени не скачат от радост, че гаджето им е с дете от предишна връзка. Но някои го приемат, други не. Също така някои мъже зарязват децата от преден брак, други си ги гледат. Ние тук можем да съдим, но всъщност нещата се свеждат до това двамата във връзката да са на една вълна. Ако не са - всеки да си поема по пътя. При вас явно няма да го бъде.

# 9
Намери си някоя по-интелигентна. За какво ти е елементарен човек в живота?
Черна станция, да не би да й се е паднал от шоколадово яйце? Като не й харесва, че има дете, да си търси друг мъж.

# 10
Ми нали и аз това казвам.

# 11
Понеже казваш, че не скачали от радост. Сякаш тези хора не знаят какво е положението от самото начало, и какво им е отношението по този въпрос. За какво изобщо се захващат с такива връзки, само да губят времето на хората.

# 12
  • София
Не мога да приема баща, който съзнателно се хваща с жена, която открито не приема детето му и недоволства срещу грижите, които той се старае да полага за него. Трябва много да се промениш приоритетите, авторе. Нормално е свободна жена да иска всичко за себе си, но не е нормално ти да търпиш това и да се чудиш как да й угодиш за сметка на грижата за детето ти. Трябва да направиш място в живота си за нова жена, но тя трябва да приеме, че ти имаш дете, и част от времето и средствата ти ще отиват за него.

# 13
Понеже казваш, че не скачали от радост. Сякаш тези хора не знаят какво е положението от самото начало, и какво им е отношението по този въпрос. За какво изобщо се захващат с такива връзки, само да губят времето на хората.

Борят се, пробват дали ще мине. Малко ли самотни мами пишат тук, зарязани от мъжете си, които пет пари не дават за децата от първия брак? Значи се случват такива неща и мадамата се пробва.

# 14
Разкарай този кукундрел.

Общи условия

Активация на акаунт