Стиснати

• 8 079
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
В момента има евтини нови дрешки на много места. Като не искат - да не дават. Вадиш си извода, че лъжат и толкова.

# 76
  • Бургас
Скоро публикувах в една група за подаряване умалели дрешки, но даже няма интерес, сигурно, защото не са маркови.  Това ме принуди да оставя до казана за дрехи, умишлено отстрани, не вътре, защото ромите и без това влизат в него / по- точно карат децата си да влизат, набутват ги като торба с дрехи, то е тясно за голям човек/, изравят каквото им е нужно и другото го захвърлят, виждала съм го не един и два пъти. Авторке,  не се унижавай да молиш роднини, има наистина толкова други места, където може да получиш помощ.

# 77
нищо не пазя от бебешките години на малкия. количките (бебешка и лятна), кошара, повивалник, столчета, люлки, дрехи, играчки - всичко замина при др деца. то не може и вс да пазиш - някои дрешки се скапват от носене - я леке дето не може да се изпере, скъсано, или избелели от пране. но което беше запазено - всичко дадохме. с тези дрешки,които се пазят за идните поколоения в рода - у ММ си имат традиция с дрехите за кръщене. и моят юнак бе кръстен с някаква антична "бебешка рокля" и свекито си я прибра после.

# 78
Аз пък не се сърдя ако някой иска да продава това, което от мен е взел като подарък. Аз съм имала “зор” да го подаря, ако исках или имах нужда можеше аз да се заиграя да го продавам. Какво да кажат хората в нужда “от Пепко дрешка за 5 лв ще му купя, ама сметките трудно си оправям, дайте ми пари”. Колко човека биха се отзовали на такава молба. А зора граници няма. В днешно време какви ли не измами из интернет, това за детските дрешки ми се струва съвсем безобидно лично на мен.
По казуса на авторката, да не мрънка кой какво ѝ бил обещавал и колко бил крив. Впрягането в такива теми не показва по-високо ниво от това на отсрещната страна.

# 79
Много съм разочарована от близки роднини.Толкова се прехвалваха, толкова се напъваха че ще дават разни непотребни вече неща(дрешки,обувки и играчки) на детето, а накрая се оказа че си ги стискат за внуците. Това за мене не е нормално да обещаеш нещо, а накрая да се отмяташ.  Иначе някои не спират да се хвалят как една стотинка не са давали за тяхното дете колко много им давали (нови и ползвани) че имали и излишни и се чудели чак какво да ги правят🙄.Как само с маркови дрехи били облечени децата. Аз се чудя как да приготвя детето за есенно - зимния сезон(много добре го знаят) , а те нямали какво да ги правят, толкова излишни им били(трупат ги по тавани и мази) . Дразнещо е такова поведение.
 Не искам подаяния, просто се оплаквам.
 Все едно мои брат или сестра да направи едно дете с година, две по-малко от същия пол, аз да кажа-е супер, толкова много дрешки имам ще давам, а после да се отметна.

Никой не е длъжен да отговаря на твоите очаквания и ти дава, каквото и да било. Тези вещи принадлежат на тях, проблемът е защо не съумяваш да подготвиш детето си за студеното време, защо нямаш доход, какво мажеш да промениш за да имаш доходи и да си независима.

# 80
Много дребнаво и закостеняло мислене.
Когато живеем без очаквания към хората, не оставаме разочаровани.
И около мен всички искаха нови дрешки за децата си и реагираха обидени на въпроса дали искат нашите омалели.Сякаш е под нивото им и не приемат подаяния.
Хубаво е да си помагаме, но кой както си реши да си гледа децата.
Вече по запазените ги давам в центрове, а с по-захабените си  бърша праха.
До сега сърдити хора, че не съм дала не е имало.
Трудно беше едно време, когато половината дрехи износвах от сестра ми, другата половина плетени.
Сега е лесно-втори употреби, групи онлайн, евтини магазини.

# 81
Обещаното не е като даденото!!!
Повечето хора са големи на обещания, а на действия ги няма. Би било хубаво да получиш някаква помощ, все пак разходите са големи за деца и лев спестен си е пак нещо, но щом не става не го вземай толкоз навътре. На мен никой не ми е дал дрешки за децата и сега съм горд, че сами си ги гледаме и обличаме. Просто хора големи на обещания не трябва да са част от живота на никой.

То пък голямата гордост, да се пръскат ресурси за дрешки, които се носят няколко месеца. По-екологично е да се използват поне от няколко деца

# 82
Така погледнато, то и ние жените трябва да ограничим шопинга, че много дрехи се купуват, а не се ползват чак толкова. Joy Децата може и да растат, ноо ние пък надебеляваме/ отслабваме, дрехите ни омръзват, модата се сменя... и айде нови и нови.

# 83
  • Melmak
Не всички жени сме шопинг маниачки, някои ползват капсулен гардероб. Също така купуването на по-висок клас дрехи може да значи, че се ползват повече (приемаме, че са по-качествени).
Аз също мисля, че е загуба на ресурс да се купуват скъпи детски дрехи, които умаляват бързо, ако след това не ги носи друго дете. Но пък имам детска травма от това, че съм износвала дрехи от брат си и не знам дали бих практикувала това със своите деца.

# 84
Децата имат масово купища дрехи.
Много се дразня на някоя майка, като почне да крещи, че детето се е нацапало, ами нали е дете, расте, учи се, играе, на 20 няма да седне в пясъчника. Затова дрехи, за игра, за вкъщи, за официален случай. Почти не съм ползвала дрехи от някого, защото считам, че новото е ново и е добре за детето да си има нови, негови си дрехи, има толкова варианти за изгодна покупка на дрехи, винаги една идея по-големи купувах. Всичко е въпрос на преценка и на мироглед. Често съм купувала дрехи няколко размера по-големи, на добра цена прибирам ги и след време ги изваждам, но ги имам. Как е облечено едно дете влияе на отношението му с околните и остава следи за цял живот и не става въпрос за препълнен гардероб, а достатъчно дрехи, които да се чувства добре, да му се даде възможност да избира, за си каже мнението дори и да е малко. Ако толкова нещата са зле  има втора употреба дрехи, дори и нови с етикет, но мисля, че при това разнообразие от магазини, сайтове, ако щете пазари винаги може да се намери нещо на ниска цени.

# 85
  • София
Изчетох цялата тема. Не, хората не са стиснати. А и изобщо не са длъжни да си раздават дрешките.
Изобщо цялостното очакване, че като се отгледа детето трябва всичко да се раздаде - ми странно ми е. А мантрата, която често съм чела в бг-мама - дай, пък после на теб ще ти дадат ... ми е меко казано неприятна. Не за друго, а защото винаги има значение ти какво ще дадеш и какво ще ти дадат на теб.

Когато човек купува дрешки за децата си, маркови или не- няма значение, той влага частица от себе си, емоция, изразява собствена индивидуалност или да изгради такава на детето си. Дето се вика - кеф му е да си гледа детето добре облечено, така, както си го представя, излизат спомени от снимки и ситуации.

И на мен така ми обясняваха - има много останали дрешки, ние ще ти ги донесем. Нови са, чудни са а, у. Ха днес, ха утре - накрая видях чувала и се разплаках. Петно до петно, памукът никаква еластичност, степан от пране на висока температура, за момчета, а аз чаках момиче. Както си бяха - върнах. Та понякога зад приказките - ей това стои. Simple Smile Сега си се чудя на акъла. Но и след чувала съм се зарекла, че няма да давам на никого нищо - заради ей тия емоции. На тези роднини дрехите са им мили, ама дали стават за нещо - не е ясно.

Дани, не очаквай от никого нищо. Планирай си нещата от рано и така. А хората обичат да говорят, но е най-добре да се възприемат като фонов шум. Ако дойде нещо - добре дошло.

Общи условия

Активация на акаунт