На 27 години съм и след няколко дни ми предстои да родя, хормоните ми бушуват най-вероятно затова съм решила да се оплача тук един вид а и да потърся сродни души 😃
Още от четвъртия ми месец свекърва ми ми натяква, че ми няма доверие да си гледам собственото дете когато го родя.
Сега през последните дни се е обсебила от мисълта кой ще ми гледа детето, тя трябвало да бъде там, кой ще го къпе, кой ще го повива ,майка ми нямало нужда да идва, мъжа ми не трябвало да си взима отпуска тя нали ще е при мен и т.н подобни, че ще спи смен в леглото ми до кошарата на бебето, че щяла да го вземе у тях да си го гледа (а тя живее попринцип в чужбина) знам че в един момент бих имала нужда от помощта и, ако не сега, то след време определено , но отвърнах доста остро на тези нейни “притеснения” с думите, че с мъжа ми ще се научим на всичко, всеки минава през това, и че няма да искаме помощ от никой защото ние чакаме това бебе от години да стане, и сега ни е толкова голяма тръпка всичко, колкото и да е трудно и че не ни е приятно някой да се бърка толкова много и да ни иземмва функциите. че бебетата вече не им повиват крачетата, че е доказано че това предизвиква увреждания и т.н. Тя като се разсърди, като ми затвори телефона, ако правилно разбирала нямало да има нужда от нея, да си взимала отпуска само 10 дни, иначе се беше настроила три четири месеца да се нанесе у нас…после ми написа на смс, че нямало да съм добра майка и нямало да остави детето на мен въпреки всичко.. аз все си мълча пред ММ да не го настройвам срещу нея, че и без това не се разбират, а все пак му е майка а и покрай раждането не искам излишни скандали.. но какво да направя според вас… тя не показва обикновена “бабина” обич, а направо ме обижда и един вид направо само дето не го ражда тя, иначе го приема че е нейно и аз нямам права никакви и мнение. Да съм и пращала дори снимки какви дрешки купувам за бебка, да кажела дали и харесват на нея..
дори малко да ми олекне след споделянето на всичко това ще се радвам, тъй като събирам от дни наред… но какво е най -правилно да направя … за да има спокойствие