Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 659
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз я държа горе долу денонощие в хладилника, докато напълня пликчето. След това прибирам във фризера. Стига да не мирише зле, ми казаха, че е ок кърмата.
Мерси кактусче, ще дам отзиви. Бира не обичам, ама ако трябва ще пропия Grinning

# 571
Надя, ето тук пише подробно как да се съхранява на стайна температура и в хладилник http://m.bg-mamma.com/?topic=156629 😉

# 572
Аз за увеличаване на кърмата пиех по 1 чашка бира вечер и макар да бях мн скептична,имаше ефект. Също така пиех и лактогонен чай,но приготвен в билкова аптека,не тия готовите варианти,от които няма мн ефект. Бозата също помага,но си търсете да е био....има такава на harmonica,че другата е ...само боза😁
Верче,на мен ми помагаше за отпушване когато му дам да суче,да масажирам с пръст точно там,където е запушването....малко е болезнено,ама пък разнасяше бучиците и за горещите душове и топли компреси предполагам си знаеш 😀

# 573
Вчера вечерта изпих една голяма наливна бира и циците ми щяха да експлоадират от кърма 😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳 вървях и течаха на струйки, бирата действа!

# 574
Аз я държа горе долу денонощие в хладилника, докато напълня пликчето. След това прибирам във фризера. Стига да не мирише зле, ми казаха, че е ок кърмата.
Мерси кактусче, ще дам отзиви. Бира не обичам, ама ако трябва ще пропия Grinning
Аз приех чай на hipp за кърмачки и съм горе долу доволна.. Но аз като цяло си имам кърма.. Даже като цедя ми се налага да я хвърлям, защото моята дъщеря не я иска от шише... Но по-доволна съм от бозата..като пия от нея и веднага усещам напрежение в гърдите.. По принцип съм чувала, че и лука (особено червения) също помага за кърмата..

# 575
Аз изпробвах доста неща. Най-голяма полза при мен имаше от бирената мая, житото и една добавка Galactogil, която е с ечемичен малц. За съжаление и трите не се понесоха добре от бебето и получи страшни колики. А иначе няма особен  проблем с други храни. Аз ям глутен, млечни и ядки.

# 576
rboracheva, как е детето, разбра ли се от какво е реакцията?
Аз да се оплача май наруших безяйчената диета, защото ядох супа при майка ми и май в супата е имало фиде с яйца. Тя не знае какво е фидето, иначе се съобразява с всичко, което не ям и много внимава, но пакета е изхвърлен кой знае кога. Аз го гледах и е едно жълто....та вероятно има яйца и съм в очакване дали ще има реакция. Иначе съм 4 месеца без яйца и 5 без млечни. Педиатърката твърди, че е време да пробваме да дам сирене на бебето, но на мен ми се вижда рано.

# 577
rboracheva, как е детето, разбра ли се от какво е реакцията?
Аз да се оплача май наруших безяйчената диета, защото ядох супа при майка ми и май в супата е имало фиде с яйца. Тя не знае какво е фидето, иначе се съобразява с всичко, което не ям и много внимава, но пакета е изхвърлен кой знае кога. Аз го гледах и е едно жълто....та вероятно има яйца и съм в очакване дали ще има реакция. Иначе съм 4 месеца без яйца и 5 без млечни. Педиатърката твърди, че е време да пробваме да дам сирене на бебето, но на мен ми се вижда рано.

Благодаря ти, добре е! Вчера имаше една-две жилки кръв, днес отново всичко е чисто. Утре ще се виждаме с педиатърката и ще обсъдим, според мен са бадемите. Във всеки случай няма да повторя ядките.

Първото ти дете израсна ли си алергиите? Със закъснение ли го захрани? Как се въвеждат проблемните храни при чувствителни деца?

Дано малкото не реагира на фидето!

Четох, че алергиите към ядки рядко се израстват, това много ме тревожи Confused

# 578
Ооо първото израстна проблемите. Захраних на 6 месеца, реагираше тогава на картоф с обрив, повръщаше от морков, ядки не ядях. На 10 или 12 месеца въведох картоф успешно, морковите не помня кога, но си ги яде като заек и сега. Ядки въведох като стана на 2 и половина и яде всичко без кашу, проблемното кашу още не смея, но яде орехи, фъстъци, бадеми, лешници, слънчогледови семки, тиквени семки, сусам....всичко си яде. Ядки съм въвеждала с по половин ядка, защото много ме беше страх. Млечни въведох на 10 месеца мисля, но тя не реагираше на тях. Белтък на година и 3-4 месеца, прясно мляко не помня кога, ама след година и половина. Биогая никога няма да се престраша да пробвам дали е израснала проблема с нея.
Проблемните храни сега с второто мисля да ги въвеждам след поне 6 месеца диета и от направо пи бебето, не при мен, за да остане кърмата чиста от алерген.

# 579
  • София
Аз приех чай на hipp за кърмачки и съм горе долу доволна.. Но аз като цяло си имам кърма.. Даже като цедя ми се налага да я хвърлям, защото моята дъщеря не я иска от шише... Но по-доволна съм от бозата..като пия от нея и веднага усещам напрежение в гърдите.. По принцип съм чувала, че и лука (особено червения) също помага за кърмата..
Майка ми ме гони с едни бози от няколко дни, ама хич да не ми се пие. Явно ще пия боза и бира до откат Grinning

# 580
Важното е да се пие вода, не боза. Особено сега бозата е голяма химия. Бирата е доста по-читаво пиене от бозата.

# 581
  • София
Аз вода пия по принцип много, като добавим и чайовете, минавам 3 литра на ден, ама кърмата си е една и съща.

# 582
Поздрав към всички кърмещи мамиhttp://m.bg-mamma.com/index.php?topic=19337, да си припомним защо кърмата е най-добрата храна за бебчетата ни ☺🙂😊

# 583
  • София
Оф, аз отнякъде съм се сдобива с повръщане, разстройство и невероятни болки в корема. Температурата продължава да ми е 37.3, но предполагам е заради гърдата. Някоя сблъсквала ли се е с подобна ситуация и какво бих могла да направя?

# 584
Оф, аз отнякъде съм се сдобива с повръщане, разстройство и невероятни болки в корема. Температурата продължава да ми е 37.3, но предполагам е заради гърдата. Някоя сблъсквала ли се е с подобна ситуация и какво бих могла да направя?
Аз в началото имах температура и то по-висока от твоята.. Ако си сигурна, че е от гърдата.. Цедиш хубаво да не остава нищо, налага компресия в гореща вода, за да се от пуши канала.. Преди кърмене също хубаво загряваш гърдата със струята на душа.. Можеш да пиеш нещо за температурата.. Аз пие нурофен...

Общи условия

Активация на акаунт