Стиснати

• 8 078
  • 85
  •   1
Отговори
Много съм разочарована от близки роднини.Толкова се прехвалваха, толкова се напъваха че ще дават разни непотребни вече неща(дрешки,обувки и играчки) на детето, а накрая се оказа че си ги стискат за внуците. Това за мене не е нормално да обещаеш нещо, а накрая да се отмяташ.  Иначе някои не спират да се хвалят как една стотинка не са давали за тяхното дете колко много им давали (нови и ползвани) че имали и излишни и се чудели чак какво да ги правят🙄.Как само с маркови дрехи били облечени децата. Аз се чудя как да приготвя детето за есенно - зимния сезон(много добре го знаят) , а те нямали какво да ги правят, толкова излишни им били(трупат ги по тавани и мази) . Дразнещо е такова поведение.
 Не искам подаяния, просто се оплаквам.
 Все едно мои брат или сестра да направи едно дете с година, две по-малко от същия пол, аз да кажа-е супер, толкова много дрешки имам ще давам, а после да се отметна.

# 1
Много хора има такива - големи на приказки, но като дойде време за действия са по-ниски от тревата.

# 2
Правилно ли разбрах, че хора с малки деца си пазят бебешките дрехи за внуците???

# 3
Според мен който е родител, има задължението да осигури поне минимума на детето си - а минимума е храна, дрехи, отопление, такива неща, без да разчита на друг да му даде нещо. Ако ти дадат нещо там, хубаво, но ТИ си длъжна да осигуриш детето и ако няма добри хора да помагат.

# 4
Живея си спокойно. Планирали сме си приходите и сме си предвиждали какво да вземем. Ако някой дойде и каже, вземи, ок. Иначе нито обръщам внимание на приказки кой какво и къде има намерение да дава, нито съм очаквала някой да ни дава нещо. Хората си променят приоритетите, като дойде време да се разделят с нещо, решават да си го пазят за спомен и т.н. Приемам го за нормално и не им държа сметка защо не е за моето дете. То си има родители, които да мислят за него.

# 5
Правилно ли разбрах, че хора с малки деца си пазят бебешките дрехи за внуците???
Да, при това много близка роднина.

# 6
Възможно ли е хората да смятат, поне евентуално, да си имат още едно дете, може би някой ден, но да не искат да ви обясняват това?

# 7
За всяка област на живота важи - "Не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво върша." Има много такива хора, които на думи света обръщат, а на дела - или се правят на приятно разсеяни, или изведнъж стават много заети. Научи се да не разчиташ на странични хора и да нямаш очаквания, така ще си спестиш много огорчения.

Ако имаш финансови затруднения, и тази помощ ти е важна, можеш директно да си я поискаш - от тези или от други хора. Сигурно си притеснена, имаш срам и гордост, и не искаш да търсиш помощ и да молиш за услуги. Но ако е за добруването на децата ти, и наистина нямаш друг изход - направи го. Напук на всеобщия нихилизъм, смятам че много хора все още имат сърца и емпатия, и подават ръка на човек в истинска нужда.

# 8
Майка ми така напираше да раздава дрешките на детето ми на нейни познати, а аз си мислех, че може след време да си имам и второ и да ми трябват. После обаче махнах с ръка и си казах - айде, ако имам второ, ще купя нови, да ги дава тези. Но въпросните хора може би нямат възможност да си кажат: "Абе ако дойде още едно дете, ще му купим нови неща!" Ама длъжни ли са да обясняват?

# 9
  • София/Севлиево
Аз си пазех много неща от баткото за малкия(с повече от 13 години разлика са и дори дребния да беше момиче пак щях да си ги ползвам).Сега от сантимент пазя някои от дребния,но повечето ги раздавам/продавам.

# 10
  • Melmak
Не разбирам проблема какъв е. Някаква си роднина там не искала да даде дрехи. Ми да е жива и здрава.

Ако не мога да подсигуря дрехи на бебе, не знам дали бих родила. По-скоро не. Утре и пари за сандвич няма да имам, гладно ли ще е в училище?

Виждам много хора, които подаряват дрешки, защото нямат нужда да ги пазят и защото в днешно време хората живеят в апартаменти с ограничено пространство. Също така на малки деца доста неща се подаряват, после се оказват излишни или са слагани по 1-2 пъти и вече са малки. Моите приятелки постоянно си въртят дрешки и аксесоари около бебетата и децата. Дори нещо вече на една не й трябва, дава го на друга, после й го връща за второто бебе. Но сме близки и няма особени драми. Аз от тях също бих взела, защото виждам колко много вещи са това и дори не знам ако спреш да ги ползваш къде ги съхраняваш.

Също не разбирам защо авторката толкова навътре го е приела.

# 11
Разбирам разочарованието ти.
 На мен пък роднина ми "даде" дрехи за новородено, а после ми поискаха да ги връщам. След  доста време. Аз не пазих абсолютно всички и дори не помнех кои са. А тя се ядоса, че не съм го снимала.

Много ми беше мъчно.
Също си мислех, че ще има приятелки и роднини, които ще ми дават дрешки. Но не стана така.

В група във facebook на моя град "подарявам" обаче, намерих страхотни попадения. Прекрасни дрешки.

Една майка продължи да ми дава бебешките си дрешки, а нейните бяха все маркови, докато децата и не станаха на възраст, е която по-бавно се израстват и повече се износват.

Всичко ще бъде наред. И на бебето не му трябват чак толкова много, колкото си представяме.
Знам, че се тревожите, но съм убедена, че всичко, което ви е необходимо като базис ще го имате.
Всичко ще бъде наред.

Ще се намерят дрехи за вашето бебе. Просто няма да е от там от където очаквате.

# 12
Дори понякога е досадно - някой иска да се отърве от някакви вещи, дето му заемат място, и вземи ги ти, много са запазени. Не ги искам. Ама много са хубави и почти не са ползвани. Не ги искам, много благодаря. Ама...
Накрая се е случвало да ми писне, да ги взема и да ги изхвърля. Така че поне някой като каже "не, благодаря" е добре да не се настоява. Rolling Eyes

# 13
Явно авторката е в затруднено положние и затова се чувства толкова разочарована. Наистина не е окей, ако действително близки са обещали дрешки, а после са се отметнали. Не смятам, че е редно да поемаш ангажимент, ако няма да го спазиш.

Друг е въпросът, ако просто са подхвърлили, че евентуално могат да дадат някоя дрешка и не са наясно, че авторката всъщност има реални очаквания.

И аз смятам, че има доста ФБ групи за подарявани вещи и дрехи, така че може да се насочи към тях. Иначе факт, имаш ли дете, трябва да можеш поне минимума да покриеш.

# 14
  • София
След второто дете раздадохме всичко - легло, кошари, дрехи, колелета, разни уреди, всичко. Преди това обаче си имах едно наум че евентуално ще ми потрябват някои неща и така е правилно според мен.
Не знам ситуацията на роднините ти, нито твоята за да ги съдя. Техни са си нещата, ако искат ще ги дадат. Обещаното не е като даденото.
Пиши ми ако ти трябват дрехи за около 3-годишно момиче, не са маркови обаче.

Общи условия

Активация на акаунт