Имам нужда от съвет.

• 4 688
  • 46
  •   1
Отговори
Здравейте,
Дори не знам от къде да започна.Пиша това със сълзи на очи,нямам нужда от допълнителни нападки,моля Ви. Запознах се с мъж преди повече от 4 години,три години по-голям от мен,аз съм на 26,той на 29. Още от самото начало нещата не вървяха,защото характерите ни са коренно различни. Аз съм възпитана,не познавах думите,които той употребява.Обиждаше ме с многобройни епитети,е аз пък му се “отблагодарих” като половин година по-късно след връзката ни - забременях. Бременноста ми не премина като при всяка жена - щастлива и задоволена от към всяка една прищявка.На Нова година 2020 например поради факта,че хормоните ми бушуваха ясно си спомням поредната случка,в която той ме обиждаше,макар и бременна взех глупавото решение в навечерието на новата година да се махна от него. Разбира се,бях влачена обратно за косата. Да,знам че съм глупава! Да,знам че сега и аз,и моята малка принцеса ще страдаме,заради моя безразсъдък. Живеем в апартамент на мойте родители,многократно съм го гонела,многократно се е и прибирал. Ако трябва да Ви разказвам цялата история трябва да напиша наистина книга. Споделям Ви последната случка,за да придобиете представа горе долу как протича един пореден “скандал”. Преди два месеца след като взех книжка,ми “подари” кола - на изплащане. И от тогава не е  спрял да повтаря,че колата е негова,тогава когато шофирам ме обижда,че съм инвалид,че съм щяла да умра инвалид. Днес се скарахме затова,че детето отказва да си легне за обеден сън,при което бях обиждана отново с епитети относно визията ми и ми “сподели”,че изпитвал единствено и само агресия към мен и съм единствената жена в неговия живот,с която се държи така. Е,на мен ми падна пердето и му казах да си събира нещата.С гордо вдигната глава ми обясни,че трябвало аз да му ги събера,защото съм му прислужница.
Отказвам да го търпя повече тоя хаиван,отказвам да ме тормози и да потъпква достойнството ми,отказвам детето ми да живее в такива сцени.
Не желая той да я доближава,да си наема адвокат и да се оправя. Няма да позволя да възпита изрод като него. Вече дори със здравето не съм добре,благодарение на него. Подиграва ми се,че съм работела в баничарница и продавам закуски,аз сама осъзнавам,че това не е мъж на място. Да,заплатата ми не е много,но колкото можем двете с малката,толкова. Имаме покрив над главата си,имаме ток и вода,някой хора и това нямат. Ако се наложи да си наема адвокат,ще продам нещо. Не мога повече да търпя да бъда мачкана,неколкократно дори е казвал,че ще ми се изплюе скоро на гроба. Искам да съм щастлива,искам детето ми да е добре. Писна ми да бъда прислуга по цял ден след работно време,да чистя,да готвя и да оправям и да не разполагам с 5 минути за детето си,в които да седнем и да си играем двете заедно.
Дебела съм вследствие на премахната щитовидна жлеза и инсулинова резистентност,но знам че душата ми е много красива,не ме е страх от самотата,имам си детето ми. Да,ще порасне и ще си тръгне,но може би до тогава се надявам да намеря истински мъж.
Не ме нападайте,аз човек и е човешко да правиш грешки,макар и толкова жизненоважни!
Имам нужда си поговоря с някой,защото откакто съм с този човек аз изгубих и малкото приятели,които имах…
И не,не мога да си поговоря с майка ми,защото много добре знаем всички,че това,което може да споделиш на приятел,от части на мама не можеш.

# 1
Взела си правилно решение, не знам какъв съвет искаш. Аз, например, бих те посъветвала да споделиш с майка си, не разбрах какво искаш да кажеш с това, че "на мама не можеш".

# 2
Освен да си възстановиш живота и да не допускаш този "човек" (в кавички) повече в него, друго не мога да те посъветвам. Той има някакви права по закон (ако е припознал детето), има и задължения.
Ако не наемеш адвокат, не знам как ще се справиш финансово с едно възможно дело.
Кажи на родителите си, и аз да напиша. Точно в трудните моменти се познава семейството.

# 3
Взела си правилното решение! Малко късно, но по-добре късно отколкото по-късно или никога. Сега се успокой, че стресът хич не е добре за заболяванията ти. Знам го, защото и аз съм с ИР и Хашимото.
Сподели с майка си по-лека версия на ситуацията, все пак трябва да е в течение. Не навлизай в подробности, не се обяснявай и оправдавай. Просто й кажи "взех такова и такова решение, защото прецених, че нещата между нас не вървят". Направи го, защото е по-добре да научи от теб, а не от него или чужд човек. Полека-лека нещата ще се наредят. Само не отстъпвай.

# 4
За какво да те нападаме?
Осъзната жена, борбена, взела правилно решение.
Не падай духом и се бори за щастието. Не се отказвай и не "клякай"!

# 5
Нападки ще получиш само, ако го прибереш отново и то в жилището на родителите ти!
Пак много си го изтърпяла. Сега се стягай и си оправете ежедневието, детето е голямо и със сигурност скандалите му се отразяват.

Какъв следобеден сън на 4-годишно, тоя не е добре с главния мозък.

# 6
  • София
Първо и основно: промени нагласата си, че няма живот без мъж. Има, и още как. С мъж трябва да ти е добре, да ти е зле може и когато си сама.

Второ: ако детето живее в среда на насилие и обиди, ще приеме това за нормално. И след време, несъзнателно, ще привлича индивиди като баща си. Искаш ли някой да се държи с нея така, както твоят прекрасник се тържи с теб? Да я обижда?

3. Намираш приятел, брат, братовчед, колега... да помогне с изхвърлянето на боклука от твоя дом. Обсъди с адвокат дали можеш да си извадиш заповед за защита (вербална агресия, страх за живота на теб и детето и т.н.). Адвокат да помогне за развод/раздяла, родителски права, издръжка и т.н.

4. Много е важно да разкараш този тормоз, да да възстановиш психическото и физическото си здраве.

5. Известно време стой далеч от мъже, докато възвърнеш самочувствието си и адекватната преценка за хората.

Стискам палци и успех!

# 7
  • Далечният изток
Аз само за това бих те "нападнала" - не мислѝ в момента за друг мъж. Гледай да разкараш този завинаги. Не е задължително да имаш мъж. Даже е по-добре след раздялата с този да не бързаш да се обвързваш, защото съвсем резонно можеш да попаднеш на същия типаж.
Този го изгони завинаги и ако дойде пак, звъниш на 112. Даже бих още сега му завела едно дело по ЗЗДН.

# 8
Чух се с майка ми, написах й във вайбър горе-долу нещата. Това,което тя ми отговори е - “зад теб сме,решенията са твои”. Това ми стига. Думи му кънтят в главата ми,толкова ли е срамно да продаваш закуски? Стана вече срамно да вадиш парички с труд? Имам хиляди мисли в главата си. Празници,Коледа,рождени дни-как ще протекат?Не искам детето ми да се превръща във вещ.Притеснявам се за мнението на неговите родители за мен,тъй като аз съм наистина възпитан човек. Получих с извинение разстройство от притеснение за всичко,което ми предстой. Не ме е страх да гледам сама детето си,страх ме е за много други неща.Страх ме е как преди да си тръгне ми обясни,че аз съм го предизвиквала да ме удари с цел да го осъдя и да изкарам пари. Не,нямам нужда от пари. Имам нужда от спокойствие и щастие с моята малка принцеса,на която в момента ми е трудно дори да обърна внимание и се чувствам виновно за което. Просто все едно енергията ми беше изпита. Знам,че не съм първтаа не съм последната. Благодаря на този сайт,че има непознати хора на които,макар и пишейки мога да споделя терзанията си.

# 9
  • Далечният изток
Всички насилници са едни и същи - все ги предизвикват.... Как пък не!
Само към теб бил изпитвал агресия... Хайде да ходи при някоя друга, там да си бъде като агънце щом е така.
Ще се справиш! Макар че не мисля, че ще се отървеш лесно от този. Ще идва да ти реве и да ти се разкайва, както правят всички и после същата песен на нов глас... Само не го прибирай обратно.

# 10
  • There I was on a July morning
Мило момиче, взела си много правилно решение, подкрепям!
Имаш жилище, работа и подкрепата на родителите си. Всичко това ти дава голяма доза сигурност и възможност за независимост.
Получи и полезни и адекватни съвети от дамите преди мен, последвай ги.
Не ти трябва този агресор, който да ти трови живота, не само твоя, а и на детето.
Относно мнението на родителите му: игнорирай го. Те не са безпристрастни, не се знае как са представени пред тях нещата, твърде вероятно е да застанат на негова страна и да те нападнат, но не се отказвай от решението си.

# 11
Време е кармата да го застигне Wink

Той изнесе ли се?
Смени си патрона!

Среща с адвокат.
Медицинско имаш ли?

Срещи с него само със свидетел.

# 12
Изнесе се,да.
Ключове за вкъщи-няма.
Нямам медицинско,до сега не съм стигала в такива крайности.
За момента мисля да постъпя детински като оставя нещата на течението. Не смятам да задълбавам,искам една седмица да подредя мислите си.Още от сега баща му ми звъня-не съм вдигнала.Него съм го изтрила и блокира навсякъде където може. Имам предположения,че баща му ще ме потърси в баничарницата с цел да се разберем за детето,но за сега искам първо да поставя себе си за кратко на първо място.Смятам,че на дъщеря ми нищо няма да й стане,ако не го вижда за даден период. Ако реши да ме търси с адвокати,да заповяда. Разполагам със снимков и видео материал,както и многобройни скрийншотове на чатове,които могат веднагически да подскажат той що за “човек” е.Тъпото е,че ще се изложа и ще изложа името на дъщеря ми. Наистина много съжалявам,че не избрах истинска и стойностна фигура в живота й.
И аз не съм цвете за мирисане,но знам какво е приказката “блага дума,железни врати отваря”.
Време е кармата да го застигне Wink

Той изнесе ли се?
Смени си патрона!

Среща с адвокат.
Медицинско имаш ли?

Срещи с него само със свидетел.

# 13
Важното е, че си взела правилното решение за теб и детето и се надявам да е окончателно и да спреш с компромисите. Не е трябвало да търпиш и да подлагаш детето на тези сцени. Не я ясно как са се отразили и дали няма да са проблем за в бъдеще за нея.
Бъди твърда! Основните ресурси ги имаш! Продължи гордо напред, че ти си тази, който е показала човечност и отговорност и си изгради план, без участието на този "мъж". Запомни, че вие с дъщеря ти сте най-важните! Желая ти успех!

# 14
Колко хубаво би било, ако жените просто проумеем факта, че е по-добре сама, отколкото с лоша компания.
Момиче, защо да те упрекваме, подкрепяме те. Бий му шута и да се връща на дивана на майка си, която явно не го е възпитала на нищо добро.
Ако не можеш заради себе си, направи го заради детето, за да не расте в такава компания, за да не мисли, че това е "нормалното".
Да си взема колата, багажът лично бих му го приготвила и изкарала отвън. Утре сутрин първо в полицията, после на адвокат.
Бъди умна, много по-добре ще живееш без този човек.

Общи условия

Активация на акаунт