Как да постъпя, дразня се

• 15 671
  • 327
  •   1
Отговори
# 75
Виж, всичко е въпрос на гледна точка. Аз примерно, много бих се радвала някой да идва и да ми носи храна и да не трябва да готвя.
Даже има жени, които изразяват обичта си чрез храна. Те смятат, че ако те обгрижат, ако ти сготвят е проява на обич. Ти си отказала това, защото си го приела като вмешателство, вместо помощ.
Не знам кой какъв капацитет има, но във всеки спор има две страни. И някога е просто липса на добра комуникация.

# 76
Авторке всички тия проблеми, за които пишеш нямаше да ги имаш, ако не живеехте заедно. Свекървата нямаше да знае кога переш, какво и как готвиш и т.н.
Ти сама си се поставила в това положение, даже си се и омъжила за тоя мамин синковец. Какво искаш да чуеш всъщност? Не, няма да става по-добре, по-зле ще става.

# 77
Отделни входове все пак е нещо.  Теоретично може да се постигне разделност в домакинствата, пък мъжът да ходи да яде където иска, в края на краищата няма да се биете кой да нахрани момченцето и да му сложи на крачетата пантофките.

Не само теоретично, и на практика става. Доказано е, защото аз съм живяла врата до врата в два съседни апартамента. Но си е до хора - при нас и двете семейства родители не само не са се месили, ами и даже "стъпваха на пръсти около нас" да не приемем нещо за намеса. И никога не сме имали общо домакинство. Просто някои млади снахи май са прекалено наежени и от мухата правят слон. Отделно, че има и свекърви, които са откровено токсични. А и в къща е по-лошо отколкото в съседни апартаменти, защото има общ двор, който се явява арена за конфликти. И ако хората са свестни в живеенето наблизо има само предимства, като се появят децата. Но всичко зависи от хората. Ако са някои хем зловредни, хем с патриархално-селски мироглед, оправия няма.

# 78
  • София
Нс възрастен вменяем човек му слагаш пижамката за работа и му се грижиш за пантофките?

Стигнах до 1вата страница. На колко години е този индивид, че за такива неща си говорите. Сложила му пижама? Той да не е 5-годишен?
Иначе, предполагам, че всички коментари са единодушни - изнесете се от този дом. Ако срещнеш съпротива ти се изнеси. Ако той те последва имате шанс. Иначе - не виждам.
Отивам да дочета.

# 79
  • София
Тя жената, ако е решила да те нарочи, и за едни пържоли ще ти се разсърди. Даже и за по-малко.
Твоята работа е да предотвратиш по-сериозен сблъсък и да се изнесете, за да заживеете нормално. Виждам, че авторката упорито подминава това предложение, което означава, че чашата не е преляла още и има накъде да търпи.

# 80
Скрит текст:
Не знам в друга тема какво сте писали, но последният ви пост е красноречив!
Ако някой дебил ви нарече "боклук" е едно, ако свекърва или друг го каже, има друг подтекст. Не идва една дума току така. Или подобни епитети летят в това семейство и обичайният начин на изразяване е този?
Не обсъждате ли нещата взаимно,  не разсъждавате ли, нямате ли друг речников запас?

Ако нямате, няма какъв съвет да ви се даде. Единият обижда, другият си стои обиден и не реагира...
Как да реагирам? И какво мога да направя като не иска да се изнесем?
Да станах боклук защото не и позволих да се меси в отношенията ни като с най добър тон и казах,че каквото има си е между нас и тя няма право да се меси, това стана при опит да се намеси в отношенията ни, защото не съм била вечеряла от пържолите ,които тя била сготвила. Да не съм вечеряла от пържоли защото си имах вечеря, която си бях сготвила.
Защото като се оженихме идваше всеки ден и носеше храна, и влизаше без да чука
И понеже една вечер спах в къщата на нашите понеже там имам помещение, работата ми е там, тя беше решила че съм се изнесла и дойде да се кара с мен. Аз просто и казах че не съм се изнесла и че ако има нещо е между мен и мъжа ми,тя не трябва да се бърка,затова станах боклук

Не е съвсем така, според другата ти тема вие тогава с мъжа ти сте били скарани за глупост, не сте си говорили три дена, останала си да спиш у вашите без да се обадиш и когато си се прибрала те са ти набили канчето да не правиш така, защото са помислили, че си го напуснала. Хубаво, вашите сръдни не са тяхна работа, но от друга страна можеше банкет да вдигнат, че си се махнала, вместо са ти дават акъл да се прибираш.

Тъй като е едно на милион вероятността да се изнесете, започни да си изграждаш дома и отношенията със семейството на мъжа ти по съседски и не с рогата. За мен това, което възприемаш като мега посегателство всъщност ти помага. Верно ли ти е зор ти да миеш на мъжа ти калните чепици и коя пижамка носи в багажа? Щом си се оженила за такъв инфантил (незрял мъж) ти ще трябва да си разумната. Имаш бизнес, значи можеш да въртиш финанси, да планираш и управляваш.

Отделни сметки, разделно домакинство и ако може - и двор. И като видиш че свекървата е готвила пържоли, пък иди, вземи си. Твоята манджа ще остане за утре. Не се състезавай за глупости.

# 81
Те са в една къща, няма как свекървата да не се меси. Та тя си е в дома си. Разбирам авторката че се дразни.

С родителите на партньора ми имаме много добри отношения, но не бих живяла с тях.

# 82
Той не иска, аз искам да живеем отделно, но в малкия град няма жилища под наем, трябва да си построим или купим къща

# 83
  • на село
Да мен мира не ми дава каква е тази работа, където мъжът ходи с пижама Flushed

Иначе- много битовизви, много нещо, ама пантофите, ама обувките.
Ако ше живееш там- научаваш се да не ти пука и не задълбаваш, а най- хубаво е сами.

# 84
Работи в друг град, и по цяла седмица го няма, само събота и неделя се прибира, което също не е ок..но работата му е доходоносна, аз също имам бизнес,  който нама как да оставя, той в нашия малък град ще си намери работа за минимална заплата, ако избощо си намери

# 85
Добре мари
Как си представяш бъдещето ви ? 
Ще можеш ли да търпиш ?
Ако да, всичко да си остане както е

# 86
Няма да мога,затова търся съвет, не знам какво да правя, като се изнесем ктде ще идем,

# 87
Пак питам: на каква възраст сте?

Иначе къде да отидете: квартира, може и собствено нещо заедно да купите ….
Мисля че всеки вариант е по добре отколкото с родителите му.

# 88
  • София
Т.е. ти живееш с майка му, а той реално ви гостува през уикенда. И ти защо се съгласи на това? Защо не си стоиш у вашите, а той да ти гостува, след като е толкова малък града, че няма квартири или други алтернативи?
Щом е малък градът, вероятно и цените на апартаментите са ниски.

# 89
Не съм чела всичките коментари. Четох малко до след "пижама за работа" и после се върнах на същото изречение.
Искам да питам наистина ли става въпрос за пижама за работа и каква е тази работа, дето като ходиш на работа и си носиш пижама с тебе? Сериозно питам, не се шегувам.

Общи условия

Активация на акаунт