Как да постъпя, дразня се

• 15 497
  • 327
  •   1
Отговори
# 30
Не се научихте да не живеете в къщите на свекървите си. За нито един такъв брак (връзка) до сега не съм чула да е оцелял. И защо се мъчиш да и изземеш функциите и се държиш все едно си му майка ? Тя не стига, че очевидно го е разглезила и е мамин син, щом майка му му пере обувките, ами си се юрнала и ти да го гледаш като бебе.

Изнасяйте се от там, иначе няма да ви бъде още дълго.

# 31
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....

Той как реагира на тези обиди? Ако е льоло и мамин син, няма да ти стане по-добре като родиш, а ще се влошат нещата.
По принцип отношенията имат динамика между снаха и свекърва. Могат да се обострят, но не значи, че вечно ще е така. Може да тръгнат зле и после да сте първи приятелки.

Ако искаш нещата да вървят трябва да имаш цивилизовани отношения с роднините си, особено, ако те са важни за мъжа ти и ти искаш да останеш точно с този мъж, в точно тази къща.
Спестеният наем, коства нерви.
Но ще го разбереш след години.

# 32
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Sunshine-rainbow-lollipop, нека позная и второстепенната причина за разделите, вменявана от мама: лошата снаха ей сега ще го омае и ще му вземе имотите! 😄
Не съм разпитвала толкова, но не е му е приятно да е сам.

# 33
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....

Той как реагира на тези обиди? Ако е льоло и мамин син, няма да ти стане по-добре като родиш, а ще се влошат нещата.
По принцип отношенията имат динамика между снаха и свекърва. Могат да се обострят, но не значи, че вечно ще е така. Може да тръгнат зле и после да сте първи приятелки.

Ако искаш нещата да вървят трябва да имаш цивилизовани отношения с роднините си, особено, ако те са важни за мъжа ти и ти искаш да останеш точно с този мъж, в точно тази къща.
Спестеният наем, коства нерви.
Но ще го разбереш след години.
[/quot

Не знам, каза че и е казал че не е права и е направил каквото трябва.. така казва..

# 34
Защо не може да се изнесете ?

# 35
Той не иска, казва че си има къща

# 36
  • София
Щом не иска да се изнесе, спукана ти е работата.

Не се научихте да не живеете в къщите на свекървите си. За нито един такъв брак (връзка) до сега не съм чула да е оцелял. И защо се мъчиш да и изземеш функциите и се държиш все едно си му майка ? Тя не стига, че очевидно го е разглезила и е мамин син, щом майка му му пере обувките, ами си се юрнала и ти да го гледаш като бебе.

Изнасяйте се от там, иначе няма да ви бъде още дълго.
Винаги съществува вариантът да си роди син и да обгрижва него така, както свеки мъжлето. Но и за него ще е същата борба, та не е много сигурно, че планът ще проработи.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:05 от Лъвица

# 37
Излиза, че още не сте пораснали с мъжа ви. Той е вече с "две майки" тъй да се каже, които воюват за пижами, пантофи...

Вие сте влязла в  къщата на свекървата, къща с 2 входа, с илюзията, че сте ОТДЕЛНО. Да, ама не. Имотът не е ваш. По-самостоятелни щяхте да бъдете под наем.

Мъжът ви жонглира с този багаж, разнасяйки го и в двете отделни къщи - да не излезе после, че и пералнята ви е обща? Или че някой е сменил пижамата, ако половинката ви вместо в командировка е кръшнал някъде.

Чула сте свекървата да ви нарича "боклук" в разговор със сестра му и какво правите? Вместо да разберете, че това не е нормално - там, където живееш да те считат за боклук, вие не разговаряте с нея, дори не сте обидена, а просто решавате да я изключите. Добре, но как?
Като питате във форум чужди хора, за да не притеснявате майка си?

Да си играете на семейство - може. Но това е фарс, бързо балонът се пука.

На колко сте години? Според годините, образованието и професията някакъв съвет може да се търси. Иначе хей така като универсална рецепта, няма как да ви се даде съвет.

# 38
Амииии... Като я видиш да му пере обувките и занасяш и гащите му и дрехите му, че и твоите и и благодариш с усмивка.

# 39
Mary_1, гарантирам Ви, че той къща няма - къща има майка му, която му е обещала да му я остави, ако живее с нея.

Моят съвет е или да говорите по-сериозно и по-задълбочено с мъжа си по тази тема и защо искате да се изнесете, или просто Вие самата да го напуснете. Тормозът от страната на свекървата ще продължи със сигурност.

# 40
  • Terra incognita
Никога не съм разбирала това съперничество на битово ниво между снаха и свекърва.
Била му изпрала обувките, ми супер. Ти вместо да се радваш, ще се спукаш от злоба.
Радвай се и си пий кафето, вместо да търкаш калните чепици на мъжа ти.

# 41
  • София
Скрит текст:
Той не иска, казва че си има къща

Няма. Къща има майка му.

# 42
Всичките сте за бой - свекървата, че те обижда (не толкова, че му пере обувките), мъжът ти, че не си приготвя багажа и не си пере обувките сам (никога не съм прала обувките на мъжа ми, и багажа сам си приготвя) и най-вече ти, че търпиш и двамата, че и на техен терен си се натресла.
А ако мъжът ти е по-склонен да напусне теб, но не и къщата, не знам какво правиш с него. По-нататък ще се появяват още по-сериозни проблеми и пак ти ще си най-потърпевша.

А, да добавя - аз с удоволствие бих оставила свеки да пере мръсните, миризливи обувки.

# 43
Ами аз точно за това попитах на каква възраст са.
Като не иска да се изнася, няма решение.
Или търпиш или си търсиш друг.
Ако се родят деца, става още по зле.

Пак казвам: свекървата си е в Къщата си. Няма причинна да се променя

# 44
  • София
Обясни на мъжа си, че е възрастен човек и не е нефелен, че да не може сам да си подготви багажа и да си изпере пантофите. По същата логика и не е нефелен да осигури самостоятелен дом за семейството си, щом иска да си играе на такова.
Останалото не можеш да промениш, но не забравяй, че той е син на тази майка, а крушата не пада много далеч от дървото.

Общи условия

Активация на акаунт