Вечната роля на(финансова) жертва.

• 5 846
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
Освен мъж да заведе жена си и семейството на почивка, не съм срещала други случаи.
Предполагам, че авторката не се възмущава на някой мъж, че е завел жена си...

# 46
Божее, още ли прави впечатление кой с какъв телефон е?
Не, разбира се. Поне не всички. Впечатление евеннтуално правят сгъваемите и някои айфони, ама не знам кои. За останалото се разпитва целенасочено. А, ти да не си с нов телефон? Какъв е? Колко пари?

# 47
А, някои са като изчислителни машинки.
Други видят шкода на старо, а разпространят, че комшийката е купила ново бмв.
Има ли мотивация, винаги намират начин да заговорят за чуждите пари.

# 48
Защото всички гледате вашата.
Точно определени хора да. Няколко човека близки, реват все искат съжаление. В един момент с нов телефон, екскурзийка и подобни. Ти ги подпомагаш, колкото можеш, накрая излъганото камилче. Та мисля че тука нещо не е наред. И да съжаляваш ги и си заделяш от залъка да им дадеш тлъста сума за РД или по друг повод, само за да не изглежда подаяние. После виждаш че човека не е толкова зле както се изкарва(един вид ще мре от глад). Става му начин на живот да изкопава от където падне.
Не, информацията е от центъра.

...тва теб те вълнува по какъв точно начин?

# 49
  • на село
Това авторката с темата  където цяло село са лицемери и я одумат ли е?

Защото и тази тема е едно общо взето нищо конкретно. Изказвания от общ характер, не става ясно за какво става въпрос.
Задават се въпроси, а авторката отговаря- четете Joy
Ще гадаем.

# 50
Авторката нали и въртяха интриги, говореха лошо зад гърба и и никой не искаше от това село да контактува с нея.

Впрочем, забавно как уж проблемът беше, че всички нея клюкарят и гледат. А тя не пропуска да им брои стотинките Grinning

Иначе кой квото дал - дал. Ако държите да си получавате парите - подписвате договори. Аз останах с впечатлението, че не си кредитна институция. Даже като малък не съм държал да ми се връщат двата лева, дето съм дал на Иванчо за обяд, че забравил неговите. Още по- малко ми е хрумвало да му броя хапките после. Жалка картинка отвсякъде.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 20:52 от murcinhum

# 51
Аз за това пари назаем никога не давам защото няколко пъти "изгарях" и си ги получавах с огромно закъснение. Авторката и тя ще си научи урока по трудният начин.

# 52
  • Далечният изток
Данчето да не се е завърнало в Търговище?!

# 53
Кое Данче?

# 54
  • Далечният изток
Авторката.

# 55
Тази тема я асоциирам с Жоро Игнатов и "Съдебен спор". При добро желание, всеки може да се разрови из предаванията и да види какви народни артисти съществуват на тази земя.

# 56
Разбирам за какво говори авторката. Но има и хора в другата крайност, които на мен са ми не по-малко неприятни.
Това са същите тези хора, които водят бедните си роднини на почивки и им натякват после, че са неблагодарни. Една моя позната постъпва точно така и като ми заидва вкъщи с разни неискани подаръци за детето без никакъв повод, просто побеснявам. Ами, не ѝ ги ща. Не съм подготвена с нещо насреща, а и за мен е абсолютно излишно да идва всеки път с пълни торби с храна и армагани. Слава Богу, детето ми не е лишено от нищо. Ама утре ще се извърти и ще ме разнася, както роднините си, чиито деца беше поканила за лятото и не престана да се оплаква от тях и сравнява кой колко дал и взел.

# 57
Леля ми преди време така се беше изцепила - аз ви каня, слагам маси, ама никой не ме пита колко ми струват тези маси, нито мен ме кани. Не, че е съвсем грешно това, но ако я чуеш извън контекста, ние излизаме авантаджии, а тя благодетелка. Контекстът - тя много обича да кани гости и обича да прави разни новооткрити чужди рецепти за неща, които аз като по-проста наричам кекс или баница, и да се хвали с тях. Също така аз конкретно съм я канила много пъти, но квартирата ми е била в Овча купел и за нея това е много далеч. Нямам навика да каня през ден - като ми откажат три пъти с довода, че съм на майната си, го чувам буквално и не притеснявам хората повече. Освен това, аз на гости с празни ръце не ходя. Може да е кутия бонбони, ама винаги нося нещо, обичайно няколко неща.
Изцепката на леля първо беше пред мен, което сигурно щях да го забравя, обаче няколко дни след това говоря с баба и тя започва да ми разказва как леля се оплакала, че аз все ходя на гости, никога не каня и общо-взето се възползвам от ситуацията. Мале, като подпалих! Баба го отнесе, че леля за пореден път първо говори, после мисли, и накрая я заковах, че леля ме търси да ме храни и забавлява единствено когато всичките ù многобройни приятелки са си направили други планове. Повече коментари за софри и липса на усещане не е имало.

# 58
  • Между гори и планини
Нямам такива познати, близки или роднини. Но аз съм много чепата и крива, типична коза, не се церемония и си казвам всичко което мисля и ако някой не ми допада, директно го режа.
От кърлежи и пиявици нямам нужда и въобще живея с мотото, че както някой е влязъл в живота ми, така и много бързо може да го напусне.

# 59
  • Мадрид / София
Защото всички гледате вашата.
Точно определени хора да. Няколко човека близки, реват все искат съжаление. В един момент с нов телефон, екскурзийка и подобни. Ти ги подпомагаш, колкото можеш, накрая излъганото камилче. Та мисля че тука нещо не е наред. И да съжаляваш ги и си заделяш от залъка да им дадеш тлъста сума за РД или по друг повод, само за да не изглежда подаяние. После виждаш че човека не е толкова зле както се изкарва(един вид ще мре от глад). Става му начин на живот да изкопава от където падне.
Не, информацията е от центъра.
Спри да даваш и гледай себе си. Това е спасението от подобен род хора. В началото се иска здрави нерви, щото почват едни манипулации и обвинения, не ти е работа, но не трябва да се поддаваш, защото няма да има промяна. Това в случай, че пряко те засяга.
Иначе, ако е далечно - не е твоя работа. Гледай себе си.

Общи условия

Активация на акаунт