Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 650
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Феичке,това си звучи като стомашно-чревен вирус?!

# 586
  • Варна
Феичке,това си звучи като стомашно-чревен вирус?!
И на мен, но не знам какво може да пие. Аз имам биозин мама. Ако ти се намира компот от дренки, пробвай. Оризова вода, такива бабини илачи.

# 587
  • Варна
Дами, кажете какви мога да предприема срещу запек. Откакто съм родила не мога да вляза в час, а отида ли - или хемороид или фисура се обажда, ужас. Не смея да пия нищо  разхлабващо да не се одриска и малкото. Ама с бабините илачи май няманда стане... Но с това ходене на 3-4-5 дни не е работа

# 588
  • София
И моето подозрение вече е такова с покачващата се температура. В е-lactancia дават активната съставка на Лопедиум като low risk, та ще си взема от него и ще направя консултация с лекар. Тъпото е, че кой знае откога го нося този вирус и ме е страх за детето. Снощи веднага сложих маска, ама... Дано само аз се размина!

# 589
Дами, кажете какви мога да предприема срещу запек. Откакто съм родила не мога да вляза в час, а отида ли - или хемороид или фисура се обажда, ужас. Не смея да пия нищо  разхлабващо да не се одриска и малкото. Ама с бабините илачи май няманда стане... Но с това ходене на 3-4-5 дни не е работа
Овесени ядки за закуска - аз си правя каша и си добавям някакъв плод. И поне 2 л вода на ден трябва да пиеш. Ще ходиш всеки ден, гаранция.

# 590
Само с овесените ядки внимавай и се наблюдавай,защото аз имам един хемороид,завещан от първото раждане и ям ли овесени ядки....че ходя,ходя,но винаги се възпалява. Иначе може да пиеш Дуфалак...той не се усвоява,действа в червата и няма как да премине при бебето чрез кърмата. Но ефекта е различен-при някои веднага,при други след ден-два,но можеш да го пиеш продължително време Simple Smile
За разстройството-можеш да пиеш Смекта,Ентерол,Лактакеър Стоп,пробиотик ако имаш някакъв вкъщи и всякаквите бабини рецепти...оризова вода,сок от лимон във вода със захар-това върши работа и за гаденето.

# 591
  • над кукувичето гнездо
За запрка - лактулоза, една чашка вечер. Промяна някаква в хранителния режим, повече течности, качествено кисело мляко, туршия или някакъв пробиотик.

За стомашния вирус - ентерол, мисля и ре-комфорт става, но за него по-добре се консултирайте с педиатъра. Маската няма да ви спаси. Тези не се предават по въздушно-капков, а по алиментарен път (от замърсени с фекална маса ръце и повърхности). Трябва желязна хигиена - миене на ръце с гореща вода и сапун преди и след ходене до тоалетна, преди хранене. Дезинфекция с дезинфектант на ръцете след всяко посещаване на тоалетна и преди да пипате бебето и нещата, които слага в устата; с препарати на тоалетната, брави, врати, ключове, кранове, мивка и най-често докосвани повърхности - поне веднъж дневно. Пийте вода по малко и на често. Храната да се ограничи до печени филийки, сухари, солети и подобни въглехидратни. По-късно се включват картофи и ориз.

# 592

Овесени ядки с Активиа. Аз не пропускам ден от раждането, досега (7м).
Някой каза, че трябва да се внимава с тях, но не е така, ако ги с вариш първо или ги сложиш в млякото и изчакаш 10на мин. да набъбнат.

# 593
  • София
Здравейте момичета ! За първи път пиша , но имам въпрос. Имам дъщеричка на 1 г и 3 месеца и от два, три дни  заради зъби суче по по- малко. Сега съм със запушване на едната гърда и с раничка под зърното от зъбите на другата гърда. Тази сутрин видях , че в изцедената кърма има малко кръв. Въпроса ми е да я хвърлям ли или мога да я дам на каша ?

# 594
Относно разтройството.. Вече са ти казали бабините рецепти.. Смекта може да пиеш спокойно, защото няма да навреди на бебето.. На мен ми бяха изписали са дъщеря ми смекта.. Може да пиеш и оцет, ако искаш.. Също зарича..

Относно кърмата не мисля, че е удачно да я даваш и слагаш където и да е.. Освен в мивката или тоалетната.. Все пак не е хубаво твоя кръв да попада в организма на детето и то в храносмилателната му система...

За проблемно изхожда не много помага активи ята, крушите и сините сливи също вършат чудеса.. Печена тиква с мляко също помага.. На някои хора и просто прясно мляко само им действа..

# 595
  • над кукувичето гнездо
Когато баткото беше под месец и ме беше разранил, продължих да го кърмя. Нямаше проблеми, но все пак говорим за леко кървене, като от раничка. Мина за няколко дена, налагах с компреси с отвара от смрадлика.
Друг е въпросът, ако е достатъчно да се усети на вкус, дали ще се хареса на бебето, но тук вече смятам, че трябва да е повечко кръвта.

# 596
  • София
Благодаря за отговорите. Малко е кръвта в кърмата , но ще я хвърля изцедената да ми е спокойно . Явно е от раничката мажа я дано скоро да мине . Иначе  кърмя няма да спирам .

# 597
Когато има раничка на зърното и детето суче,поглъща и кръв,но тя отива директно в стомаха,където под действието на стомашните сокове веднага се съсирва,преработва и т.н.,затова не е проблем. Когато обаче е в кърма,която се съхранява,макар и в хладилник,не мисля,че е ок,защото кръвта по принцип е хранителна среда за микроорганизми и да не стане някоя беля после...

# 598
Момичета с какво да се храня, за да има по малко коликообразуващи неща кърмата ми Sad

# 599
Моето бебе на 8 месеца е обърнало нощта на ден по отношение на яденето и не знам как да поправя това, защото не ме устройва. Нощем яде по 3-4 пъти и като стане 6:30 сутринта и не ще да яде, до обяд все не иска. Днес пробвах преди обяд да дам каша в 10 часа, но едвам хапна малко, по-малко от 100 грама. На обяд в 12 едвам си изяде порцията, обикновено я изяжда без проблем. Следобяда беше само дърпане от гърда до 17:30, когато малко хапна, ама малко. И това е всеки ден, и после се почва от 20-21 часа нататък през 2-3 часа. Опитах да я тъпча един ден с повече ядене, за да е по-сита за през нощта, но не става, не иска да яде. Гърдите ми са препълнени цял ден, 2 пъти цедих. Имате ли идея как да се спре с това ядене само нощем. До преди захранването си беше доста по-добре само с едно нощно и денем си ядеше добре.

dolca.callejo, следете какво предизвиква коликите. При моето бебе е лещата например, но ям различни плодове, зелета и какво ли не без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт