Стиснати

• 8 083
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
Извинявай Danytarg,
Но и в двете ти теми имаш някакви нереални очаквания към роднини и познати. Не е ли по-добре да преосмислиш твоите очаквания спрямо другите?

# 16
За пореден път повдигаш тема, в която се оплакваш, че някой уж имал пари, обаче не давал. Най-вече не давал на теб.
Струва ми се, че си пореден профил. на онази потребителка...Алайн Старк, Илейн нещо си.
Досадно е.

# 17
Очакванията ти към хора извън семейството ти са завишени и нереалистични, да не кажа нахални. Който е решил да има деца, е длъжен да им осигури стандартния минимум. Храна, дрехи, памперси, шишета спадат към този минимум.
Ако някой реши да ти подари нещо - добре дошло. Ако не, нямаш никакво право да се сърдиш и да изискваш.
Според мен трябва да погледнеш към себе си и да си коригираш очакванията към хората.

# 18
Последно ти ли даваш или искаш на теб да ти дават? В другата тема обясняваш, че много хора се правили на финансови жерти и вечно търсят да изкопчат нещо. Сега пък се чудиш как да подготвиш детето за сезона.

# 19
Е, предпочитат дрехите да ги изядат молците, отколкото да ти ги дадат, изводите са за теб. Smile

# 20
Колко много близки да са ти тия роднини, че не смееш да споделиш притесненията си с тях директно? Сестра/брат, майка, баба... До там бих си позволила да съм откровена. Едва ли са баба ти и майка ти (да пазят бебешки дрехи)... Остава някоя сестра/брат. Ми говорете си.
Ако са там някакви амнасй'сти братовчедки и шуренайки, как смяташ, че някой ти е длъжен да раздава каквото и да е за твоите деца?
На мен никой нищо не ми е давал и за двете. Аз давам на приятелки, кото виждам, че са в затруднено положение, макар децата им да са много по-малки. Но това си е лично мое решение.
Ако имаха твоето отношение, едва ли бих дала нещо...

# 21
Защо отиде при тоя мъж, като положението не е цветущо? (надявам се, да не бъркам потребителката) Три теми говориш само за пари, материални неща, кой кого не иска да храни. Измъкни се от тази ситуация и помисли как можеш да се оправяш сама, без да очакваш нищо от никой.

# 22
Ти какви дрехи очакваш да ти дадат? Защото оставам с впечетление, че очакваш маркови.

# 23
Последно ти ли даваш или искаш на теб да ти дават? В другата тема обясняваш, че много хора се правили на финансови жерти и вечно търсят да изкопчат нещо. Сега пък се чудиш как да подготвиш детето за сезона.

Ох, това било същата авторка, ужас.

Иначе по другите коментари, защо само на хора в затруднено положение давате? На мен супер много приятели са ми дали неща за бебето, иначе какво ще ги правят така или иначе. Аз също смятам да дам използваните неща, живот и здраве, на приятели първо, ако няма кой да ги вземе сред тях, по фб ще ги раздам на непознати

# 24
Давала съм на приятели. Ако не ги искат съм ги носила в различни центрове. Сега ги оставям в торби до кофата (ако са много съсипани в кофата или в контейнери за дрехи).

Аз не обичах да ми дават, освен най-близки приятели, които знаят какво бих взела/облякла на детето си.
Давали са ми роднини, без да ги искам. Дойдоха и ми стовариха цял чувал. По моите критерии не ставаха за даване - петносани и лоши материи. Изхвърлих ги. След година ме питаха дали са ми свършили работа. Излъгах. Поискаха си ги, защото щели да имат второ. Бях в шок. Те опърпани, пък и моето дете, ако ги беше носило... Казах, че не ги пазя, не са ми казали, че очакват да ги върна. Неприятно им стана, но замълчаха.

Беше ми урок. Почувствах се неудобно, лъгах. А на тях не им беше да ми дадат дрехи в такова състояние. От тогава отказвам. Само много близки.

# 25
Ако са някакви скъпи дрехи , да очакваш , но има толкова евтини дрехи в Пепко , Синсай , по- добре да си носи собствени дрехи . В олх също могат да се намерят дрехи за почти без пари .
Иначе не е хубаво да ти казват , щом няма да дават .

# 26
Не съм чела другите теми на авторката, но и аз смятам,че родителите са тези,които трябва да осигуряват нуждите на детето.
Ако  са толкова затруднени,има групи за взаимопомощ.

# 27
В крайна сметка тогава да не парадират колко щели да дават. Че не са длъжни, не са аз и не съм просила, но се наслушах на приказки как щели да го заринат с играчки, дрешки, колички и камиончета, легълца и още и още. Та само приказките си остават. За това се чудя защо го правят? Каква е ползата? Все ще пратя, ще донеса. Аз нямаше да имам очаквания ако не бяха техните приказки. Аз например не приказвам.

# 28
Авторката е отишла в малък град с дете, но детето не е от мъжа, с който живее сега. Тя пише, че не работи, но има пари, за да си гледа детето.
Аз се чудя щом толкова не се разбира с роднините на мъжа си и с всички в това градче, понеже тя така го описва, защо не промени нещо. Тоя мъж не може ли да се накани да отиде да живее на друго място, щом там не е добре.
А за дрехи на детето, ами никой не е длъжен. Може да са имали добри намерения хората, после да са размислили.
Авторката не дава почти никаква информация, какво точно се е случило.
Аз не бих разчитала на чужди хора да ми обличат детето за училище. Дори някой да ми е обещал нещо, то ще е носено и старо вече.
Раздавала съм доста дрехи от моето дете, но не съм приемала такива, дори да са искали да ми дават, просто не обичам чужди дрехи, това си е лично мое мнение. Все пак не съм раздала всичко, пазя доста неща от сантимент .
Повече самоувереност и разчитане само на собствените сили. Авторката и е време да порасне и да мисли като зрял човек, а не като дете, което някой е длъжен да отглежда. Особено след като самата тя има дете.

# 29
  • Най-красивата страна
Според мен жената е разочарована от роднините си,защото първо са обещали дрешките,а после хем са казали,че имат много и излишни,хем не са и дали нищо.
Освен това тя сподели,че се чуди как да приготви детето си за есенно зимния сезон.
Значи въпросните роднини знаят за нейното положение,но не само че не спазват обещанието си,но и все едно нарочно я дразнят с излишни приказки.

Дрехите и обувките на моето дете , давах на приятелка в затруднено положение след предварителна уговорка и по нейна молба.Само такива,които са здрави и без петна,без значение дали са маркови или не.
След първата година жената ме пита дали искам да ми ги върне.Добро качество и не бяха мръднали.Отказах и тя ги даде на сестра си.Ами зарадвах се,че се използват.

Но никога не се е случвало да обещая ,че ще дам нещо и да се отметна.Или пък да дразня някого,като парадирам.

Общи условия

Активация на акаунт