Стиснати

• 8 081
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
  • Down south
Ама това авторката с цяло село лицемери и злобни, и клюкари, и я мрази, и удумващо я ли беше!?
Сега пък са стиснати- добре, така да е.
На нея все някой друг и е крив.
Ама това същата ли е, която се оплакваше от цяло подбалканско градче? Останах с впечатление, че е с малко детенце, отишла при нов мъж, за да живеят спокойно, органично и т.н.
Защо някой би се тръшкал, че друг не му бил подарил нещо/неща си, щом има достатъчно средства, за да си позволи на не работи.
 Изненадана съм от този завой на "събитията"

# 46
Ама това авторката с цяло село лицемери и злобни, и клюкари, и я мрази, и удумващо я ли беше!?
Сега пък са стиснати- добре, така да е.
На нея все някой друг и е крив.
Ама това същата ли е, която се оплакваше от цяло подбалканско градче? Останах с впечатление, че е с малко детенце, отишла при нов мъж, за да живеят спокойно, органично и т.н.
Защо някой би се тръшкал, че друг не му бил подарил нещо/неща си, щом има достатъчно средства, за да си позволи на не работи.
 Изненадана съм от този завой на "събитията"

Ми то "имам пари да си гледам детето" в представите на някои хора може да означава "отидох с 500лв в джоба и в това малко убито село ще съм царица с толкова пари". Иначе, сега си давам отговори на въпросите от първата тема. Ми, прави са си хората в селото...

# 47
  • Далечният изток
Мда, още тогава стана ясно, че са прави...
Останалите теми и включвания по други теми само затвърдиха.

# 48
Авторке, съдейки и от другите ти теми, май си си вкарала голям автогол като си се преместила в това селце. Още повече и с детето. Не си пресметнала добре нещата. Не може да се сърдиш и да очакваш някой да ти даде нещо, дори и да е казал ( зависи и какво). Дядо ми все казваше “ обещанието  не е като завещание”. Колкото по-малко очаквания имаш от другите, толкова по-щастливо ще живееш.

# 49
В едната тема пишеш, че имаш пари, във втората разказваш, как си правила скъпи подаръци, а насреща нищо, сега не можеш да купиш дрешки на детето и то в рамките на няколко месеца, кое е вярното?

Имала е спестявания, ако помня правилно. Направила е няколко скъпи подаръка щот е забравила за момент как се изкарват тия пари и вече няма. Затова сега се чудим как да облечем хлапето. Ето, разнищих историята Grinning

# 50
Аз не разбрах детето на колко е?

# 51
А мен ме е яд, че нямаше на кого да дадем останалите от нашето дете дрехи и обувки и се наложи да дадем доста от тях за рециклиране.
Детето на каква възраст е и какъв пол? Ако е момче на 2-3 годинки, мога да изпратя от умалелите дрехи на нашето, но не обещавам нито да са чисто нови, нито много, защото вече поразчистих доста. Периодично също мога да пращам, ако пасват като размери. Ще се чувствам много по-добре, ако знам, че тези дрехи се носят от някое дете, което има нужда от тях.
Това, че родителите сами трябва да се погрижат за най-важното е така.
Че никой не ти е длъжен - също. Ноо, човек никога не знае какво ще му дойде на главата. За мен най-човешката реакция е, като виждаш, че някой се нуждае в момента, да дадеш, а не да къташ за незнайно кога. Не можем да знаем обаче там под повърхността какво е и кой защо е запълнал крака.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 12:46 от Анонимен

# 52
Близка не даваше дрехите на детето си. Обличаше го от ранна възраст в маркови скъпи дрехи. Не можеше да си представи, че ще даде друго дете да се модери със нейните скъпи дрехи, за които е давала толкова пари. Трупаше ги по гардероби. Бяха като чисто нови, много ги пазеше и не позвлоляваше на детето да се търкаля, капе и къса. (не че това не е странно и крайно).
Не съм го разбирала, смешно ми е било даже, но не съм се впечатлявала много. Не иска да ги дава, не и пука дали някой има нужда от тях, нейна си работа.

# 53
В крайна сметка тогава да не парадират колко щели да дават. Че не са длъжни, не са аз и не съм просила, но се наслушах на приказки как щели да го заринат с играчки, дрешки, колички и камиончета, легълца и още и още. Та само приказките си остават. За това се чудя защо го правят? Каква е ползата? Все ще пратя, ще донеса. Аз нямаше да имам очаквания ако не бяха техните приказки. Аз например не приказвам.

Joy Joy Joy

Бедна ми е фантазията какво щеше да е, ако приказваш Joy Joy Joy

п.п. Отворените теми ги приемам за мълчание

# 54
Благодаря за предложенията, но на мен ми е неудобно да вземам от непознати.
 Разочарована съм от тези хора. Това са мои и на детето роднини.
 В групите продават неща на почти същата цена като в магазина. Един път потърсих нещо, много предложения имаше - употребявана стока, а цената като в магазина, взех си ново.

# 55
Напротив, във много от групите дори се подаряват дрехи. Аз обаче умишлено не пуснах тези на детето ми там, защото има разни измекяри, които ги взимат и после ги продават на трети, което ми е просто отвратително.

# 56
Обувки и без това не е добре да взимаш употребявани. В Пепко съм взимала за по 3-5 лева клинчета и блузки.

# 57
  • София/Севлиево
В групите има неща и за подаряване,и за никакви пари.Последно взех цял гащеризон на малкия оригинален Адидас + суичър и два панталона ХМ за 20 лв.Като новички са.А пък колко подарени имаме-мога да облека още поне 3 деца с тях.Което ми е подарено или купено втора ръка подарявам и аз ,което съм купила продавам на символични цени (за да мога да купя нови).А в Синсей и Пепко има хубави неща и много прилични намаления и дори не са им лоши дрехите щом издържат много пране и сушене в сушилня(само понякога се свиват).

# 58
  • София
много хора само говорят, а после нищо и да се ядосваш не можеш нищо да промениш, има добри дрехи и без да са маркови, не знам от къде сте, но винаги има разпродажби или дори втора ръка хубави дрехи, всичко се преценява, ние по разпродажбите купуваме дрехи следващи размери, това пести доста... за нас също сега сме си купили дрехи и обувки, който ще носим другото лято

# 59
  • Пловдив
Всички дрехи са "маркови", поне за да ги продаваш трябва да имаш търговска марка.
Отделен е въпроса за безумно скъпите детски дрехи на наложили се марки, които обаче са шити във фабрики в страни от третия свят срещу мизерни заплати на работниците. Аз от скъпите марки купувам рядко, обикновено това са нещо по-официално и обувки (че обувките е важно да са подходящи, леки, дишащи и още един куп глупости). За детската градина, игра или пък за домашни дрехи купувам ХМ, Пепко, Синсей, Уайкики, доста неща поръчвам и от английски сайтове. Няма да купя на подрастващ спортен екип за 150-200 лева, че да си играе в пясъчника с него, не защото имам или нямам, а защото някак си е глупаво.
Авторката нещо изчезна и не стана ясно дали й трябват дрехи или нещо друго!?

Общи условия

Активация на акаунт