Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 936
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Бих казала никакви компреси като няма запушване! Толото е, за да тече по-лесно, а студеното след кърмене обикновено, за да намали болката и подуването при запушване.
Изчетете блога на Хедра и  ще ви се изяснят много неща.

# 181
  • Варна
Туп и аз тук.
Бебка е на почти 3 месеца, от третия й ден е само на кърма на поискване. От 10-15 дена забелязах , че бебка не захваща добре ареолата, която после има лек оток. При кърмене няма болка , тук таме се чува онова гадно цъкане. Значи тя вместо да отвори широко уста и да обхване хубаво просто отваря леко уста и отдалече засмуква зърното и ареолата. Абе с две думи засуква плитко. Горната й устна  я обръща навътре, че като гледам и долната също.

Направих среща с консултант у дома, но според нея щом бебето качва добре и си хапва, аз нямам болка... вече няма смисъл да променяме начина й на засукване. Каза да пробваме различни пози, където аз контролирам главата й и тн., но за бебето и мен беше неудобно и няма смисъл да се мъчим и двете.  Също да я стимулирам да отваря широко устата като я дразня и тн но бебето се сърди, че не може бързо да засМуче и почва да плаче. Вечер гледам , че тя не дава главата леко назад , а е централно пред зърното и само отваря устнички леко и оппп отдалече засмуква с обърнати устни Sad
Мисля, че изпуснах момента и се получи така, когато вечер започнах да я кърмя само легнала настрани и много много не гледах какво се случва. А сега гледам и се ядосвам със всяко кърмене и само й оправям устните с ръка.
Някакви идеи какво да правя как да постъпя ? Гледам клипове в началото като почнахме да се кърмим как хубаво обръща и двете устнички на вън , а сега направо се изяждам от яд като видя как ги е обърнала на вътре Triumph
Мрън !

# 182
Ми и моето не захапва като по клипчетата и никога не е успявало и голямото също. Кривчи си устничките както се сети, но нямам болка и не ме бърка.

# 183
И моите не захапваха добре, но мен ме болеше.Не успях да ги приуча и си карахме така.

# 184
Мис, и моят бебок така суче, не ме боли и ми е все тая щом се наяжда. Не го мъчи детето с бъркане из устата, ако качва добре.

# 185
И аз щях да ви пиша същото като Miss_V точно днес - гледах едни снимки в страницата на Хедра и установих, че горната устна на бебето ми не е навън, а навътре, т.е. и моето не захапва като по учебник явно. Викате - щом се наяжда и качва, всичко е ок?

# 186
  • София
Явно и моето не захапва като хората. За сметка на това явно си имам вазоспазми... Ама като единственият начин да го успокоя е да ме ползва за биберон, така ще е (какви ли не залъгалки не купих, но не ги понася в устата си и директно го плюе).

# 187
Да се приучи бебето на залъгалка също отнема време и постоянстео!😁

# 188
  • София
Честно казано не съм сигурна, че искам да го приучавам на залъгалка 😂 Ама пък ми се иска поне веднъж след като го нахраня, моят мъж да го приспи, а не да ми виси по гърдите и да си играе 😂

# 189
Мен много ме боляха зърната и бе абсурд да ме цокат вместо  залъгалка.И двете ми деца ги научих да я ползват, ама после едвам ги отучих от нея:)))

# 190
Моите категорично отказваха залъгалките и спрях да се напъвам, но не съм и разрешавала да съм биберон, от самото начало не съм използвала този коз. Трудна работа е да се накара кърмено бебе да смуче залъгалка. Аз също имах вазоспазми с първото, но с второто нямам.

# 191
  • София
На мен Хедра на консултацията ми каза, че долната устна е по-важна. Моята с горната стиска и не е по учебник.

# 192
  • Варна
Йеее не сме сами Grinning
Ами гледам да не се вглеждам, ама се дразня, че съм изпуснала момента с този й начин.
Първите 2 месец качи по близо килограм, а сега като я претеглих за 12 дена - 350 грама близо, което означава, че си хапва. През деня яде на час-два , а вечер на 3 часа . До скоро имаше паузи вечер  по 4-5 часа и си мислех, че сега нещо може и да не успява да се наяде като е на толкова често и вечер.. ама явно хапва.

А, някоя друго бебе да си смуче долната устна ?
Моята дъщеря от 3-4 дена  и това започна да прави.. ама биба не ще !

# 193
  • София
Как да позная, че бебето ме ползва за залъгалка, а не цели стимулиране на лактацията? Защото и мен не ме кефи да съм залъгалка, но в началото го оставях за да стимулира.

Miss V, моят син си смуче устната като е леко гладен. Като е много гладен се опитва да си изяде ръцете. А като е освирепял надува гайдата. 😂 На 52 дни е.

# 194
Моето вече е на почти 7 месеца и пак си смуче долната устна, много ми е смешно Simple Smile
Ако бебето суче хубаво то се чува как гълта, движенията за активни, а ако ви използва за залъгалка движенията са много плитки, не се чува гълтане. Загледайте се повече като е много гладно бебето и като не е и ще видите разликите.

Общи условия

Активация на акаунт