Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 938
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, да се похваля. След три месеца цедене, опити за приучаване на гърда, рев, нерви и тревоги за един месец хранене само от гърда бебо е пораснал с 500гр и 3см. Blush Благодаря на всички ви за подкрепата и съветите. Без вас нямаше да стигна до тук.

# 196
  • над кукувичето гнездо
Момичета, да се похваля. След три месеца цедене, опити за приучаване на гърда, рев, нерви и тревоги за един месец хранене само от гърда бебо е пораснал с 500гр и 3см. Blush Благодаря на всички ви за подкрепата и съветите. Без вас нямаше да стигна до тук.
Това е страхотно! Радвам се, че сте успели, а за вас по-голямо улеснение няма!

# 197
Didi i Mitko, това е чудесноо 😊🙄 браво на  бебчо и на теб!

# 198
Браво! Продължавайте, ще става по-лесно Wink

# 199
Чудесно! Това е добра мотивация и за други мами!
А аз да ви питам, изчезва ли ви рефлекса на потичане по някое време. С първото беше изчезнал около годинката, а тия дни забелязвам, че го няма.

# 200
Да, на мен с второто дете много рядко ми се случваше.

# 201
При мен до скоро се задействаше и от двете деца. Голямото не суче, но като дойде да се гушне сутрин и теквах.

# 202
  • над кукувичето гнездо
Пак, че е от дете. Аз докато съм си мислела за помпата съм протичала... Laughing

# 203
Предполагам е индивидуално. Аз никога не съм имла такъв рефлекс Thinking

# 204
Пак, че е от дете. Аз докато съм си мислела за помпата съм протичала... Laughing
С глас се смях Grinning С помпата имате дълбоки взаимни чувства Grinning

# 205
  • гр. Варна
Нищо не мразя повече от тази помпа😃 направо искам да я унищожа;д

# 206
  • Варна
С глас се смях Grinning С помпата имате дълбоки взаимни чувства Grinning
И аз. С първото не изчезна, докато не отбих детето. С това още е рано, на 2 месеца е, но дотук рефлексът е по-силен. Писна ми да са ми мокри блузите, ходя постоянно със сутиен заради подплънките. Нощем е най-зле, не знам вече как да ги слагам (спя без сутиен, не мога с него).

# 207
Потник за кърмачки може да спаси положението, защото има къде да се закрепят подплънките. На мен проблема нощем не ми е че тека спонтанно, а че като спя на една страна от притискането започва да тече.

# 208
Явно наистина е до организъм, и аз не съм го изпитвала този рефлекс. Но да потвърдя, че потника за кърмачки е много удобен. Купих си два от Лидл миналата седмица и сега ме е яд, че взех само два. Супер удобни са, има място за подплънки също така, за мен са по-добър вариант от сутиените за кърмачки. Сутиените хич не са ми удобни за ежедневно носене.

# 209
  • Варна
Здравейте отново 😊 С бебо вече седмица сме вкъщи, с помпата вече се получават нещата и то доста бързо , а не по 1 час, за да изкарам нещо. Като цяло се храним на 90% от гърда, цедя защото все още продуцирам повече от необходимото. Проблемът ми е че малчо още няма силички и все заспива или успява само от едната гърда да хапне и другата хич не я отразява. Когато успея накрая бутвам и шишето с кърмата, за да съм сигурна че се е наял. Въпросът ми е как да го събуждам, щипя по ушенце, раменца, сменяме памперс. Често цокне 5 пъти и е заспал дълбок зимен сън. Все още не мога да разчитам на него да си каже кога е гладен защото често се успива за яденето и гледам на третия час да го слагам на гърда. Ако съдя по акането би следвало да си хапва добре, защото има от 3 до 5 наакани памперса на денонощие... Нали знаете, ако една майка не се притеснява дали си е нахранила детето, няма да е майка просто 😂

Общи условия

Активация на акаунт