Партньор-проблем с алкохола

• 4 254
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте.Безпомощна съм вече.С мъжа,с който живея злоупотребява с алкохола ежедневно .Не му пречи на работата,защото не е на постоянна в момента ,но и да е се справя .
Като му направя забележка ,той се обяснява какво лошо прави и какво пречи.
А той фъфли,смее се сам ,седи часове сам в Тик ток и си пие. и говори с часове само за себе си ,мен все едно ме няма .Ляга,захърква и аз не мога да спя от
изпаренията му И не е само вечер от сутринта е на бири.Имаме разлика 15 години,той е над 50 и от 25 години поне пие.Бившата му жена също го заряза с децата .Ние сме заедно от 12 години с постоянни раздели и събирания ,дори сме имали други връзки и кой дявол ни събра пак.От две седмици почнах да треперя като се напие ,не ми е за пръв път ,значи че ми е свършило търпението.Много пъти като сме навън започва да си измисля несъществуващи неща,да ревнува или се заяжда с хората .Затова не искам да ходим никъде особено вечер .Не знам какво да правя ,казах му че прекалява и повече няма да се пие (домът ни е мой),той си взе нещата и си тръгна .Това за мен значи ,че избира алкохола и няма никакво намерение да промени нещата .Без пиене е просто един слаб човек ,който не може да се бори с живота .Иначе не е лош човек.Има ли смисъл да продължавам,както се вижда нещата са на дъното.За мен не е нормално да се пие всеки ден в количества да те направят зеленчук .И аз бях почнала да пия покрай него ,но спрях навреме.Единствено разбрах,че не ставай по щастлива ,а времето летеше по-ускорено.

# 1
Времето лети ускорено и за възможността ти да създадеш семейство, ако искаш такова. Губиш си времето с алкохолици.

# 2
Има ли причина, поради която си с него вече толкова години?

# 3
Какво по ягодите му е толкова специалното на тоя алкохолик, че толкова години го търпиш?!

# 4
Има ,защото е много интелигентен и добър във всичко ,което прави ,не е грозен,помагал ми е много.Но не мога да се примиря с пиенето,което е някакво свръх удоволствие ,а за мен не е 😔.

# 5
  • SF
Едва ли някоя от нас ще ти каже, че има смисъл да сте заедно и да търпиш алкохолизма и изпаренията му, така че не знам въобще защо ни питаш.
Той нали е направил избора си - тръгнал си е. Ако ти е кофти, ще ти мине. Всяка раздяла е трудна.

# 6
Колко пък ще е интелигентен и добър във всичко, след като пие от 25  години? Жена му е най-умна от трима ви. Тя отдавна се е сетила какво трябва да направи.

# 7
Колкото и да са плюсовете, няма никакъв смисъл от опити за продължение на отношенията.
За да се остави алкохолът, когато си зависим на такова ниво е нужна огромна воля и желание, които той очевидно няма, щом пие активно вече 25 години.
Имам пример от роднинския ми кръг за подобно нещо, не завърши добре.

# 8
Хм, негрозни, неглупави и сръчни мъже има под път и над път. Защо избра точно кварталния пияница?

# 9
И аз имам Един познат алкохолик. Не пие всеки ден но определено си има проблем. Оправия няма.
Вие деца  общи имате ли ?
Не виждам смисъл да го търпиш още. Щом проблема вече е толкова години

# 10
  • София
За какво точно ви е този дърт пияндур?

# 11
Има ли смисъл да продължавам,както се вижда нещата са на дъното.

Не!
Интересно ми е защо се събрахте пак ?

# 12
Ти разбираш ли, че този мъж, хем парясник, хем с деца, хем дърт и вони на ракия, ти е изял 12 години от живота? Че и си го прибрала у вас!

# 13
Има ,защото е много интелигентен и добър във всичко ,което прави ,не е грозен,помагал ми е много.Но не мога да се примиря с пиенето,което е някакво свръх удоволствие ,а за мен не е 😔.
Просто един интелигентен и добър алкохолик, който не е грозен. Не виждам смисъл от темата, няма да ти помогне.
Дано си помогнеш сама!

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 06:23 от G&B

# 14
  • София
Освен, че е кварталният пияница, не е много глупав и не те бие, друго какво ви свързва през тези години? Общи деца? Обща ипотека?

Общи условия

Активация на акаунт