Партньор-проблем с алкохола

• 4 260
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Боже, всичките звучат по един начин. Много добър, златни ръце, умен, чаровен и бла бла бла. Тя го обича. Ама пие и пие много. Започвам да се чудя вече дали не е някаква заразна болест по хубавите, добри, умни мъже. И наистина ли има толкова наивни жени.

Върви в съседната тема, авторке, ще видиш много истории на жени с пияндурници, както мъже, така и бащи. Дано ти светне.

# 16
Добре, той като е на 50 и се налива от сутринта върши ли си задълженията? Малко ме съмнява. Май е безполезен.

# 17
Освен да иска да е Спасителката на горкия заблуден пияница, друга причина да стои не виждам. Само да гледа да не забременее авторката.

# 18
Зависимост към алкохол, цигари и  наркотици не се лекува никога. Дори да спре да пие алкохоликът пак остава зависим, просто контролира зависимостта си. Гледай Ничия земя от миналата седмица.

# 19
  • София
Радвай се, че сам се е махнал. Въобще не го търси. Чакаш, да те набие ли? или по-лошо? Няма смисъл от такива отношения за 12г вече трябваше да си го разбрала.

# 20
  • ВАРНА
Важното е,че "не е грозен".Другото са бели кахъри!

# 21
От млада съм била заобиколена от хора с най-различни пристрастявания -- алкохолни, наркотични, хазартни. Аз самата съм с такива наклонности. Та мога да ти кажа, че почти всички са били изключително интелигентни и чувствителни хора, които без да им мигне окото са съсипвали живота на всички около тях. Човек с пристрастяване, каквото и да е, и майка си и децата си би продал, както е добър, чувствителен и интелигентен. Животът с такъв човек е ад, който няма никакъв смисъл да си причиняваш. Спешно отиди на психолог, за да видиш какво в теб те кара да бъдеш спасител на пропаднал човек, защото и следващият ти ще е мъж, когото да спасяваш, а не грижовен пълноценен партньор.

# 22
Никой дявол не ви е събрал, в теб е причината. Комплекси ли имаш, какъв точно ти е проблемът, та сама се вкарваш в блатото?
Годинките си вървят, а ти още си се събирай и разделяй с пропадняк.
Ще се чудиш после къде ти е отишъл животът.

# 23
  • София
Щом пияндурника е изчезнал от твоя имот - смени бравата и му изкарай партакешите в общия коридор. Отървала си се - почисти, почини си и продължи живота си без него.

# 24
Колкото по- рано се спасиш, толкова по- добре за теб.

# 25
Не е нужно да се пуска тема за всеки пияница.Прочетете съществуващите теми и си направете изводите.

# 26
Моят баща беше и интелигентен и красив мъж,на всичкото отгоре и бизнесмен, но алкохолик .Майка ми не издържа и след много дълъг брак,те бяха заедно от 15 годишни,накрая не издържа ...разведоха се,години след това баща ми почина от цироза .За съжаление от това спасение няма ,колкото и да е добър ,умен,дори богат ,накрая изходът е винаги един и същ .Сигурно го обичате ,но това си е болестно състояние ,оправия няма ,може би единични случай ,но повечето си избират пиенето пред всичко и всичко,дори пред децата си .Просто е зависимост

# 27
Мога да дам само един съвет - бягай и не се обръщай назад! 16 години живях с алкохолик, една тема тук, във форума ми помогна да осъзная какво означава съзависимост от алкохола и как тези хора ни манипулират с чувство за вина. Ако не можеш да се справиш сама, потърси помощ от психолог, но наистина трябва да осъзнаеш, че ти носиш отговорност единствено и само за себе си и няма смисъл да принасяш в жертва живота си на човек, който унищожава своя собствен такъв.

# 28
По-добре късно отколкото никога. Макар и 12 години да си изгубила, поне сега имаш възможност да се освободиш от такова негативно присъствие. Такъв човек щом досега не се е оправил значи никога няма да се оправи. Радвай се и не прави повече такива грешни избори. Това какъв бил - ама красив, ама добър и тн - щом предпочита алкохола пред теб…

# 29
Не знам какво очакваш да ти кажем. По принцип не обичам тричането в тези теми, защото всеки си има някакви проблеми, а тук всеки се държи назидателно и надменно, все едно няма ни един проблем и всичко му е ясно. Но при дългогодишен битов алкохолик… по-добре се спасявай, защото може и да стане агресивен.

Общи условия

Активация на акаунт