Вечната роля на(финансова) жертва.

• 5 855
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
Авторката нали и въртяха интриги, говореха лошо зад гърба и и никой не искаше от това село да контактува с нея. Надали на нея някой и е поискал пари.
Може приятелят и да прави жестове на роднини. Ама чак цяла тема да пуска заради това...
Не разбрах казусът нито в предишната, нито в тази и тема...

Вероятно мекушавият съпруг дава заеми на сестра си без да се допитва до авторката. Ако сестрата е с широки пръсти и вечно все са пред фалит е нормално да се дразни, но не знам как ще спре мъжа си да дава пари назаем. Виж, ако е тя - просто отговаря, че няма и толкоз.

# 31
Авторката нали и въртяха интриги, говореха лошо зад гърба и и никой не искаше от това село да контактува с нея. Надали на нея някой и е поискал пари.
Може приятелят и да прави жестове на роднини. Ама чак цяла тема да пуска заради това...
Не разбрах казусът нито в предишната, нито в тази и тема...
Говоря за мои близки, не от това село
Случките са от преди известно време.

# 32
Ох, това тази ли е, дето цяло село не я харесва, а тя се чуди защо... Не стига, че си отишла в чужда къща с детето си на издръжка, ми правиш сметка на чуждите пари, май.
Какви ти се падат тези близки, и парите не са твои, нали?

# 33
Аз на издръжка не съм била.

# 34
Можеш да се гордееш, значи. Онези нека се срамуват.

# 35
  • София
Скрит текст:
И аз чакам да даде повече информация а тя телефоните, та телефоните. Другото явно беше написала за повече драматизъм.
Прави ми впечатление, че някои съфорумки пускат сълзливо-мелодраматично-захаросани теми, но не отговарят на конкретни и практични въпроси.Когато ги " настъпиш" се фръцват обидено.
Скрит текст:
Пресен пример от вчера-госпожица се сополиви, че е освобождавана от три работни места следствие на разпространявани от брат и клюки. На въпроси по кой член от КТ е освободена, потърсила ли си е правата и кой я издържа в момента се скри.
Аз пък чакам да разбера как е станал номера с институциите. С какво ви е изнудвал или манипулирал, за да му играете по свирката?
Сорша, коя беше предишната тема?
Аха. Ролята на "горката, онеправдана жертва, която сама се бута да бъде жертва, пък никой не го оценява"... В общи линии диалогът представлява следното:

Аз всичко правя за тях, пък те (ми се качиха на главата, не ми ръкопляскат...)
– Ами спри да го правиш.
Ау, горката аз, толкова съм добра, всичко правя за тях, пък те лошите...
– Добре де, спри да го правиш.
Ах, горката аз, толкова съм добра, пък те са толкова лоши.
– Не, не са чак толкова лоши, ти спри да го играеш жертва.
Вие сте много злобни и лоши. Пък.
....

# 36
За съвсем други хора става въпрос, не за тези от селото. Да, грешна съм че съм много съжалителна. Няма вече да пиша, защото някои не четете.

# 37
Толкоз си съжалителна, че им държиш сметка колко евтино са направили рождените си дни.

# 38
  • София
Добре, де, темата за какво е? Да ти кажем колко прекрасен, състрадателен и мил човек си, който щедро дава заеми на злите роднини ли? И изобщо как не ги е срам да се възползват от добрината ти!!
В живота трябва да си не само “добър”, ами и далновиден и да си правиш сметката добре. Не искаш да губиш пари, не ги заемаш. Точка. Ама да седнеш да коментираш кой за какво си харчи парите, какъв телефон купува и какви рождени дни прави е много ниско ниво, показва, че имаш някакви изисквания другите как да си живеят живота. Ми техен си е, парите са си техни, да ги харчат, както искат.

# 39
Какво да четем, ти нищо конкретно не казваш. Кои са ти тези хора, кой им дава пари.

# 40
  • BG
На мен пък друго ми е интересно. Авторката пуска две в общи линии безсмислени теми. Обикновено хора надвили си на масрафа дрънкат за природосъобразен начин на живот в затънтени селца.  Тя не каза дали работи нещо.Спестяванията са готови пари, които лесно се харчат. Да не се озове в позицията на горепосочените близки...
Освен семейството и да са рентиери.
А относно почивките - последно ме води мама на нейни разноски през далечната 1981-ва.
Съжалителната, а за детето ти не ти ли дожаля, че го помъкна из планинските генгерлици и гюрлюци?!
На този мъж " семейните скъпоценности" златни или диамантени са?!
Ето, поредната която като не може да даде логично обяснение на поведението си се фръцва обидено.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 18:39 от Вивиана Енева 634968

# 41
Аз не знам как можеш да очакваш различни отговори в тази тема от 1. Не е твоя работа или 2. Те очевидно нямат пари.
Ти как разбра, че всъщност имат пари, казаха ли ти, участва в някаква далавера с тях, друго?

# 42
  • Melmak
Божее, още ли прави впечатление кой с какъв телефон е?

# 43
Нищо не разбрах и аз.Като не искаш да даваш пари-не даваш.
Подаръците за рожден ден са за да се зарадва рожденника и струват колкото можеш да си позволиш.
Ако смяташ,че някой се възползва неправомерно от институциите,сигнализирай.
Пак питам,какъв е въпроса?

# 44
А мен ме вълнува как се убеждават роднини да те водят на почивка, че моите се опъват и казват да се самозаведа... Много лоши хора.

Общи условия

Активация на акаунт