Стиснати

• 8 090
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
За дрехи за училище ли било? Аз помислих, че за бебе, когато ги носят по няколко месеца

# 31
Дразни се точно в материален аспект, не в морален. Постовете ù са силно тенденциозни - все другите получили, пък тя не. И някой да не вземе да се обърка -  тя е ларж, над нещата, няма нужда, ами просто е принципен въпросът... Ама все пак защо не е получила физически, материално, парично. Иначе е принципен въпросът и не е приритала за тези неща, но все пак.

# 32
Според мен като даваш , не трябва да си ги искаш после . Може да се скъсат , да станат петна .

# 33
  • София/Севлиево
Аз не съм си искала дрешките, които съм давала,но като ми дадат винаги питам дали да ги пазя и ако отговорът е не които стават после още за носене ги предавам нататък, които не стават-за рециклиране.

# 34
Не разбирам какъв е проблемът? Никой не е длъжен да ти дава! И никой за нищо не е длъжен на никого!
Имам близки роднини с деца на подходяща възраст, давах, а после спрях и давах дрешките на други хора - не роднини Simple Smile. На мен също са ми давали и съм пазила тези дрешки или вещи повече от купените от мен, винаги съм питала желаят ли да им ги върна, често съм и връщала, за да ги дадат на други хора. Винаги съм слагала и нещо новичко за вече порасналите деца, има хора от които ти е драго и да вземеш и да дадеш.
А близките роднини, вероятно както ти, си мислеха, че съм длъжна да им давам, ползваха дрешките и всички принадлежности без никаква грижа, буквално все едно са ги намерили на улицата. Сори, не ми стана приятно и бързо прекратих.
Та е много вероятно тези твойте да не ги пазят за внуци, а просто да не искат да ти ги дадат. Техни са, те решават! Стиснати били.... Честно казано при такава отношение не бих дала и аз...

# 35
Не разбирам какъв е проблемът? Никой не е длъжен да ти дава! И никой за нищо не е длъжен на никого!
Имам близки роднини с деца на подходяща възраст, давах, а после спрях и давах дрешките на други хора - не роднини Simple Smile. На мен също са ми давали и съм пазила тези дрешки или вещи повече от купените от мен, винаги съм питала желаят ли да им ги върна, често съм и връщала, за да ги дадат на други хора. Винаги съм слагала и нещо новичко за вече порасналите деца, има хора от които ти е драго и да вземеш и да дадеш.
А близките роднини, вероятно както ти, си мислеха, че съм длъжна да им давам, ползваха дрешките и всички принадлежности без никаква грижа, буквално все едно са ги намерили на улицата. Сори, не ми стана приятно и бързо прекратих.
Та е много вероятно тези твойте да не ги пазят за внуци, а просто да не искат да ти ги дадат. Техни са, те решават! Стиснати били.... Честно казано при такава отношение не бих дала и аз...
Е, аз за първи път чувам че подарени дрехи трябва да ги третираш по различен начин. Щом е така не давайте най-добре. То остава и някой да ми даде и после да дебне в какво състояние са.Всички знаем децата как цапат.

# 36
А какво значение има кой с каква грижа се отнася към вещите, които си дал?!? Подарил си ги, не са вече твои, на теб не ти трябват. Аз не съм следила дали дадените от мен дрехи се пазят, тяхна си работа.
Колко пъти смятате, че може да се носи една дреха? Учудвам се. Втора употреба ок, ама трета, четвърта вече...

# 37
  • Най-красивата страна
Аз не виждам каква е логиката носени дрехи и използвани вещи да ги подариш,а после да ги искаш обратно.
Ами те веднъж вече са ползвани,като се ползват втори път още повече се захабяват и после да ги поискаш за твоето дете....
Дрехите на дъщеря ми ги подарих,защото знаех,че няма да мога да родя второ дете.Ако обаче знаех,че ще мога да имам второ дете,просто нямаше да ги давам.
А подаря ли нещо,отписвам го.

По темата-да,хората имат право да променят мнението си.Грозното в случая е,че дразнят жената нарочно.
Не бих дразнила майка в затруднено положение,каквато и да е.
Съветвам авторката да не разчита изобщо на обещания,а да потърси помощ в групите.
Може и тук да пусне тема в ,,Благотворителност,,,сигурна съм,че някой ще помогне.https://www.bg-mamma.com/?board=430

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 07:19 от Veronikaaa

# 38
Въобще не става дума за цапане от деца, а бих казала всъщност точно за обратното, за кофти поддръжка от майката - обличане с мръсни, непрани, лекьосани, измачкани от седяли на топка в гардероба. Също и с другите вещи, знаете колко много има за даване - возене на детето в оповръщана и кална количка и още.
Не съм очаквала и изисквала да ги пазят, но не искам и да виждам дрехите на децата си в такъв вид, като е мръсно - изпери, като е захабено - хвърляй, а не да те мързи да си изпереш количката, щото се надяваш някой близък роднина да ти даде друга.
Влязохме много в моя частен случай. Не казвам, че ситуацията на авторката е такава, но това е моя опит по темата.

# 39
  • на село
Ама това авторката с цяло село лицемери и злобни, и клюкари, и я мрази, и удумващо я ли беше!?
Сега пък са стиснати- добре, така да е.
На нея все някой друг и е крив.

# 40
Е то значи изобщо не са й роднини, камо ли много близки.
Авторката е отишла в малък град с дете, но детето не е от мъжа, с който живее сега.

# 41
  • Пловдив
Авторке кажи какъв размер, за какъв пол и какво ти трябва!?
Дрехи, обувки, чаршафи, хавлии, играчки, неща за училище? От какво всъщност имаш нужда ако можем да помогнем, защото иначе как точно тази тема ще ти помогне да се справиш със ситуацията в която се намираш?

# 42
В едната тема пишеш, че имаш пари, във втората разказваш, как си правила скъпи подаръци, а насреща нищо, сега не можеш да купиш дрешки на детето и то в рамките на няколко месеца, кое е вярното?

# 43
Боже!
Сериозно ли!
Да пускаш тема затова. Иди във втора употреба и за без пари ще си напазаруваш всичко.
Кой казал, обещал – не разчиташ на хората.
ТРябва да разчиташ на себе си.
Всеки има право да те разочарова и не дължи нищо за празните си приказки. Не си го преценила, не станало, махаш с ръка и натам.

# 44
  • София /Абсурдистан
При толкова възможности за покупка почти без пари във ВУ и подаряване в групите във ФБ, авторката прави драма на равно място.

Общи условия

Активация на акаунт