Как да постъпя, дразня се

• 15 661
  • 327
  •   1
Отговори
# 285
Ох стигам до един извод, не много приятен. Всеки, който има дъщеря, трябва да я подсигури с един двустаен апт, в който да може да създаде семейство. Иначе рискува дъщеря му да бъде навряна при мразеща я свекърва. Другият вариант е жената сама да работи за жилище и дом, но това отнема време и после защо раждат късно жените.
90% от проблемите между младите семейства са свързани с живеене под един покрив със свекървата и решение няма. Това автоматично слага съпругата в подчинена позиция срещу динамиката мама-син. А дойдат ли децата по-зле става.

С ръка на сърцето си казвам, че бих се гръмнала, ако трябва да живея с моята свекърва. Само като си го представя, ме хваща клаустрофобията. Просто би ми било непоносимо.

# 286
  • Варна
Аз имам дъщеря. Планирам да й осигуря собствено жилище. Но не е само това вариантът. Защо двамата млади да не изплащат заедно жилище, а работата се изкарва или-или?

# 287
  • София
Независимо дали има момче или момиче, важното е един родител да ги учи да са самостоятелни и да не ходят по ничии къщи, а да се погрижат сами за себе си, пък родителите дали ще осигурят нещо настрана или не - въпрос на възможности.

# 288
Аз се разбирам добре с свекърва ми но не бих живяла с нея.

Ако бих живяла с майка ми, досега да съм в затвора с доживотна присъда, защото щях да съм я убила досега или тя мене.
Това и аз мога с ръка на сърце да го кажа

# 289
HighSpeed , това също е вариант, но при всички положения, има ли нужда от подкрепа за купуване на жилище, родителите на момичето трябва да са на линия. Не защото момчето не трябва да е мъж, не трябва да участва, ала бала. А защото се вижда, че от такава ситуация, потърпевшата е младото момиче, което често е и майка. Демек трябва и бебе да гледа с постоянно мразеща я, правеща й напук свекърва. Аз съм чувала свекърви с такава злоба и киселина да говорят за снахите си, които при тях живеят, как си кръстили децата, как си гледали децата, как гледат сина им и определено аз нямам психиката за такъв живот. На учудващо голям брой мъже най-добре им е при мама. Това включва дори и някои чужденци, например и моят мъж Simple Smile)).
На мен ми е достатъчно трудно да отида на гости на свекър свекърва за 4-5 дена, вече ме изморява, а да живея при тях направо бих се гръмнала. Най-трудно става, когато има деца. Поне при нас тогава изригнаха конфликтите, защото аз децата си искам да ги гледам по моите си разбирания, а моичкият и той мамин златен и неговата мама си е най-добрата мама, дет го е захранвала с вурстчета. Та имам голям късмет, че родителите ми са ме подсигурили и сама правя все пак нещо  прилично.
За съжаление, дъщерята човек трябва да я подсигури да си е материално автономна поне в жилищно отношение, защото иначе е много уязвима, особено предвид, че тя ще носи отговорност и за децата, в случай на проблеми.

# 290
То много хубаво звучи това с подсигуряването на дъщерите, но на тях масово нищо не се оставя под предтекст, че ще се омъжат и идат в чужда къща.
За това е пълно с подобни теми като на авторката.

# 291
Ох стигам до един извод, не много приятен. Всеки, който има дъщеря, трябва да я подсигури с един двустаен апт, в който да може да създаде семейство. Иначе рискува дъщеря му да бъде навряна при мразеща я свекърва. Другият вариант е жената сама да работи за жилище и дом, но това отнема време и после защо раждат късно жените.
90% от проблемите между младите семейства са свързани с живеене под един покрив със свекървата и решение няма. Това автоматично слага съпругата в подчинена позиция срещу динамиката мама-син. А дойдат ли децата по-зле става.

С ръка на сърцето си казвам, че бих се гръмнала, ако трябва да живея с моята свекърва. Само като си го представя, ме хваща клаустрофобията. Просто би ми било непоносимо.

Те и апартаменти да имат, пак сами се навират при маминка. Генерално нещо са им бъгнати мозъците просто.

# 292
Подкрепям HighSpeed, че една двойка трябва да работи като екип, вместо всеки да гледа да се спасява поотделно.

Разбирам притесненията за това, че дъщеря ти може да стане завряна при злобна свекърва снаха, но и това може да се избегне, ако двойката върши нещата преди всичко в името на семейството, което им предстои да изградят.

По-скоро мисля, че трябва да възпитаваме самоуважение в дъщерите си и да не гонят разни мамини синчета на всяка цена. По-добре сама, отколкото във връзка, в която те наричат боклук, а мъжът ти смята това за нещо съвсем в реда на нещата.

# 293
  • София
И аз се разбирам добре със свекърва ми до определен ден от престоя ми у тях. Така съм и с майка ми.
И знам какво е мисленето в по-малък град - как няма нужда човек да си купува имот, като има етаж от къща и прочее. Но от по-младите зависи да го "счупят" тоя модел.

# 294
Ами много трудно става уравнението, казвам го като жена, не като майка на момиче (с момчета съм). От една страна трябва да учиш и да се образоваш, от друга трябва да се задомиш все пак не прекалено късно, от трета трябва и кариера да градиш, а при някои професии това отнема време, от четвърта късното раждане не е съвсем ок, от пета страна, докато си с малки деца, не можеш много много да работиш и да допринасяш за пустото жилище.
Това са най-трудните години за една  жена и икономически и всякак, и често това са годините, в които има и разводи/раздели, защото по няколко оси има напрежение. С едно лошо отношение към снахата, свекървата нормализира и синът да се държи лошо. Поне аз така усещам нещата.
Снахата  е много уязвима, без ясни решения, ако е подложена на психологическо насилие.

# 295
Не е здължително родителите да осигуряват жилище на дъщерите си. Ако могат - ок. Ако не могат, младото семейство не са деца, напълно способни са сами да си подсигурят такова. Ако трябва първо малко под наем, после кредит и така... Всички така правим. Въпросът е желание да има. И разбирателство между партньорите, за да работят и двамата в тази посока. А в този случай тези неща ги няма. Мъжът си бил имал етаж, а пък жената няма сили да се противопостави на това статукво. Затова така ще си продължат нещата при нея.
Тя само да си представи какво ще стане, когато (ако) се появят и деца в картинката. Леле-мале, не ми се мисли.

# 296
Просто от любопитство, каква е идеята с бързането за деца, че чак да  "трябва" да се задомиш "не прекалено късно"? Искрено ми стана интересно кога е твърде късно и защо трябва? Аз, ако бях жена и изборът ми беше между тва да си гледам сам(а) детето без стабилен доход, понеже няма читав баща наоколо или кариера, и тва да не гледам дете на което не мога да осигуря нормално семейство... ми, отговор Б) ми се вижда бая по- разумен.

Тоя подфорум някак си оставя много странно впечатление, което не съм сигурен дали мога да обясня с подходящи думи Grinning Не, че някого съдя за изборите му - напротив. Всеки си носи глава на раменете, просто ми стана любопитно какъв е мисловният процес в тия случаи.

# 297
murcinhum не могат да ти отговорят защото и те не знаят.
Никой не може да ти обясни как напълно обезумели жени раждат от донор, осиновяват деца сами и им съсипват живота, за да си начешат крастата просто да са майки (пък било то и без мъж).
И да по-добре е да си вземат куче или коте вместо да осакатяват едно невинно същество, но в днешно време подобни извращения се поощряват и насърчават.

# 298
Ами със сигурност има възраст, която е "прекалено късно" и тя не е толкова п късно.  Кариерното издигане и финансовото благополучие пийква след средната родилна възраст за доста  професии.
Ариел, природа. И аз винаги съм искала деца Simple Smile). И се радвам, че каквито и трудности да съм срещала като майка, те не включват зависимост от мъж, свекърва.
Да, хубаво е младите да градят съвместно, хубаво е всяка жена още преди децата да е изградила кариера, да е супер успешна и независима, а мъжът й да й е гръб и опора, обаче, на мен ми прави впечатление колко много изключения има от този оптимален вариант. И тогава най-често на тази (често млада) жена й предстои доста нелек етап.

# 299
Тя темата откъде тръгна и къде стигна. Това за осигуряването на жилище за сина или дъщерята май само в България го има. Точно преди ден коментирахме с приятелка ситуацията в Австрия, която е съвсема различна. Родителите не са длъжни да осигуряват жилище. Даже напротив - осигурявайки жилище ги правят материално зависими и незрели.

Общи условия

Активация на акаунт