Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 973
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Синът ми е на точно 2 месеца (9 седмици) и все по-често почна да прескача едно хранене през нощта. Въпросът ми е - какво да правя с лактацията, за да не намалее? Да ставам и да цедя или просто кърмата се е регулирала и всичко ще е наред?

# 256
Ако няма жълтеница вече бебето, не го будете и не правете нищо всъщност. Може да си предизвикате запушвания така ако цедите и в един момент престанете. Водете се по бебето. Аз не бих го будила насила, нито цедила освен ако не се налага поради препълнени гърди примерно. През деня давайте колкото често поиска.

# 257
  • София
Момичета, имаше една статия, в която имаше приблизителните количества твърда храна по месеци, която приемат кърмените бебета. Не беше е блога на Хедра. Мисля, че в царството на Бу я четох, но не я намирам. Моля, ако някоя се сеща за какво говоря да удари едно рамо 😊.

# 258
  • над кукувичето гнездо
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=697

https://www.google.bg/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/amp/
Във втория материал има количества:
„Според ръководството на Световната здравна организация за захранване на кърменото бебе при прием на кърма около 500 мл за 24 ч без заместване на кърмене нуждите на децата от допълнителни храни изглеждат по този начин:

6-8 месеца – 137-187 гр (общо за деня)
9-11 месеца – 206-281 гр
между 1 и 2 г.  – 378-515 гр
Вашето дете може да приема по-голямо количество кърма и затова да хапва по-малко твърда храна или обратното – ако се стремите да измествате кърмения, вероятно детето ще се нуждае от по-големи количества твърди храни от посочените.”

# 259
Това пише в блога на Хедра: при прием на кърма около 500 мл за 24 ч без заместване на кърмене нуждите на децата от допълнителни храни изглеждат по този начин:

6-8 МЕСЕЦА – 137-187 ГР (ОБЩО ЗА ДЕНЯ)
9-11 МЕСЕЦА – 206-281 ГР
МЕЖДУ 1 И 2 Г.  – 378-515 ГР

Таблица не намирам нито в блога на Бу, нито на друго място.
То колко ще яде е много относително, бих казала, че яде колкото иска...

# 260
  • София
Много благодаря! Какво съм гледала да ми се чуди човек.

# 261
Здравейте!
Мога ли да пия Мента ,Глог и Валериан? Страдам от безсъние тези дни и вече не издържам. Или нещо друго ,кажете какво да правя ?

# 262
Чела съм интересни психологически техники за справяне с проблема. Иначе не бих препоръчала никакви успокоителни, било то и билкови. Ментата може да действа отрицателно на количествата мляко.

# 263
И за четвърти път съм със запушени канали на едната гърда. Започвам да се чудя дали да не си направя микробиология на кърмата, някоя от вас да е изследвала?

# 264
Ескапел може ли да се пие при кърмене, че може да е станала беля...

# 265
Ескапел може ли да се пие при кърмене, че може да е станала беля...

Ок е,това е активното вещество на ескапела. Може все пак да го изпиеш след кърмене, така, че по-дълъг период да мине от последното кърмене и приема до следващото.

# 266
Кактус, на мен лявата гърда толкова често ми се запушваше - мин 1 път седмично, в пиковия период и по два пъти. В един момент спрях да обръщам внимание. Не съм се изследвала кърмата. Мина от самосебе си.

# 267
Кактус, на мен лявата гърда толкова често ми се запушваше - мин 1 път седмично, в пиковия период и по два пъти. В един момент спрях да обръщам внимание. Не съм се изследвала кърмата. Мина от самосебе си.
Може и аз да се филмирам, но два пъти тоя месец ми се случва. А и малката проявява някакви като алергични симптоми. Дано се дължат на временна непоносимост към нещо, което съм яла. Та се замислих да не е някоя бактерия, която да е виновна за всичко.

# 268
Ето статия за спешната контрацепция: https://xedra.wordpress.com/2008/01/02/73/
Пила съм един път преди много години ескапел и както го описа една лекарка е като "чук по яйчниците". Така ми беше разбъркало хормоните, че беше ужас.
LittleCactus, не мисля, че има смисъл от микробиология. Според мен ако беше това проблема щеше да стане мастит. С първото ми кърмене месеци наред всеки петък ставаше запушване на едно и също място...всеки петък Grinning Мина този период, но беше кофти. Сега хич не обръщам внимание на запушванията, ако стане само гледам да слагам бебето първо там и толкова. Нито лецитин пия, нито компреси, нищо... Цедя ако много ме боли, но това се е случвало само няколко пъти, обикновено търпя, защото ме мързи.
Имате ли напоследък някакви промени в режима на кърмене, пропускане на кърмене, отказ да суче от тази гърда, недобро изпразване на гърдата (при мен никога не е добро, все остава осезаемо количество). Може някакъв такъв да е проблема. Може да опитате да пиете лецитин за по-дълъг период, примерно 2-3 седмици и да видите как ще е. Също така съм чела, че ядене на повече готови сладкиши/шоколади/вафли и каквото се сетите с палмови мазнини помага да стават запушвания, защото състава на мазнини в млякото се влияе пряко от мазнините, които се ядат. И колкото повече лоши мазнини има, толкова по-лесно стават тапички в каналите и запушвания.

# 269
И аз като Ваня, всеки петък, при това вечер, за да няма кой да ти помогне  /окто се казва /.

Общи условия

Активация на акаунт