Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 915
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Ок е, нали затова е на поискване.

Мерси!

# 166
Love_fairy,когато моята беба я болят много зъбите яде на час и малко, та да не са зъбки?

# 167
Момичета по колко мл. кърма изяждаха вашите бебоци когато бяха на 6 дена?

# 168
Love_fairy,когато моята беба я болят много зъбите яде на час и малко, та да не са зъбки?

Моята бебка е на 24 дена. Аз се чудя, защото по принцип хапва и от двете гърди, а сега от едната и заспива, но пък спи спокойно 30-40мин и се събужда за още едно хапване. А може и аз да давам да суче  прекалено бързо. Днес ни е първи ден самички вкъщи (ММ се върна на работа) Relaxed

# 169

Моята бебка е на 24 дена. Аз се чудя, защото по принцип хапва и от двете гърди, а сега от едната и заспива, но пък спи спокойно 30-40мин и се събужда за още едно хапване. А може и аз да давам да суче  прекалено бързо. Днес ни е първи ден самички вкъщи (ММ се върна на работа) Relaxed
Еее, тя е мъничка още, нормално е да хапва на често, още сте в процес на регулиране на кърмата 😉 давай й все на поискване. И моята хапва от една гърда на хранене. Вече е на 5++. Скоро ще си свикнете двете, спокойно. Гледай да почиваш, да хапваш и си я кърми ☺😊

# 170
  • гр. Варна
Момичета имам голям проблем с кърменето.. имам достатъчно кърма, но едната ми гърда е два пъти по-голяма от другата и имам раничка на зърното, ходих на преглед казаха, че за сега нямам мастит или каквото и да е възпаление и да се мажа с Гермастан, обаче не спада тази гърда и това е Sad някоя с подобед проблем ?

# 171
Момичета имам голям проблем с кърменето.. имам достатъчно кърма, но едната ми гърда е два пъти по-голяма от другата и имам раничка на зърното, ходих на преглед казаха, че за сега нямам мастит или каквото и да е възпаление и да се мажа с Гермастан, обаче не спада тази гърда и това е Sad някоя с подобед проблем ?
За раничката мажете с Лансинох, той е без отмиване и оставете гърдите на "свобода" колкото може повече, т.е. без сутиен и блуза. Гърдата защо е по-голяма, много повече мляко ли има в нея или е нещо отекла.

# 172
  • гр. Варна
Ами има да доста повече, но като я изцедя и след 30 мин същата работа.. направо не знам вече какво да я правя..

# 173
 Цедете по малко, до облекчаване, да не боли, т.е. да остава пълна и за няколко дена би трябвало да започне да произвежда по-малко и увеличавайте интервалите, на които цедите.

# 174
  • гр. Варна
Цедете по малко, до облекчаване, да не боли, т.е. да остава пълна и за няколко дена би трябвало да започне да произвежда по-малко и увеличавайте интервалите, на които цедите.
Лекаря каза да я цедя повече че да нямало мляко в нея, а малкия не иска да яде пт другата явно защото пуска по-малко.. и е едно ръмжене, дърпане.. а тази която ме боли юуска от 5-6 каналчета Sad

# 175
  • Русе
И при мен лявата е по голяма от дясната. Като цедя излиза повече като милилитри и доста по бързо. Имам повече отпушени канали там. Когато бебка суче редовно се задавя. Гледам да я предлагам след малко изцеждане...
Аз имам проблем при дясната гърда. Под мишницата ми се надува топче когато слиза кърма. Днес бях на контролен преглед и АГ каза, че е нормално. Опита да ме убеди, че ми расте трета гърда. Били сме като животните, те имали по 6 или 8, и ние имаме само, че скрити. Това моето било такова. Млечен канал и ще си мине, да не го мисля. То ме наболява и ми е трудно да го забравя, но съм малко по-спокойна. Иначе зърната доста болят при първото дръпване после не чак толкова. Мажа и с крем за зърна /по рядко/ и с кокосово масло за овлажняване.
Има ли някой друг с трета гърда като мен /или топче под мишницата? И кога да го чакам да мине?

# 176
  • гр. Варна
И при мен лявата е по голяма от дясната. Като цедя излиза повече като милилитри и доста по бързо. Имам повече отпушени канали там. Когато бебка суче редовно се задавя. Гледам да я предлагам след малко изцеждане...
Аз имам проблем при дясната гърда. Под мишницата ми се надува топче когато слиза кърма. Днес бях на контролен преглед и АГ каза, че е нормално. Опита да ме убеди, че ми расте трета гърда. Били сме като животните, те имали по 6 или 8, и ние имаме само, че скрити. Това моето било такова. Млечен канал и ще си мине, да не го мисля. То ме наболява и ми е трудно да го забравя, но съм малко по-спокойна. Иначе зърната доста болят при първото дръпване после не чак толкова. Мажа и с крем за зърна /по рядко/ и с кокосово масло за овлажняване.
Има ли някой друг с трета гърда като мен /или топче под мишницата? И кога да го чакам да мине?
При мен не е точно топче, но имам чувството че като слиза самата кърма и се втвърдява на едно определено място и ме боли, след изцеждане се успокоява, но за кратко и почти постоянно тече кърма от нея

# 177
С цедене до дупка само задълбочавате хиперлактацията на тази гърда. Предлагайте първо по-празната, после тази, за може да се уравновесят нещата леко по леко. Нормално е едната да е по-голяма и да пуска повече, но все пак за личен комфорт е добре да са сравнително еднакви. Цедете само в краен случай, т.е. болка и не доизцеждайте пълната гърда след ядене. Задържането на мляко крие риск от запушване, та усетите ли нещо такова се минава в режим за отпушване, т.е. цедене до край.
А третата гърда....може и четвърта да е Grinning Като потича млякото има много малки мускулчета между каналите, които се свиват и притискат каналите и теква мляко, та ако някой канал е препълнен може да се усеща като буца като се задейства рефлекса на потичане, важно е след кърмене да не остават буци. Като се регулира кърмата ще се оправи вероятно, защото няма да се препълват гърдите.

# 178
Лекаря каза да я цедя повече че да нямало мляко в нея, а малкия не иска да яде пт другата явно защото пуска по-малко.. и е едно ръмжене, дърпане.. а тази която ме боли юуска от 5-6 каналчета Sad
Лекарят е ...за убиване! Как рака да се цеди да няма мляко- колкото повече се цеди, толкова повече мляко има!

# 179
  • гр. Варна
Ами и аз така съм чувала ама.. знам ли вече🙄 единия ми казва топли компреси, другия вика в никакъв случай топло слагай студено... вече тотално се обърках..

Общи условия

Активация на акаунт