Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 647
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Ваня А., по колко твърда храна яде бебето през деня? Ако през деня не яде достатъчно кърма през нощта си наваксва. Опитай не да увеличаваш порциите пюре и каша, а да ги намалиш и да даваш да суче по-често през деня.

# 601
Не ще, опитвах какво ли не. Яде по 150 грама пюренце на обяд. Днес пробвах дали като ми отказва кърмене преди обяд ще яде каша, но не стигна 100 грама, просто не беше гладна и само я гонех с лъжицата. Та в общи линии нито кърмене иска, нито манджа като хората.

# 602
  • София
Ваня А. , при нас положението е горе долу същото. От 20.00 до към 6 сутринта суче на всеки два часа, на всеки час, просто ме побърква. През деня започна да прави по-големи паузи и не суче.
 Днес сука съвсем малко в 9.00, после в 13.00 само се лигавеше. Реално трябваше да е гладна, но не знам какво й става. После към 15.00 пробвах пюре, но го повърна. Но тя не изяжда повече от 100 мл. пюре по принцип. Дали са зъби вече не знам, но ми е притеснено.

# 603
Същото е, не знам как да успея да я тъпча един ден, за да обърнем нещата и да е по-сита, за да не яде цяла нощ, опитвам, но не става. Ако ядеше и денем и нощем нямам против, ама цял ден да съм на разположение и да не иска да яде, а цяла нощ да искам да спя, а тя да яде не ми харесва. Не мога да си го причиня да ми реве през нощта, за да е гладна сутринта, но не измислям начин.

# 604
А през деня спи ли? Или през нощта спи, но се буди да суче?

# 605
През деня спи по 2-3 пъти за по час някъде. Вечер си ляга около 18 часа и спи и се буди да яде. Като се наяде я оставям в леглото и заспива, не се друсаме, само оставям. Сутрин става около 6:30-7 и тогава вече не иска да яде, дори и да е тъмно и да няма от какво да се разсейва.

# 606
Ако пробваш да я държиш будна и да не заспива в 18, примерно до 21, дали няма да се измести режима й? То ще е трудно, ще мрънка, но може и да стане номера...

# 607
Не става, тя едвам до 18 часа изкарва. Реве много поне половин час преди това, става много кисела и нищо не я успокоява, посто и се спи и като легне си откарва за през нощта.

# 608
А само на мляко цял ден? Друго не ми хрумва😯 дано е само период. При мене действа да я държа будна,но...мрънкането и киселенеето са адски. Явно няма да подейства при вас. Ако спи при тебе евентуално в леглото, дали ще се буди за папане пак?

# 609
Това за млякото цял ден ще го пробвам ако друго не стане. Нощес мисля да пробвам да успокоявам без кърмене някой от пътите. Педиатрите казват вода да се дава нощем, ама тя като не може да суче от шише няма как.

# 610
За храните, които образуват колики е най-добре да следиш по самото бебче.. Но аз примерно те ям бобови растения (не съм пробвала дали й действат, но тя имаше много колики и доста неща те ядях, то ефект същия), прясно мляко, домати, зеле, броколи, грозде, лук, кисели неща(оцет).. Хм сега за друго не мога да се сетя..

# 611
  • над кукувичето гнездо
Ами, през деня, ако не му се яде, не давайте. Вечерта, като изгладнее, да се напапка хубаво - първо пюре и след половин-един час - кърма.
И с малко повече активности до времето за хранене вечерта - гимнастика, масажче, упражнения, да се поизмори, но не прекалено.
Даването на вода нощем едва ли ще оправи нещата. Половин час по-късно ще си търси мляко, ако се буди от глад.
Моята скоро ще стане на годинка, но нощем си се буди по 2-3 пъти поне и без шишето не заспива. Често денем не си изяжда млякото и явно нощем наваксва.

# 612
Момичета, сигурно ще съм единствената, която да се похвали, че бебето категорично отказа да яде от шише. Grinning Днес дори баба ми не успя да го нахрани с шише, а беше страшно изгладнял. Дори от нея търсеше да суче.Joy

# 613
  • над кукувичето гнездо
Ако е много наложително, може да пробвате сонда, прикрепена към нечий пръст.

Иначе, адмирации от мен, че така добре се случват нещата при вас! До колкото помня, бебчето ви беше малко недоносено и за кратко разделено от вас. Извинете ме, ако съм в грешка!

# 614
О, Диди, не си сама, преди месец и половина пробвах да й дам вода с шишето, да видя дали ще стане. Избута го с погнуса. Станала ми е едно пристрастено кърмаче, а като се сетя колко зор засука....
Много се радвам за теб и бебче! Мама героиня и малко геройче 🤗🙂😊

Общи условия

Активация на акаунт