Премахване на презимето от българските документи

• 5 515
  • 50
  •   1
Отговори
# 45

При взимане на гражданство в зависимост от държавата, може да се махне автоматично или допълнително да се подаде молба да се премахне от собственото име, тъй като не му е мястото там.
Това не е вярно.
Категорично, не е вярно!

# 46
Зависи за коя държава става дума.

# 47
Зависи за коя държава става дума.
В коя държава може?
Конкретни данни?
И каква е процедурата,  за да ти се издаде второ гражданство,  но с премахнато име, което обаче,  фигурира в българскатаЛК?
Изобщо,  как се получава второ гражданство- пакет документи?

# 48
  • Deutschland/HE
В Германия има такава възможност.

# 49
Добре де, имало.
Нали това се пита- как става, като името в българската ЛК фигурира.
Аз не съм вадила немски документи,  но съм с друго двойно гражданство,  и в процедурата изобщо не е имало начин да си изпишеш дори името по- различно , от изписването върху нашата , бг ЛК.
Освен това, се представя декларация свидетелство за съдимост- по автоматичен ред, в който пак сме с по 3 имена.
Кажете, какъв е редът, едно и също лице, в бг документи да е с 3 имена, в чуждите си документи- с 2 имена!

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 20:47 от LordOzzy ⚡

# 50
  • Deutschland/HE
Ние преди четири години минавахме процедурата, не си махнахме бащините имена. Тогава говорихме със сружителката в кметството, но не навлязох в подробности. Да отиде в кметството, там ще и дадат най-пълната и точна информация. Тя не би трябвало да има проблеми с езика. По принцип се прави още със започването на процедурата по придобиване на второто гражданство.

Общи условия

Активация на акаунт