Стиснати

• 8 082
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Преди 2-3м подарих на едно момиче дрешки от сина ми, които са чисто нови и такива, които е обличал по 1-2пъти и след това си ги видях в обява в олх. Дори беше използвала снимките, които аз й пратих на дрешките. Мега нагло.
 Авторке, ако детенцето ти е малко(1-1,5г), мога да ти дам дрешки и обувки.

# 61
  • Deutschland
И аз съм на това мнение, In4hi. Скъпи дрехи купувам рядко. Когато обаче ще правя подаръци, винаги питам и винаги са ми искали маркови. Сега последно спортен, детски екип на дизайнерска марка и зад гърба ми се ровеше в интернет да видят колко струва, да не би да е нещо менте ли, знам ли. Затова ще си помисля занапред да давам ли нещо.

# 62
  • Пловдив
И аз съм на това мнение, In4hi. Скъпи дрехи купувам рядко. Когато обаче ще правя подаръци, винаги питам и винаги са ми искали маркови. Сега последно спортен, детски екип на дизайнерска марка и зад гърба ми се ровеше в интернет да видят колко струва, да не би да е нещо менте ли, знам ли. Затова ще си помисля занапред да давам ли нещо.
Ние с мм  се шегуваме, че на чуждите деца купуваме по-скъпи дрехи, обувки и играчки отколкото на нашите.

# 63
  • Deutschland
Същото и при нас!

# 64
И аз имам неща за малко дете, за това питам на колко е. Имам ботуши Адидас- само пробвани (крачето беше малко, а следващата зима голямо), имам 3 комплекта анцуг и суитшърт Армани, но са за момче, а ние сме момичета .... Подарени са ни, но нямаме нужда от тях. Аз не купувам такива дрехи, предпочитам НМ, Зара, Пепко.. Няма смисъл от 214лв за екип, който ще бъде носен месец, два. По-добре е с тези 214лв да минем сезона, и да се забавляваме с останалите пари. Обаче, са ми за малко дете 1/2 годишно.

# 65
  • Най-красивата страна
Момиче,пиши на каква възраст е детето и от какво има нужда.

# 66
Има нужда да си начеше езика явно.

# 67
  • Най-красивата страна
Прочетох в първия пост на авторката ,че някои хора се хвалели ,че не са дали една стотинка за детето си.
Ами хич не е за хвалене това.
Що за разсъждения.
Ако съм аз ще си замълчя.
За детето си винаги ще дам.Първо защото това е наше задължение ,като родители -да осигурим необходимите вещи и второ защото ми доставя удоволствие да давам за детето .
И при условие ,че имам възможност аз да купя ,не бих взела от други хора,а да се хваля ,че някой ми е облякъл и обул детето е срамота. Според мен.
Ако нямам възможност да купя необходимите неща-ще съм благодарна,но ще ми е тъжно,че не мога аз да ги осигуря,няма да ми е до хвалене..
Според мен е така.Вие как мислите?

# 68
Авторке, искаш ли дрехи, или просто да се оплачеш?

Ако е първото, аз нямам, но  много хора тук ще ти помогнат, ако е второто обаче, съм съгласна с тебе, че имаш основание да се ядосваш, ако са те подвели. Да, наистина, човек трябва да има възможност да се погрижи с всичко необходимо за своето дете, но не винаги се случва така. Още по-лошо е, ако ти обещаят креватче, количка, някакви други неща, които са повече пари, пък и няма смисъл да се купуват. И аз не харесвам хора, щедри на приказки, пък като дойде време се отмятат. На времето една приятелка непрекъснато ми разправяше как ще ми даде ей тая количка - наистина много хубава и удобна изглеждаше, докато возим детето и, защото той ей сега я израства и аз мисех, че количката ми е уредена. Като дойде време -  абе май щяла да я задържи. Намерих си от друго място, после все пак ми я даде. До днес си я спомням с умиление тая количка, като танк беше. След нас вози още и друго бебе.

Но аз се отплеснах. Ако става въпрос за нужда - мести темата в благотворителния. Ако искаш само да се оплакваш - ми такива са хората, на вълка нали знаеш защо му е дебел вратът.

# 69
По-голямо е детето.
Просто не хвана яд. Аз на никой нищо не обещавам, като знам че може и да не го изпълня.
 За хваленето - да, това ми е най-тягостно.

# 70
Роднини, ама свои или по сватовство (на мъжа)? Че ако са негови, там ясно. От другата тема знаем, че не си допадате.

Все се чудя, Търговище ли е градът? Дани от Търговище ли трябва да се чете никнеймът?

# 71
Вече оставам с впечатлението, че авторката живее в някакъв свой балон с някакви много особени разбирания и очаквания. И е напълно възможно въпросните хора да са чули или видели някакви нейни глупости като тези, които плещи тук регулярно, и да са се засегнали и просто да са решил,и, че на такъв човек няма смисъл да помагат. Та, тя не иска дрехи. Иска да дудне и да очерня хората.

# 72
  • Банско
По принцип хората обичат да се зариват с предмети или с дрехи, и да пазят, или поне масово в България е така. Аз например използвам само втора употреба неща в нас. Дрехи от Ремикс, уреди от ОЛX, дрехи за детето от втората пак. Забелязвам , че повечето хора копуват ново и после им се свиди да го подарят. А то се носи 5 пъти. Нормално е като цяло, някой първо да иска да запази нещо първо за най-близките си и после да го обещае на някой. Просто не бъдете с никакви очаквания от никой и така няма да ви разочароват.

# 73
Обещаното не е като даденото!!!
Повечето хора са големи на обещания, а на действия ги няма. Би било хубаво да получиш някаква помощ, все пак разходите са големи за деца и лев спестен си е пак нещо, но щом не става не го вземай толкоз навътре. На мен никой не ми е дал дрешки за децата и сега съм горд, че сами си ги гледаме и обличаме. Просто хора големи на обещания не трябва да са част от живота на никой.

# 74
Не винаги е добре да ги пазиш за нероден Петко.

Най-добрата ми приятелка тогава, пазеше нейните бебешки дрехи за брат си.
15 години по-късно Той още няма дете.
Сега се оплаква, че нямало какво да ги прави тези дрехи.

Брат ми имаше бебе две години  по-рано. Тогавашната му жена пък подаряваше тяхните дрехи на приятелки.
Simple Smile
Не е кой знае какво. И не винаги става въпрос за нужда. Просто наистина битува мита как от всякъде ще ти дават дрехи.

Просто приемаш, че не става така. Винаги.

Дрехите на моето дете пък, много исках да подаря, но никой не ги искаше. Simple Smile После като родиха мои приятелки две три години по-късно имаха доста възможности и не искаха нищо старо за децата си.

В олх продадох на символични цени много неща, а други подарих с торбите на братята роми.
Не трябва да се подхожда с големи очаквания. Е каквото е. Реагираш съответно на ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт