Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 922
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Благодаря! Добре, че ме домързя да ставам тази нощ, иначе като нищо щях да изпия две хапчета.

# 151
Може. Аз и по време н бременността съм изпила сума ти но шпа и магнезий заради контракции, така че става. Разбира се, да не се прекалява е добре.

# 152
Аз също съм изпила много но шпа, но при кърмене не трябвало... Аз го бях изпила и тогава попитах и Хедра каза, че не е най-добрия избор, нищо че бременните го ядат като шоколад.

# 153
Аз затова казвам да опита с парацетамол, защото е най-безвреден, той е също вид обезболяващо и на мен ми действа.

# 154
Аз също съм изпила много но шпа, но при кърмене не трябвало... Аз го бях изпила и тогава попитах и Хедра каза, че не е най-добрия избор, нищо че бременните го ядат като шоколад.
Полезно е това да се знае. В интерес на истината понеже в 8 месец имах много контракции и се притеснявах да пия много един доктор ми каза че действително не е добре че бременните тук нагъват нош па постоянно понеже трябвало да се използва само в краен случай. Така че сигурно има резон в това. При мен нямаше как. Все пак съм доволна че малко ми помогна, благодареное на него устисках и родих малко след като влезнах в 9ти месец.
За кърменето, в такъв случай парацетамол пробвайте по-добре, пак е нещо все пак.

# 155
Здравейте!
На 11 дни сме, храним се с АМ, но правя опити да го свикна на гърда.
Мъчат го колики, много е раздразнителен и отказва да цока (засукал е вече, знае).
Свикнал е на шише и си го търси - голям рев е иначе.
Опитвала съм да го кърмя, кога ли не - гладен, неспокоен, сънен ... Най-много цокне малко и заспи. Изобщо все едно не е ял и плаче след гърда.
Посети ме акушерка вкъщи, която ми отпуши каналите и видя, че бебето си суче, но се оказва много упорит.

Как да подходя, за да ни се получи?
Да кърмя ли през хранене (с АМ) ?
На поискване или както сега го храня?

Благодаря предварително!

# 156
Опитайте само гърда, на поискване.Трябва малко упоритост.
По-добре денем започнете, коликите идват привечер , рано сутрин.
Ако желаете да кърмите поддържайте лактацията чрез цедене , когато сте дали АМ.
Бебетат заспиват често по време на кърмене, уморяват се и е нормално да се събудят с рев, защото не с успяли да се насучат добре.Големият ми си ядеше по един час и практически 2-3 м бяхме на гърда непрекъснато.

# 157
Здравейте!
На 11 дни сме, храним се с АМ, но правя опити да го свикна на гърда.
Мъчат го колики, много е раздразнителен и отказва да цока (засукал е вече, знае).
Свикнал е на шише и си го търси - голям рев е иначе.
Опитвала съм да го кърмя, кога ли не - гладен, неспокоен, сънен ... Най-много цокне малко и заспи. Изобщо все едно не е ял и плаче след гърда.
Посети ме акушерка вкъщи, която ми отпуши каналите и видя, че бебето си суче, но се оказва много упорит.

Как да подходя, за да ни се получи?
Да кърмя ли през хранене (с АМ) ?
На поискване или както сега го храня?

Благодаря предварително!
Храни на поискване без АМ. Да, ще е тежко и уморитно. Плаче ли - даваш! Може да иска на час, на час и половина, няма значение - само и единствено с хранене на поискване ще ти се регулира кърмата и ще махнеш АМ. С кърмата бебето получава имунитет, защото получава нужния микробиом от твоята чревна флора - нужните добри бактерии, които обработват храната ни. АМ не може да му го даде. С кърмата му даваш имуннологични тела - АМ не може да му го даде. Знам, че е лесно да дадеш шишето като си изморен, особено нощем. Голяма грешка! Нощем е най-важно да суче. Да, бебетата се уморяват, докато заякнат - приготви си книга, телефона, настани се удобно и един час минава бързо. В какви пози храниш? Бебето трябва да засуква не само зърното, но и част от ареолата на зърното. Нослето трябва да сочи гърдата и да може да диша, не да е смачкано. Кърми легнала - ти ще почиваш, бебето докато яде. Особено за нощните хранения. Ако искаш да кърмиш - забрави добавката. Ако ще я ползваш въпреки съветите тук - поне ползвай шише, което имитира процеса на сукане - медела имат такива шишета и ще видиш как само бебето ще ти бута шишето. Аз прекарах една седмица в нонстоп упоритост да махна добавката и ето 5 месеца и половина се кърмим. Трябва обаче търпение и упоритост. Всички сме минали през затруднения в началото, но веднъж като ги преодолееш,  кърменето е най- мързеливия и безплатен начин да храниш бебето си. Но и да комуникираш, успокояваш и въобще създава се една връзка, която шишето с формула не може да създаде.

# 158
fuzzy_d, всичко зависи от това дали сте готова да понесете свикването с гърдата. Аз съветвам да е радикално, спирате АМ и само гърда. Нека си реве, все ще се предаде по някое време, според мен няма да е повече от няколко дни, особено щом имате мляко. Ако редувате с АМ рискувате да го приучите да седи гладно, защото знае, че после ще има лесно мляко. И на поискване, задължително!!! Колкото пъти ревне, толкова пъти на гърда.
Напълно възможно е да го приучите към гърда, не се отказвйте. В предната тема Електра беше писала, че точно така е подходила и бебето все още се кърми, тя е добра мотивация!

# 159
Здравейте! Още съм в осми месец, но от около края на четвърди гърдите ми протекоха. Тогава бях с много контракции. Сега само от време на време излиза нещо от тях и то главно от лявата, но мн рядко. Днес обаче мн ме боли лявата гърда, високо по средата. По-скоро много ми пари отвътре. Какво да правя? Нормално ли е?

# 160
Напълно непознато ми е това състояние. Усещате ли бучка вътре? Не цедете в никакъв случай без да ви каже лекар, защото може да предизвика контракции. Иначе коластра си е нормално да излиза по някоя капка, не е необичайно, но локализираната болка е необичайна, така че според мен е добре да види гинеколога ви като начало. По време и на двете ми бременности гърдите и зърната спираха и започваха да ме болят сигурно 100 пъти, все си мислех защо ме боли, какво става или защо е спряло да ме боли, но си беше болка в гърдите като преди цикъл и зърната бяха много болезнени и чувствителни като и двете усещания изчезнаха с раждането.

# 161
  • гр.Бургас
Здравейте момичета!
Аз имам следния проблем от няколко дни: като засуче бебето от гърдата( само от лявата) и усещам болка, както при самото засукване, така и по време на самото кърмене , а и след него. На самото зърно има нещо като бяла точка или петно ,което след няколко минути изчезва и след всяко кърмене се появава отново за няколко минути.
Някой има ли представа какво може да бъде това, на какво се дължи и най- вече как да спра болката?

# 162
Здравейте момичета!
Аз имам следния проблем от няколко дни: като засуче бебето от гърдата( само от лявата) и усещам болка, както при самото засукване, така и по време на самото кърмене , а и след него. На самото зърно има нещо като бяла точка или петно ,което след няколко минути изчезва и след всяко кърмене се появава отново за няколко минути.
Някой има ли представа какво може да бъде това, на какво се дължи и най- вече как да спра болката?
Звучи ми като моя проблем- колапс на капилярите, много е болезнено.Мажех се с Лансинокс и търсех удобна поза, но с второто дете си ме болеше почти цяла година при кърмене, просто болката се притъпи в някакъв момент.

# 163
Моята кукла тази нощ си сука на 3 часа, но от 9 ч насам, хапва на час-час и малко и се чудя дали е ок?
По принцип хапва на 2ч, макс 2,5ч и хапва от двете гърди. Сега първите хранения след 9ч, хапва от едната и заспива, след час - от другата.

# 164
Ок е, нали затова е на поискване.

Общи условия

Активация на акаунт