Да продължа ли да опитвам?

• 2 820
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте!Имам дилема и се надявам някой тук да ми даде съвет.Студентка съм 3ти курс.Харесвам момче,което беше проявило интерес към мен мен,когато бяхме 12ти клас,но тогава нещата не се получиха заради моя грешка -предадох го неволно без дори да осъзная какво се е случило.С него се харесвахме, защото оценявахме как е възпитан другия и какви ценности имаме,но явно аз съм доказала точно обратното след моето предателство.От тогава той спря да общува с мен без да коментираме ситуацията,завършихме и всеки продължи по пътя си .Сега учим в различни градове,но аз все още го мисля.Харесвам го и искам да се изясним,дори да не получа нищо друго,освен искрено да му се извиня.Наскоро му писах ,колкото да завържа разговор,като той ми отговори с една дума,а на следващия въпрос дори не ми сийна.Въпросът ми е да опитам ли отново по някакъв начин или да не се залъгвам,че нещата биха могли да се развият?

# 1
Не. Забрави.

# 2
Не. Не опитвай.
Сядай да учиш, намери си почасова работа. Изобщо занимавай се с нещо смислено.
Каквото е зад гърба ти остава отзад, особено щом след подадения сигнал нямаш ответна реакция.
Той е продължил. Продължи и ти напред.
Градът е пълен с момчета и мъже. Ще срещнеш и ти любовта.

# 3
  • Paris, France
На твое място бих спряла да го търся. Бих си взела поука и бих продължила напред.

Да подадем ръка на човек, който вече ни е предал е като да подадем куршум на човек, който ни е прострелял.

# 4
Много си закъсняла - 3 години!
Ако беше веднага или немного дни след това дала някакво извинение или обяснение, кой знае.. Вероятно.
Но след 3 години няма смисъл.

Втората ти грешка е, че сега когато си го потърсила, си започнала най-общо, очаквайки да ти се даде възможност да се обяснявате. Затова ти е отговорил  една дума и нищо повече.
По-разумно щеше да бъде, ако му беше казала "извинявай за тогава" или нещо подобно, и то без да очакваш развитие. Поне си щяла да махнеш един товар и да ти олекне на душата.
Забрави. Но да ти е за поука. И да не се поболееш от това. Човешко е да се греши.

# 5
Аз тука съм малко раздвоена. За да го мислиш три години по-късно, значи случилото се ти тежи. Според мен му напиши какво, защо и как се е случило тогава от твоя гледна точка, един вид твоята версия и - ако смяташ за нужно - се извини. Казваш, че тогава не сте обсъждали въпросната ситуация. Това ще е твоят начин да получиш завършек, closure дето му викат, а той може би да разбере по-добре какво се е случило, ако действително е имало недоразумение.

Обаче не го прави' с цел да завържете контакт и това да прерасне в някаква любовна история, а така, някак чисто и клинично да обясниш какво-що и да продължиш напред без повече да я мислиш тая история. Явно не сте един за друг, явно каквото и да е станало, е счупило нещата в зародиш, time to move on. Но ми звучи като да имаш нужда от едно такова изясняване, дори и той никога да не го прочете или да не ти отговори. Без мелодраматизми и биене на чувства, просто обяснение, което си дължиш предимно на себе си, струва ми се. Вече той да прави с тази информация каквото иска, ако ще да я игнорира, ако ще да я чете, в правото си е.

# 6
Или просто забрави за този човек.
Надали е толкова важен, че са се обясняваш.
Струва ли ти се достойно да се молиш да те разбере?

# 7
Няма истински проблеми и си създава драма.

# 8
Вече втора-трета подобна тема напоследък... Оставете хората на мира. Чист егоизъм е това, на ТЕБ да ти олекнело. Щом даже и сийн няма, вече си стотната дупка на кавала за него, имаш нулева релевантност за сегашния му живот.

# 9
Съгласна съм с последното мнение.
Аз бих се извинила обаче, за да ми олекне на мен, без очаквания за нещо повече, колкото и да е егоистично. (Имала съм такъв случай, но минаха повече от 3г. Не се изясних, извиних, а много държах на човека. Тежи ми още, след 17 години. Единственият мъж за който се сещам от предишните си връзки често.)

# 10
Вече втора-трета подобна тема напоследък... Оставете хората на мира. Чист егоизъм е това, на ТЕБ да ти олекнело. Щом даже и сийн няма, вече си стотната дупка на кавала за него, имаш нулева релевантност за сегашния му живот.

От позицията на личния ми опит не съм съгласна. Преди 8 години и нещо човек, с когото бях много близка, ме предаде по много грозен начин. После се опита да омаловажи случилото се, да махне с ръка, все едно не е било, защото не си беше дал сметка какво прави. Няма да навлизам в подробности, но ако и да съм сигурна, че не го е направил умишлено и не е съобразил, е имал достатъчно време преди да го направи, за да му светне, че с това, което прави, и с начина, по който ще го направи, ще ме нарани много.

Прекъснах всякаква връзка с този човек и продължих напред. Ако опита да се свърже с мен, бих се държала точно като човека от историята в началото. Едносричен отговор и толкова. Което обаче не означава, че не ми се иска да се беше извинил и да ми беше обяснил защо постъпи така след всичко, през което бяхме минали заедно. Ето, осем години по-късно я разказвам тази история, и продължавам да не разбирам, и продължавам да не знам, и продължавам да се чудя. И пак се чувствам, все едно ме е ритнал кон в стомаха, както когато разбрах. И не, не е като да седя по цял ден и да умувам, или да си мисля за този човек - даже много рядко се сещам за него, ако трябва да сме честни. Но винаги, когато се сетя, то не ми идват на ум добрите моменти, които сме имали заедно и годините, прекарани като най-близки приятели, а тая последна постъпка, с която ме предаде. В тоя ред на мисли, да, ще' ми се да се беше извинил, дори и осем години по-късно. Нямаше да подновим отношения, защото се счупиха окончателно едно заради предателството му и второ заради начина, по който реагира след това, но пък аз щях да си получа въпросния closure. Така че това, че някой е продължил напред след една подобна ситуация не означава, че е излязъл напълно здрав от нея. Не мисля, че авторката губи нещо, ако му прати съобщение, стига да не му се тръшка, умилква и обяснява в някакви грандиозни чувства.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 22:00 от Country Strong

# 11
  • Варна
Здравейте!Имам дилема и се надявам някой тук да ми даде съвет.Студентка съм 3ти курс.Харесвам момче,което беше проявило интерес към мен мен,когато бяхме 12ти клас,но тогава нещата не се получиха заради моя грешка -предадох го неволно без дори да осъзная какво се е случило.С него се харесвахме, защото оценявахме как е възпитан другия и какви ценности имаме,но явно аз съм доказала точно обратното след моето предателство.От тогава той спря да общува с мен без да коментираме ситуацията,завършихме и всеки продължи по пътя си .Сега учим в различни градове,но аз все още го мисля.Харесвам го и искам да се изясним,дори да не получа нищо друго,освен искрено да му се извиня.Наскоро му писах ,колкото да завържа разговор,като той ми отговори с една дума,а на следващия въпрос дори не ми сийна.Въпросът ми е да опитам ли отново по някакъв начин или да не се залъгвам,че нещата биха могли да се развият?

Може би, както и други намекнаха и казаха, е редно да се свържеш с него, да се изясните и да се извиниш, но без очаквания за нищо повече, дори и приятелство може би - там вече зависи той как ще приеме нещата и какво ще прецени той, но не притискай нещата.

# 12
Country Strong, е, тя му е пратила някакво съобщение и той даже не го е погледнал, какъв е смисълът? На мен ми беше писал човек да се извинява за нещо, случило се преди десет години. Не ми стана приятно, честно казано. Това извинение пак си беше за него - на него му тежало на съвестта, сещал се бил за мен, въобще беше парад на неговото Его и беше останал с впечатление, че направеното от него е било много нараняващо за мен. Само че животът продължава и на мен хич не ми пукаше за душевните му преживявания.

От написаното от авторката нищо не се разбира - предала го неволно, без да осъзнае, той я помислил за човек с други ценности... Съжалявам, но това звучи като пуберски любовни драми, а другата страна има мижав интерес.

# 13
Интересно ми е какво означава предателство в тийнейджърските очи Grin
Нещо си се пошегувала с него вероятно и не му е харесало или си излязла на кафе с някой, който той не одобрява?

# 14
Били сте много малки,минали са много години.Това,че ти искаш да ти олекне на съвестта,него не го интересува.
Ако толкова чак те тормози,пиши му само  едно "Извинявай" и продължи напред.

Общи условия

Активация на акаунт