Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 949
  • 180
  •   1
Отговори
# 15
Изобщо не мога да повярвам, че има човек, който да говори такива неща на друг за собственото му дете. Да недоволства и да шикалкави, да, но така открито.... Както и не мога да повярвам, че има родител, който да търпи такъв човек и да иска да се "бори" за него.

Авторе, какъв е проблемът с парите и времето, след като тази жена е от друг град и явно не живее с теб (поправи ме, ако греша)?
Живеехме няколко месеца заедно , имахме кратка раздяла, като тя се върна в нейния град и така, но през времето в което бяхме заедно се случваха част от нещата.

Аз , детето си не бих го оставил, не бих и няма да се откажа от него заради,която и да е жена. Разбирам,че в нова връзка всеки си иска своето и времето и вниманието. Лично за себе си мога да кажа че тя не е лишавана от време , не е лишавана от внимание и тн.
Попитах за съвет ,тъй-като съм на мнението на повечето от вас и въпреки това ме интересува дали има начин да се намери баланс , какъвто аз не съм успял да намеря в опитите си.

Не мога да приема баща, който съзнателно се хваща с жена, която открито не приема детето му и недоволства срещу грижите, които той се старае да полага за него. Трябва много да се промениш приоритетите, авторе. Нормално е свободна жена да иска всичко за себе си, но не е нормално ти да търпиш това и да се чудиш как да й угодиш за сметка на грижата за детето ти. Трябва да направиш място в живота си за нова жена, но тя трябва да приеме, че ти имаш дете, и част от времето и средствата ти ще отиват за него.
Приоритетите ми са наредени, знам какво искам и какво мога да дам, питам за съвет защото усетих въпросната жена като "моята". Не съм се опитвал да ѝ угодя за сметка на грижите ми за детето. Опитах да намеря баланса така че всеки да бъде доволен , но уви , не се получи.

# 16
Явно не е "твоята". По-ясно едва ли може да ти го покаже.

# 17
  • Далечният изток
И кое по-точно усети като твое, като по това, което описваш, ние виждаме нещо коренно различно?!

# 18
  • София
С тази баланс няма, авторе. Има само тя.

# 19
Сериозно ли би си оставил детето заради тая овца? Тва жена да го иска от теб и да и пречи е е**си боклука, нали утре може и тя да е в това положение. Кофти е, но както тази тема е дискутирана многократно тук, жените като че ли са по-малко склонни да приемат мъж с дете, дори и детето му да не живее при тях. Не ти трябва, просто търси следващата и се ориентирай към разведени жени или самотни майки. С необвързани жени ще ти е трудно, винаги може да се прояви това нещо, макар и да се опитват да го прикриват ако са по-интелигентни от твоята.

# 20
Не разбирам как може да искаш в живота на детето ти да присъства човек, който открито го ненавижда? Замисляш ли се изобщо какво му причиняваш? То вижда, че явно не е приоритет за теб, след като продължаваш да търпиш такова отношение към него. Не знам как може да усещаш жена, която не приема и открито негодува срещу толкова важна част от живота ти, като "твоята". Мисли с главата си, не с оная работа.

# 21
Не знам дали темата е пързалка, но за да няма делене и ревности след като си мъж с дете вземи и намери жена в твоето положение.
Така хем всеки си има ангажимент и ще започнете начисто.
Приемането на дете е много голяма отговорност и никой не е длъжен да я поема, при положение, че няма вина за развоя на отношенията ви.
Имах такъв познат с дете, което много обича, но в момента, в който му казах да си намери жена в неговото положение веднага скочи и ми каза, че чужди деца не можел да приеме. Е, извинявай, кой е егоистът сега?!?
Не гони свободни и неориентирани девойки, а вземи си някоя жена, която е минала по твоят път, за да няма после кой колко дал-взел.
Освен ако и ти не си някой скрит егоист, който иска само той да е номер едно

# 22
Щом многократно сте говорили по темата и е нямало светлина в тунела, не виждам да има смисъл да се борите за нея. Явно тя ви иска само за нея си, а това няма как да стане предвид, че няма да игнорирате детето си. Успокойте се, с времето ще я забравите. Може пък да срещните точната жена за вас.

# 23
  • София
Аз , детето си не бих го оставил, не бих и няма да се откажа от него заради,която и да е жена.

Ако това наистина е вярно, баланс с подобна жена не може да има. Тегли чертата и бъди отговорен баща.
Правилната жена ще е достатъчно интелигентна, за да знае, че след развод нормалните родители не се развеждат и с децата си.
Как изобщо изпитваш нещо положително към някой, който мрази детето ти!?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 09:16 от Fever Ray

# 24
Тя тази персона звучи като да е по-голямо дете от детето ти. Тръшка се и капризничи.
Заяви ѝ, че две деца барабар с нея ще ти дойдат повечко в момента. Да порасне. Като иска цялото внимание за нея, да се върне на 5 годинки.
Аман от инфантиляци във всякакви полови форми.

# 25
Аз изобщо не бих мислила на твое място. Аз съм длъжна да осигуря на детето си играчки, дрехи, образование, възпитание. Не ме е грижа дали с бащата ще се разделим, защото ние сме партньори, но на първо време родители. Тя в началото е знаела за детето очевидно, защо се хваща на хорото тогава? Разбирам те, обичаш я, но тръпката минава, а дългът не. Защото ние може да не сме длъжни на родителите си, но сме длъжни на децата си. Те не са искали да се раждат.

# 26
Ама според историята лирическата героиня го е зарязала. Нито има нужда той нещо да прави, нито има резон да ѝ обяснява каква е и защо не я иска.

# 27
Тя е знаела, че имаш дете от самото начало, но е приела да имате връзка. И после иска да променя условията и изведнъж ти да си свободен мъж без дете. Очевидно няма как да стане, и очевидно не е "твоята".
Всеки по пътя си - това е от мен.

# 28
Не виждам бъдеще и баланс. Не виждам и какво имаш да спасяваш. Няма бивш баща. Тази жена се е надявала да те промени от момента, в който е разбрала, че имаш дете. Това означава, че не те приема такъв, какъвто си. Освен това за мен да кажеш на родител, че детето му ти е пречка и никога няма да го приемеш е върховна форма на бездушие. Връзките когато има дете от предишен брак са трудни, но не невъзможни. И не е нужно и двамата да имате деца от предишен брак. Достатъчно е да имаш до себе си човек, който осъзнава каква е разликата.
Намери си жена с ум, те всички имат вагина.

# 29
На 30 с поведение като на 15 и да не приема детето не ми е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт