Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 672
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Ще задам въпроса си към майките кърмещи или кърмили второ дете, при условие, че от всичко написано разбирам, че бебето не се пуска от гърда доста време как обгрижвате голямото си дете, все пак и то е човек има своите нужди???

# 541
Ще задам въпроса си към майките кърмещи или кърмили второ дете, при условие, че от всичко написано разбирам, че бебето не се пуска от гърда доста време как обгрижвате голямото си дете, все пак и то е човек има своите нужди???
Ами трудно! Второто ми се падна да не е такъв бяс като първото и повече спи и по-малко реве като цяло, но пак не е от най-спокойните бебета. С второто открих компресията (за която се изтърках вече във форума) и ми беше много полезно, защото бебето се наяждаше за 15-20 мин. Голямото го подготвях от рано, че бебето ще трябва много да се носи, как ще яде, разни такива, за да знае, че няма да съм на разположение постоянно. Голямото се опитах да го направя възможно най-самостоятелно, за да може да се оправя само с неща като ядене и ходене до тоалетна. Също така спането беше лек проблем, защото нямаме две спални, а бебето много издаваше звуци като беше съвсем малко и доста време си поспахме в хола. Сега пак ако буйства нощем отиваме в хола. Не кърмя в спалнята както първото, за да не смущаваме съня на голямото. ДОбре, че голямото обича да яде хляб и яйца, та яденето е лесно ако не съм сготвила.

# 542
Заспах с малката за час, буди ме тя. И установявам, че другата гърда е с бучки и запушена. Е таквоз чудо...двете едновременно,почвам да си мисля, че съм предразположена към запушвания. Страхотен уикенд ми се очертава😂😂😂

# 543
Момичета, минавам да докладвам за нашето положение. От понеделник давам витамин К по предписание на д-р Куманова - от първия ден още акото се изчисти от кръв и слуз и стана слънчевожълто. Абсолютно чудо.

Аз междувременно започнах да се захранвам с ядки и семена. Първо сусам - никаква реакция. Орехи - нищо. Коноп - нищо. Лешници - нищо. Преди два часа изядох една шепа бадеми, кърмих и после смених един памперс, пълен с кръв. Възможно ли е детето да реагира толкова бързо? Кърменето беше половин час след бадемите, пълният памперс - след още 15 минути. А може ли бебето да е алергично само към бадеми, към другите ядки - не?

# 544
Ама всичко за един ден ли? Ако се захранвате с нова храна го правите като при бебетата, 3-4 дена ядете и следите за реакция. Ако се изяде всичко вкупом върви разбери какво е станало. Иначе реакциите могат да са много бързи, до 30-тина мин след кърмене, но това са реакции като рев, обриви и разни други класики при алергиите. За кръвта според мен търсете виновника във вчерашното ядене или поне от преди 12 часа. За бадемите само не знам, моето първо реагираше на кашу, но аз все пак спрях всички ядки, второто реагираше на орехи и още нещо, губи ми се, ама пак спрях всичките. Реакцията на вашето бебе може и да е от многото неща през седмицата, трудно ще се дефинира кой е виновника.

# 545
Ама всичко за един ден ли? Ако се захранвате с нова храна го правите като при бебетата, 3-4 дена ядете и следите за реакция. Ако се изяде всичко вкупом върви разбери какво е станало. Иначе реакциите могат да са много бързи, до 30-тина мин след кърмене, но това са реакции като рев, обриви и разни други класики при алергиите. За кръвта според мен търсете виновника във вчерашното ядене или поне от преди 12 часа. За бадемите само не знам, моето първо реагираше на кашу, но аз все пак спрях всички ядки, второто реагираше на орехи и още нещо, губи ми се, ама пак спрях всичките. Реакцията на вашето бебе може и да е от многото неща през седмицата, трудно ще се дефинира кой е виновника.

Не, не в един ден, разбира се - през 48 часа опитвах всяко различно нещо. Един ден ям един вид ядки и след това един ден не ям никакви ядки.

# 546
За мен не е от бадемите, а от предишното нещо. Моето на млечните реагираше с ред точно както описвате ям нещо, след 30 мин кърмя и се почва страшен рев, но с кървищата реагираше следващия ден или след 2-3 дена най-често.

# 547
Ами трудно! Второто ми се падна да не е такъв бяс като първото и повече спи и по-малко реве като цяло, но пак не е от най-спокойните бебета. С второто открих компресията (за която се изтърках вече във форума) и ми беше много полезно, защото бебето се наяждаше за 15-20 мин. Голямото го подготвях от рано, че бебето ще трябва много да се носи, как ще яде, разни такива, за да знае, че няма да съм на разположение постоянно. Голямото се опитах да го направя възможно най-самостоятелно, за да може да се оправя само с неща като ядене и ходене до тоалетна. Също така спането беше лек проблем, защото нямаме две спални, а бебето много издаваше звуци като беше съвсем малко и доста време си поспахме в хола. Сега пак ако буйства нощем отиваме в хола. Не кърмя в спалнята както първото, за да не смущаваме съня на голямото. ДОбре, че голямото обича да яде хляб и яйца, та яденето е лесно ако не съм сготвила.

Горе долу и аз това съм направила, единствената разлика е че е злояда и трябва да намирам време и нея да понахраня, а и на заспиването иска да съм около нея, ще водя и бебето в спалнята докато не заспи, мрънкало не мрънкало тя спи дълбоко.

# 548
  • София
И аз в кюпа със запушване. На теория ми е ясно всичко - приоритетно кърмене от проблемната гърда, по възможност бебето да е с брадичка към бучките, прием на лецитин, топли компреси. Нещо пропускам ли? За какво да внимавам - имам лека температура, 37.5 градуса? По какво да позная, че нещата се влошават и на какъв лекар да отида? Малко съм притеснена, за първи път се случва...

# 549
Лецитин 3x2 таблетки на ден, докато се отпушиш. После го намаляваш постепенно. Може да масажираш леко втърдяването по посока към зърното, аз го правя, докато малката суче. Ако много те боли - след сукане с помпата можеш да пробваш да изпомпаш, но на мен лично това не ми помага. Компрес със зеле или картоф може да пробваш. Аз си правих с картоф, 1-2 страници назад описах как точно го правя компреса. За температурата - парацетамол или ибупрофен. Тази статия е полезна http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html
Аз се оправям за 1-2 дена. Пробвай всичко посочено. Аз будя малката сутрин да суче като съм запушена към 5-6, ако и твоето спи, може и това да направиш. Не се притеснявай, минава 😉 вчера бях със запушвания и на двете гърди, тази вечер вече съм добре.

# 550
Здравейте, нямам много време да изчета цялата тема искам да попитам, тъй като цедя и храня със шише обаче не ми стига кърмата и се налага да дохранвам, но ми се иска изцяло да е на кърма. Мъча го на гърда, но не става.  Ям жито, супи орехи днес си взех и фурми. Ако може някакъв съвет да ми дадете как да я увелича. Благодаря.

# 551
  • София
Ще пробвам. Дано мине бързо и дано бебето съдейства, че тия дни ме бойкотираме и почти не ядеше.

Naddiya, чай за кърмачки, цедене след сукане, често предлагане, ядене на овесени ядки, жито, много течности и почивка. На мен това ми помага.

# 552
Ще пробвам. Дано мине бързо и дано бебето съдейства, че тия дни ме бойкотираме и почти не ядеше.

Naddiya, чай за кърмачки, цедене след сукане, често предлагане, ядене на овесени ядки, жито, много течности и почивка. На мен това ми помага.
Да и чая на хип пия, лошото е,  че не суче ами само цедя.

# 553
Надя, кажи какъв е проблема със сукането? Да видим можем ли да помогнем да го разрешиш. С консултант по кърменето говори ли? Какво си опитала, какви пози, разкажи малко?

# 554
Надя, кажи какъв е проблема със сукането? Да видим можем ли да помогнем да го разрешиш. С консултант по кърменето говори ли? Какво си опитала, какви пози, разкажи малко?
Ами свикна със шише още от болницата, имах проблем и не беше при мен няколко дена и след това пробвах, но тъй като и зърната ми хич ги няма му е трудно да захване, но от помпата се оформиха малко, пробвала съм легнали и да е в мен. Ако захване точно 1-2 минути дърпа и спира почва да плаче, да се дърпа назад и нервничи. Имам и протектори за зърна, но не мога всеки път да ги сложа както трябва, но е същата работа суче малко и пак рев дърпане. Не, не съм говорила с консултант по кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт