Как да постъпя, дразня се

• 15 501
  • 327
  •   1
Отговори
# 15
  • волно калдъръмче
Казваш му в прав текст с кое не си ок и очакваш от него да говори с майка си и да постави здравословни граници. За него може да са дреболии, но това е твоят начин да покажеш грижата и вниманието си към него и когато той ги окачестви като дреболии или битовизми, на теб не ти става по-леко, а напротив - обезсмислят ти труда и желанието. Поривът да се грижиш за него, като се мериш с майка му, е унищожителен. Много добре знаеш приказката "мама знае най-добре". Това са обсебващи и контролиращи майки. В момента ти си в къщата й и не си мисли, че имаш право да определяш правила или да си по-добра от нея. Ще има още с какво да те дразни, докато мъжът ти не реши да ти влезе в положение. Разбираемо е той да не иска да се разправя с нея. Тогава няма и какво толкова да направиш - стягаш си куфара и се изнасяш.

# 16
Казваш му в прав текст с кое не си ок и очакваш от него да говори с майка си и да постави здравословни граници. За него може да са дреболии, но това е твоят начин да покажеш грижата и вниманието си към него и когато той ги окачестви като дреболии или битовизми, на теб не ти става по-леко, а напротив - обезсмислят ти труда и желанието. Поривът да се грижиш за него, като се мериш с майка му, е унищожителен. Много добре знаеш приказката "мама знае най-добре". Това са обсебващи и контролиращи майки. В момента ти си в къщата й и не си мисли, че имаш право да определяш правила или да си по-добра от нея. Ще има още с какво да те дразни, докато мъжът ти не реши да ти влезе в положение. Разбираемо е той да не иска да се разправя с нея. Тогава няма и какво толкова да направиш - стягаш си куфара и се изнасяш.

Точно и аз исках това да кажа: свекървата си е в къщата си. Не можеш да и определяш какво да прави в собствения си дом.
Според мен това е само началото. Ще дойдот и други неща дето ще те дразнят

# 17
Ами глупости са наистина. Като си се съгласила да живееш с родителите на мъжа ти, ще търпиш. Опитай се да се сближиш с нея. Може пък да е добронамерена. Може да намериш начин да я "завъртиш". Утре ще ти "потрябва" да гледа внуците. Бъди  по-умна и дипломатична. Преглътни си егото, особено щом живееш в тяхната къща.
Сун Дзъ е казал в Изкуството на войната "Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо." Води я тая война умно. Вместо да се тръшкаш потърси добрата страна на нещата.

# 18
Живее в тяхната къща, обаче не се били опознали и вече решила да не им говори.

И на мен ми стана интересно какво работи мъжът с тая пижама и пантофи.

# 19
  • Ст Загора
Може да е ходил на командировка.
Пробвай да се сприятелиш със свекървата, но трудно. Аз не успях! Ние не живеем заедно.
Най - добре се изнесете!

# 20
Спри да отглеждаш и да приготвяш багажчето на мъжленцето, да му переш пантофките и да изземваш функциите на маминка.
Вместо това й дай да изпере и твоите пантофки и й кажи да ти купи пижамка.

# 21
  • София
Какво е това, бой коя да е майка на голям мъж? Щом иска да го обгрижва, хич не бих се бутала, а бих си щракала с пръсти. Друга тема колко е приятно мъжът ти да е дундурен от мама като малко детенце. Ама докато живеете заедно, така ще е, а родиш ли, съвсем страшно ще стане.  Щом отсега се дразниш, после няма да ти останат нерви.

# 22
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....

# 23
  • София
С удоволствие бих дала на свекърва ми да изпере обувките на мъжа ми, пък ако иска не само пижами да му купува, а и всичко останало.

# 24
По интересно в случая е, какво е говорила свекървата. Иначе голям праз, че му измила обувките. Ми супер, и чехли и пижами да купува, не бих имала нищо против.

# 25
  • София
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....

Съвсем възможно е да те мрази, само защото смята, че си ѝ отмъкнала единствения и неповторим.
Тия схеми тип "Ние живеем в една къща, ама сме с различни входове/етажи" никога не съм ги разбирала. В една къща ли сте, винаги някой ще се меси, ако ще и вие да живеете в палатка на двора. И ще дава акъли кое как се чисти, кое как се пере, кое как се глади и прочее. Дете има ли, за него акълите ще са пет пъти повече.
Затова смятам, че е най-разумно всяко семейство да живее отделно. Обичам майка ми безкрайно много, но и с нея не бих живяла.

# 26
Съжалявам, но всеки път съм изумена как във форума все се намират жени, които са готови да влязат във война със свекърва си коя да пере и обгрижва мъжа й 😄 Разбирам, че го обичате, ама чак да се състезавате коя ще му изпере обувките... Къде ги намирате такива мъже и с каква цел заживявате с тях в къщата на родителите му? Ако един мъж Ви взима насериозно и има ясни граници докъде може да му се меси майка му, ще иска да живее самостоятелно с Вас. Ако ли не, просто търси кой да замести мама след време.

# 27
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Съжалявам, но всеки път съм изумена как във форума все се намират жени, които са готови да влязат във война със свекърва си коя да пере и обгрижва мъжа й 😄 Разбирам, че го обичате, ама чак да се състезавате коя ще му изпере обувките... Къде ги намирате такива мъже и с каква цел заживявате с тях в къщата на родителите му? Ако един мъж Ви взима насериозно и има ясни граници докъде може да му се меси майка му, ще иска да живее самостоятелно с Вас. Ако ли не, просто търси кой да замести мама след време.
Имам един познат, вече 40 +, два апртамента, той живее с мама и тате, две сериозни връзки заминаха, защото не ще да се изнесе. Той жилище си имал...

# 28
И аз се записвам да разбера каква е тази работа, за която трябва пижама.

# 29
Sunshine-rainbow-lollipop, нека позная и второстепенната причина за разделите, вменявана от мама: лошата снаха ей сега ще го омае и ще му вземе имотите! 😄

Общи условия

Активация на акаунт