Как да постъпя, дразня се

• 15 494
  • 327
  •   1
Отговори
# 315
Невиждам чак такъв проблем за драми.

# 316
  • София
Какво жилище? Това семейство - само по себе си - няма жилище. Трябва да се стегне и да си намери.
Има етаж от къща, даден им по милост, от който могат да бъдат изхвърлени във всеки един момент. Тоест въпросът с дома е крайно актуален и наболял.

# 317
Етаж от къща с отделен вход и домакинство. С малко логистика може да не им вижда очите по цяла седмица.

Въпросът е, че мъжът на авторката снове между двете и те се борят коя да му измие обувките и приготви багажа.

# 318
Iris04, ами да, ама това е съвсем нормална динамика при живот със свека. Тя мама си е там и си го чака. Ако има скарване или препирня с жената, мама е на разположение, да го защити, утеши, нахрани, обгрижи. Ако нещо мама не е угодила -- при жената. Това си е триангулация и присъства 99% от случаите при живот със свека. Само животът с любовница на мъжа ти би била по-зле.
Ние за няколко дена като отидем на гости, без да има изобщо отявлен конфликт със семейството му и без да ме обиждат директно, безумно ме изморява това. Според мен, да се живее в една къща със свекърва, дори с отделен вход, и мъжът да не ходи при маминка и тя да не се меси, това е сигурно 1 на 10000.  Всяко семейство може да се води само от една жена, защото без ясен шеф мъжът не знае кого да слуша и се обърква...Децата и те.

# 319
Това са дреболии, но понякога малките камъчета обръщат каруцата. За мен едно от най-важните неща, които съм научила в този живот е, че две поколения не трябва да живеят на едно място. (Снахи и свекърви, пораснали 30-40 годишни "деца" с родителите си и пр.). Днес драмата ще е за пижамата, утре за тигани и тенджери, докато се стигне до екзистенциални кризи на тема кой какво е постигнал и до гонене от подарения етаж.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 23:34 от mariamp28

# 320
  • София
Казваш че сте семейство, пък майка му не те била опознала, това не се ли случва преди да се ожените? Аз съм твърдо против живеене на едно място, или наем или ипотека, ако въпросния не е съгласен - не виждам каква работа имаш с него

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 15:39 от Pg483

# 321
Mary_1 или имаш нерви да се разправиш с нея без конликт или се преместете . Но в никакъв случай не си натоварвай семейсните отношения и не конфронтирай съприга си с действията на майка му. Той си е той, тя си е тя. Всеки си отговаря за действията.

Аз бих опитала нещо от това - насъбираш всички възможни обувки за чистене и и ги сервираш пред вратата и и казваш, че сиан и много си харесал обувките и и иска всички такива , много би се радвал и може ли да го зарадва и да ги оправи.
Или и казваш, че понеже избира страхотни пижами за сина си и даваш списък с бельо и дрехи за купуване - да иде да ги избере и напазарува .
Някой ден можеш да прибереш всички чехли от техния шкаф , защото нали е много щедра пък на вас ви трябват и са ви стари и т.н.
Когато пипне нещо, което не и е работа и стоварваш всичкко от този вид  с молба да го направи все така съвършенно. Да я видим до кога ще се слага.

# 322
Голяма работа,че майка му му изпрала обувките.

Тя му е майка,както повечето от вас са майки.Да ли е на 5 или 50 той винаги ще е нейно дете!

Крайно време е някои майки да разберат, че детето на 5 и детето на 50 имат различни нужди и възможности. Абсурдно е мама да пере маратонките на дърт мъж.

# 323
Тъй, да ви питам, вие на по колко сте? Първо, защо му слагаш пижама, не може ли да си сложи сам? Второ, какъв е проблема, че майка му му изпрала обувките? Супер, няма да ги периш ти. Какво ти дреме за такива неща? И защо да не те взема на сериозно мъжа ти? Аз ако бях, щях да избягам с 300 от теб, при все, че също съм жена и то доста териториална.

Нали се сещаш, че вие живеете в къщата на свекърите? А той е все пак син на майка си и това са дребни жестове на грижа, които всяка майка би направила? Или реагираш така от чиста проба ревност, без да осъзнаваш, че си спестяваш един наем или ипотека, което си е голямо месечно перо в днешно време, без значение къде живееш.

Ма то не може и вълка сит и агнето цяло. И ти да живееш при майка си с мъжа си и тя на теб ще ти пере чорапите, примерно, та даже и на мъжа ти, по някой път. И баща ти ще ти дава напътствия и ще се грижи за теб, ще наблюдава как се държи мъжа ти с теб и така на татък, ако имате истинска връзка, разбира се. Като ти пречи, вадиш едни пари и излизаш на квартира. В София примерно ти трябват 3К само, за да влезеш в що-годе добро жилище под наем. За самоучастие пък за ипотека да не ти разправям.

# 324
overthehorizont  ти пък ги изкара майките много перящи.  Аз чак такива майки ентусиастки не псонавам. Според мен се дразнят една друга и затова е цялата работа. Мнението ми го написах - за да отучиш някой да прави неща само за да те дразни - накарай го да ги върши по принцип. Да видим дали ще и се занимава с непрестанни пранета на обувки, чорапи, пазаруване на пижами и пр. глупости всеки ден.

# 325
  • София
Има мъже, които са свикнали така - от мама направо на съпругата. Първо мама слага, после жената, и си чакат - пижамката, обувките, униформата и прочее.
Следователно може би авторката е тръгнала да обгрижва, но е срещнала конкуренция. И сега две жени се чудят коя по-напред да обгрижи маминия. И конкуренцията е толкова жестока, че жените се намразват една-друга.

# 326
Докато едната не си направи маникюра перфектен и не реши да го поразходи на някоя почивка като даде цялата работа на другата .

# 327
  • Sofia
Дадоха се доста мнения по същество.
Явно авторът изгуби интерес и в последните страници се премина към принципни размисли и свободни интерпретации.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт