Свекърва и обсебване

• 6 585
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Щом сте достатъчно пораснали да имате деца,трябва да сте достатъчно пораснали да си отстоявате позициите.
Не ги жалете тези мъже,а говорете с тях.Обяснете им ,че майките им ви натоварват,всякакви разговори ще се водят в тяхно присъствие и
включвайте микрофона.

# 31
Авторке, стягайте се с мъжа си, понеже компетентни мнения за това как точно трябва да си гледате децата и как точно вие бъркате ще получавате от всички роднини около вас.

Специално тази свекърва звучи доста обсебена наистина. Сега явно като синът й си има възлюбена, има отново желание да се доказва пред някого за нещо си. Не й позволявайте да Ви обижда така и непременно говорете с мъжа си за обидите, с които Ви обсипва. Грозно е да кажеш на бъдеща майка, че няма да се справя с отглеждането на бъдещото си дете, свекървата явно е забравила, че и тя някога е била първескиня.

Независимо дали жилището е нейно или не, има едни такива неща, наричат се благоразумие и уважаване на чуждите граници. Очевидно тази свекърва не е запозната с тях, трябва с мъжа Ви да й ги обясните тези неща.

# 32
Детето, което ще родиш, си е лично твое и никой няма право да ти навлиза в личното пространство по този начин. Свекито е покъртителна, аз лично бих спряла да й вдигам телефона. Мерси от такава помощ. Ще има да ти дудне на главата, да те критикува, да дава непоискани съвети....няма да последва нищо добро.

# 33
  • Варна
Ти на тоя мъж жена ли си му или майка, че толкоз го жалиш...

# 34
И аз имах подобни "проблеми", с разликата че само искаше да го вземе в тях, не си беше позволявала подобни приказки. Родих, бях на ръба на силите си от изтощение, една сутрин ММ на работа, аз съм оставила детето до мен на спалнята и съм се проснала "като труп"- спя. Влиза "маминка", детето ревяло- било ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА- бебе на 13 дни, как ще се е завъртяло- мит. Изгоних я директно, без капка съчувствие. ММ се прибра, казах му, отговори да я бях изхвърлила по-рано. Той също им каза някой приказки. Преди това уж искаха да го вземат при тях, пък се покриха, повече от час не са седели. Изгледах си детето сама, е с ММ де. Колики, обръщане на деня с ноща, будуване, къпане... Оцеляваме, вече 3та години, живи сме, здрави сме, живеем сами в собствен дом, справяме се без помощ от никъде. Когато искахме и "правихме" това дете, пак не ни трябваше помощ. Обичам да казвам, който иска да гледа и да решава за деца, да си роди.

# 35
Хич не се прави на бяла и добра, за да има мир и всички да са щастливи!
Тази жена е луда! Сериозно. Ако мъжа ти не ти я натриса с объркана синовна обич - направо му кажи да се разберете никой да не ви се бърка и да си гледате детето сами.
Ако имаш нужда от помощ то той и майката ти са най-адекватната помощ.
Опазил ме бог да ми се натресе свекърва с месеци! НИКОГА не си го причинявай!
Скрий се зад мъжа ти - вземете заедно решения и не е нужно това да е ФАМИЛНОТО бебе, което всички дондуркат.

Силно семеен човек съм. Държа никого да не обиждам, гледам всеки да се чувства част от семейство, да получи внимание, уважение, да му обърна внимание - обач еако всичко написано е вярвно то свекърва ти е луда. Дръж я далеко!

# 36
  • София
Ако жилището е на свеки и тя им праща пари да живеят, ще е зор да я отсвирят категорично.

# 37
Тя си влиза в жилището, никой не може да я спре. Има разлика до това, да влезеш в живота на някого, да ги сметне за квартиранти и така да се отнася с тях, но мечти да спи в едно легло и до бебето - ???

# 38
Поздравления че е в Чужбина .
Късметлийка си .....да се сърди и реве дори .
Аз пък се нагледах на безразличие от златната баба и златния дядо .Иде ми да се хвърля от някъде .
Живеем с тях и съм в цирка ,не показаха обич сега обаче се правят на клоуни .
Леко раждане .

# 39
Абе авторке, стига гледа майка му - в тоя твоя златния е проблема. Още не се е пуснал от  полата на майка си, най-вероятно още пита мама дали е гладен  u  дали му се пикае.  И майка му по инерция  и  на тебе дава наклони . 
Обясни му, че  семейството му сте вие двамата и блокирай на майка му номера - да си говори с него.  Спираш да се обясняваш като ученичка и ce научаваш да казваш НЕ.  Ако живееш в нeйно жилище е кофти, но никой не те е карал насила да се навираш там.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 20:21 от F major

# 40
Мъжа ви и майка му не се разбират, доколкото прочетох. В същото време същата жена иска да дойде за 3-4 месеца. И казва, че ще ви вземе детето. Въпреки всичко това вие не искате да тревожите мъжа си. Това си е мазохизъм. 😂

# 41
Бих показала кореспонденцията на мъжа ми без никакъв коментар. Той да се сеща що за стока е изтрещялата му майка. След това я блокирам по всички възможни канали и му казвам да си говори той с нея. Много ги вардите тия мъже да не се разтревожат, горките... Не знам да се смея ли, да плача ли като чуя "разтревожен мъж". Едно семейство, за да оцелее, мъжът трябва повече да се тревожи, по-малко да си чеше мъд...

# 42
Леле леле, далеч от тази свекърва. Вкараш ли е в къщата си няма да можеш да я изгониш никога. А на мъжът ти не му спестявай нищо. Той ти е мъж за да те подкрепя и да е до теб.
На нас никой не ни е помагал с двете ми деца. Нямаше и кой да дойде де. Стягаш се и си го гледаш сама с мъжът ти. Помня със второто през нощта го храня на 2 ч а през деня на работа. Карам каката и на ясли. Имало е моменти когато не знам къде се намирам. Беше трудно но оцеляхме. Аз си ги къпех всяка вечер. Всяка свободна минита си играехме. Беше уморително но си заслужаваше. Ако някой ми беше гледал децата нямаше да си създадем такива прекрасни моменти. Сега се обръщам назад и оценявам колко много ги обичам. Обичам ги защото съм бил до тях непрестанно. Болни тъжни щастливи до тях. Изживяваме го заедно.
Ще се справите без нея още по добре.
Не прави грешка и не пести истината на мъжът ти.

# 43
Тази жена се държи изключително егоцентрично и грубо.
Ти явно си достатъчно зряла да не настройваш мъжа си излишно. Не мисля, че това е слабохарактерност. Обратното би означавало да не разбираш тежестта, която може да се стовари на мъжа ти, ако му подхранваш негативното отношение към майка му.
Можеш с нормален тон да му подчертаеш, че трябва да се съобразявате с бебето за интимностите си, не искаш да се съобразявате и с майка му. Това трябва да е достатъчно и не звучи агресивно. За мъжете си е направо върха на прагматизма и романтиката.
Ако искаш, може да пробваш и ти лека манипулация - например да започваш мненията си със "Знам, че си достатъчно зряла/разбрана, че да ни влезнеш в положение, че .... ". Ако ти каже, че едно време тя се е държала другояче със свекърва си, пак го завърти "Ето, именно заради това знаеш колко е важно да се уважават решенията на родителите на бебето/ е, не си представям, че Х не се е съобразявала с тебе" . Общо взето това са вариантите - или открито и ясно или с пасивно отяждане.
Според мен не се страхувай, че друг път ще искаш да й го ставиш, пък тя ще ти направи фасон, защото тогава много очевидно ще лъсне лицемерието й.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 12:34 от Linda*kiss

# 44
Леле леле, далеч от тази свекърва. Вкараш ли е в къщата си няма да можеш да я изгониш никога. А на мъжът ти не му спестявай нищо. Той ти е мъж за да те подкрепя и да е до теб.
На нас никой не ни е помагал с двете ми деца. Нямаше и кой да дойде де. Стягаш се и си го гледаш сама с мъжът ти. Помня със второто през нощта го храня на 2 ч а през деня на работа. Карам каката и на ясли. Имало е моменти когато не знам къде се намирам. Беше трудно но оцеляхме. Аз си ги къпех всяка вечер. Всяка свободна минита си играехме. Беше уморително но си заслужаваше. Ако някой ми беше гледал децата нямаше да си създадем такива прекрасни моменти. Сега се обръщам назад и оценявам колко много ги обичам. Обичам ги защото съм бил до тях непрестанно. Болни тъжни щастливи до тях. Изживяваме го заедно.
Ще се справите без нея още по добре.
Не прави грешка и не пести истината на мъжът ти.

Чудесни думи, така всеки родител трябва да приема родителството. Връзка с децата се създава, когато си с тях, до тях от първият момент на раждането, а и след това, непрекъснато през периода на израстването им и формирането им. Права на други се делегират само при форсмажорни причини (преглед, боледуване на родител, връщане на работа), и то за кратки периоди - часове или дни. Или пък за да общуват здравословно и с др членове на семейството - баби, дядовци, братовчеди... После лесно поемат в живота своя път. И това е най-голямото удовлетворение за родителя - продължението на това прекрасно общуване, макар и после да е по-малко по време, но това е естествено.

Обсебване не трябва да има никога. Обсеби ли те един човек, е все едно да те зачеркне и да нямаш своя воля и избор.

В случая и за детето не е добре. Седни спокойно и обясни това на мъжа си, важно е да го разбере и да действате двамата като един фронт.
Свекървата - също, изяснете се. Ако ви помага финансово или с жилище, или и двете, не бъдете неблагодарни към нея - мерси й казвате за едното, за другото - уважавай нашето мнение, мила свеки.

Общи условия

Активация на акаунт