Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 15

• 34 620
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
И аз знам, че не е необходимо да повръща, за да има рефлукс. Ама нали, лекари са - уж са учили и знаят повече от мен. Обаче, единственото, което ми казваха е, че поведението на детето е период и че ще мине, както и че кърмата ми не е достатъчно хранителна, затова не качва. Днес вече ще настоявам за направление, защото очевидно има проблем. Отделно, че вече втори път изхожда чиста слуз.
Няма такова нещо като нехранителна кърмя.. Кърмата на всяка е различна, защото тя се образува от нуждата на детето.. И за твоето дете твоята кърма си е хранителна.. Слуз та наистина не е добре.. Но може да се появява, също ако ти си ала нещо, което не понася на бебчето.. Дъщеря ми така имаше в акото слуз, ако съм яла домати и сега не ям... Прясното мляко също й дразни корема, защото е по-трудно смилаемо...

# 691
  • София
Момичета съжалявам , че ви занимавам , но имам питане.
По колко пъти на ден сте кърмили след годинката на детето ? 
Има ли правило колко да са кърменията или всеки си преценява?
Днес бях на ехограф за гърдите и доктора каза ,че три / четири пъти е много. Само сутрин и вечер.  Според него пукам капиляри и затова има
понякога  кръв в изцедената кърма не от ранички и запушване.

# 692
  • гр. Варна
Момичета, карфиола от позволените храни ли е при кърмене?

# 693
Момичета, карфиола от позволените храни ли е при кърмене?
Мисля, че няма проблем.. Поне при дъщеря ми.. Но и не съм чела да образува газове.. Сред позволените е.. Но някои храни се преценяват и според самото дете как му действа... Пробвай..

Относно кърменията и аз мисля, че трябва да са сутрин и вечер.. А останалото обредно хранене с пюре зеленчукова, следобедното с плодово..сутрин може и каша.. Така знам от лекарката още не съм захранила, защото е на 5 месеца...

# 694
Кърменето е както вие и детето го чувствате добре. Ако вие сте ок детето да суче по 3-4-5 пъти като е на повече от годинка си го кърмете така, ако искате да го ограничите, тогава го направете. Няма правило за броя кърмения. Ако имате някакви медицински проблеми, това вече е друг въпрос. Аз бих потърсила второ мнение за тия капиляри, малко ме съмнява.
Карфиола е негазообразуваща зелева храна, поне така съм чела. Дава се като една от първите храни при захранване, така че ако бебето не реагира си яжте. Аз доста карфиол ям и бебето яде, ама малко попръцва от него, въпреки това, което съм чела, че уж не трябва.

# 695
  • София
За кърменето след годинка съм на мнението на Ваня А. Да продължи толкова и както майка и бебе пожелаят. С първото нямах представа какво е това кърмене, просто от близките ми приятели аз първа родих и нямаше от кого да черпя опит. Тогава бях на мнение, че бебетата се кърмят до годината. Да, ама не, бебето така се беше вкопчило, че дума не можеше да става за отбиване. Започнаха и честите боледуване и отказа от твърда храна и само кърменето спасяване бебето. Опитите да заместят нощното с АМ не дадоха резултат и се примирих. После съвсем неочаквано за мен се отби малко преди втората година. Плаках няколко вечери и свикнах с новото положение.

# 696
  • София
Благодаря ви ! И аз мисля ,че е до усещане и до бебе и майка.
Определено доктора ме замисли сега дано и кърмата да се изчисти.

# 697
Карфиол си хапваме стабилно и аз и малката. Вече я захраних и броколи и карфиол са й сред любимите храни. Пръцка от време на време, но не я боли стомахчето. Но и преди захранването го хапвах и всичко беше нормално. Пробвай , ще усетиш от какво се дразни. При мен беше бяло зеле и какао, боб също. Какао вече консумирам, но умерено. Другите две още не приемам, че и на мен след секциото нещо не ми влияят много добре на червата.

# 698
  • гр. Варна
Благодаря ви много, ще опитам да видим на бебчо дали ще му повлияе Simple Smile

# 699
Плаках няколко вечери и свикнах с новото положение.
Аз много често се шегувам, че ще кърмя сина ми до 1 клас. Той е толковя пристрастено кърмаче. НО напоследък се хващам, че се радвам на факта, че не иска да яде пюрета и няма как да замествам хранения. Май аз съм повече пристрастена към тази ни близост и някак не ми се иска да приключва Heart Eyes
/не е като да бях противник на кърменето преди да родя, но като видех деца на 1,2 години да цокато и ми ставаше лошо, а то какво ?! И аз на там вървя/

# 700
Здравейте, да попитам мога ли да кърмя и да смуча прополки с алое, джинджифил, масло от лимонова трева?

# 701
Можеш 😉

# 702
Аз преди да родя все се чудех на майки,които кърмят деца на по 1,5-2г...все си виках то пържоли яде,те още ги кърмят,ама....като гледам как върви..,по техния път съм тръгнала😄 той ЛЛ все ме бъзика,че съм щяла да го кърмя и в казармата,защото докато стане на 18г те ще я върнат😂

# 703
  • Варна
Здравейте, в едната гърда усещам едни бодежи, много неприятни като придърпвания по-скоро. Като е пълна гърдата е по-неприятно, като я изпразня, пак се усещат, бучки не напипвам, какво може да е туй чудо и какво да предприема. Малчо е на месец и половина, суче със силиконови зърна инач ене става и количествста може би не са големи, а аз фледам да предлагам и двете гърди. За съжаление не мисля, че успява да ме изпразни добре все още и трява и с помпата да доизцеждам, за да нямам проблеми със запушване , ама става порочен кръг..

# 704
  • София
Аз като боцкане усещам слизането на млякото.

Общи условия

Активация на акаунт